Home » Joulufiilistelyä

Joulufiilistelyä

by Iida Åfeldt

DSC_0208.JPG

DSC_0214.JPG

Yöks yö enää, ihanaa! Oon tänä vuonna innoissani joulusta ja joulun viettäminen tuntuu hyvältä. Vielä enemmän odotan kuitenkin uutta vuotta ja sitä fiilistä jostain uudesta jännittävästä, joka on tulossa, vaikket tiedä vielä mitä se on. On vain se tunne, että jotain tulee!

Loppu vuoden juhlia on ihana odottaa ja ladata niihin sitä fiilistä. Joulu on omassa perhepiirissä todella tärkeä juhla ja sen eteen nähdään paljon vaivaa. Valmistelut aloitetaan aina aika paljonkin ennen joulua. Itse ostin kuvissa näkyvät joulukoristeet kuukausi sitten, mutten saanut niitä ripustettua ikkunaan roikkumaan, vaikka niin olin suunnitellut. Ne lojuu paperikassissa lattialla. Pääsivät onneksi muutamaan kuvaan mukaan!

En ole leiponut yhtään joulutorttua, enkä tehnyt yhtään piparkakkutaloa. Paistoin kyllä piparikakkutalon osat, mutta ne odottavat edelleen paperipussissa keittiön pöydällä koristelua ja kasaamista.

Joulufiilistä voi hakea muistakin jutuista. Perinteet muodostuvat varmasti tärkeiksi, kun perhettä ja lapsia. Näin sinkun näkökulmasta on ihan sama onko joulupalloja ja jouluvaloja ripustettu. Ja kuka nyt yksin haluaa perjantai-iltana väkerrellä kynttilän valossa piparkakkutaloa. Ihanan ystävän kanssa päätimme varata joulupyhille hotellihuoneen, tehdä jotain mitä emme ole tehneet ja luoda uusia jouluperinteitä. Perhejoulu ei ole ainut tapa juhlia joulua. 

DSC_0232.JPG

DSC_0235.JPG

Pakko kyllä sanoa, että hullaannuin kuitenkin lahjojen pakkaustarvikkeista ja homma lähti vähän yli. Sen verran jouluihminen olen minäkin, että rakastan lahjojen paketointia ja kaikkea sitä tunnelmaa miklä paketointiin liittyy. Se ilmapiiri ja salaisuudet, toisen yllättäminen ja ilo antamisesta. Paketoidessa saa uppoutua vaan paketoimaan, nollata aivot täysin ja parhaassa tapauksessa kuunnella joulumusiikkia glögilasi kädessä. 

Minulle paketointi ja korttien kirjoittaminen on ihana pysähtymisen hetki. Uppoudun siihen niin, että olen ihan flowssa, käykö teille muille niin? Tänä vuonna sekosin ja ostin todella paljon erilaisia papereita, siis ostin myös 7 euroa maksavan glitterpaperin! Ajattelin kassalla, että olen hullu. Sitten juoksin ympäriinsä etsien erivärisiä silkkinauhoja paketteihin, tarroja ja pakettikortteja. Sitten mietin lahjansaajaa ja valitsin paperin ja nauhat sen mukaan. 

DSC_0241.JPG

DSC_0264.JPG

DSC_0231.JPG

Ihanaa joulua sinulle, nauti olemisestasi missä sitten oletkaan ja miten joulua vietätkään!

-Iida

kommentoi postausta