Home » Cosmopolitan -tortilla nyhtöherneellä

Cosmopolitan -tortilla nyhtöherneellä

by Iida Åfeldt

 

DSC_1197.JPG

Ootko jo kuullut nyhtöherneestä? Itse törmäsin siihen jokin aika sitten jatkona nyhtökauralle ja härkikselle. Eli kyse on uudesta kasviproteiinivalmisteesta, joka on herneproteiinipohjainen. Tuote on vegaaninen, gluteeniton, soijaton ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä kuitua.

Mistä nyhtohernettä sitten saa? Tällä hetkellä sitä löytää ainakin K-Citymarketeista ja muista hyvinvarustelluista K-ruokakaupoista. Tuote löytyy pakastealtaasta. Pakkaus on 280g kokoinen ja todella näppärä käyttää, sillä paukkaus on uudelleen suljettava. Tämän takia sieltä voi helposti ottaa yhden annoksen verran ja laittaa takaisin pakkaseen ilman jäähileen muodostumista tuotteeseen.  

Makuvauhtoehtoja löytyy kaksi, italialaisittain maustettu nyhtöhernekuutio tai yrtein maustettu nyhtöhernesuikale. Itse olen maistellut molempia ja niistä kokkaillut ja mielestäni ne toimivat. Ne eivät ainakaan saa mahaani sekaisin, kuten moni muu valmiste ja makukin on kyllä todella hyvä. Omaan suutuntumaani nyhtökauraa parempi. Härkistä en edes pysty syömään, sillä se laittaa vatsani sekaisin. Ainesosat ja ravintosisällön löydät täältä.

Nyhtöherneen rakenne on on todella hyvä, rapea ja puraistava. Se on myös helppo valmistaa, pari minuuttia pannulla ja se siitä. Sopii salaatteihin, pizzaan, pastaan, tortilloihin…Tokikaan tuote ei ole nyhtökauran ja härkiksen tavoin kotimainen, vaan se valmistetaan Itävallassa ja on tosiaan pakastetuote. 

Itse tein nyhtöherneestä tortilloja cosmopolitan -salaattiin. Alla on aineet, joita käytin, mutta nämähän on ihan superhyviä millä täytteillä vaan!

DSC_1199.JPG

DSC_1205.JPG

Cosmopolitan -tortillat nyhtöherneellä

(vegaaninen, gluteeniton)

2:lle hengelle

 

4 lehteä Cosmopolitan -salaattia

200g nyhtöhernettä suikaleena

100g tomaatteja

3 porkkanaa raastettuna

1/2 avokado

1 kevätsipuli

retiisejä

maapähkinävoita

maapähkinöitä

kourallinen korianteria

kaura -ranskankermaa

vegaanista juustoraastetta

 

Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne tarjoiluastiaan. Valmista nyhtöherne pakkauksen ohjeen mukaan pannulla paistaen pari minuuttia. Raasta porkkanat salaatiksi. Porkkanaraasteeseen voit sekoittaa tilkan omenaviinietiikkaa, oliiviöljyä ja suolaa. Pilko tomaatit, retiisit, avocado ja sipuli. Hienonna korianteri. Asettele aineet salaatinlehdille ja ripottele juustoraastetta täytteiden päälle. Tiputa vielä lusikalliset ranskankermaa ja maapähkinävoita tortillojen päälle. Viimeistele korianterilla ja maapähkinöillä.

DSC_1206.JPG

20615523_10214161754896682_908264169_o.jpg

*Nyhtöherne saatu kokeiluun blogin kautta

-Iida

kommentoi postausta