Home » Joulukortti-ideat

Joulukortti-ideat

by Iida Åfeldt

Kuvittelin aloittaneeni joulufiilistelun jo hyvissä ajoin marraskuussa, siitä huolimatta sain vasta eilen Eemin kanssa tehtyä joulukortteja. Ideoita olen etsinyt Pinterestistä, jossa oikeastaan sekoaa! Ideoita on niin paljon, että haluaisi tehdä kaikkea ja loppuen lopuksi ei enää tiedä mitä tekee.

Päädyin tekemään yksinkertaisia kortteja, joihin kaikki tarpeellinen löytyi kotoolta. Hyödynsin pahveja ja pakkausmateriaaleja, joita on ostosten mukana tullut, eli en ostanut mitään uutta näitä varten. Tarratulostimella syntyi tekstit kortteihin ja osin nekin jo toimivat kivana yksityiskohtana! Mitä tykkäätte?

Tänä vuonna korttien lähettäminen tuntuu erityisen tärkeältä ja joulupostia lähteekin monille sukulaisille, joita emme ole tavanneet aikoihin ja tänä vuonna vielä vähemmän. Normaalisti ei tule läheteltyä joulukortteja kaukaisemmille sukulaisille, mutta nyt koen sen ilahduttavan itseäni lähettäjänä ja varmasti myös saajaa. On se ihan eri juttu kuin viestin lähetys whatsappissa. Itsetehdyt joulukortit lähtee myös Eemin päiväkodin aikuisille kiitos viestin kera.

Näihin kortteihin leikkasin pahvilaatikosta sydämiä. Koristelin ne valkoisella tussilla ja liimasin korttipohjaan, johon kirjoitin vielä mustalla tussilla joulun toivoitukset. Lisäksi syntyi myös muutama pakettikortti!

Yksi kortti syntyi paperipillista. Leikkasin punavalkoisen pillin eri pituisiin osiin ja liimasin korttipohjaan kuusen muotoon. Tosi simppeli ja hauska!

Samalla idealla tein myös nämä kaksi korttia. Niissä “kuusi” muodostuu tarratulostimesta tulostetuilla teksteillä, jotka leikkasin sopivan kokoisiksi.

Tämä kortti on todella ihana ja ihan loistava harjoite isommalle lapselle! Erilaiset ompelukuvat ovat lapsista tosi kivoja ja pahviin niitä voi tehdä helposti itse. Sen lisäksi tarvitsee puuvillalankaa ja tylpän parsinneulan. Kuvion voi ensin piirtää pahville lyijykynällä, jonka jälkeen tehdä neulalla reiän sopiviin kohtiin. Kuvio ommellaan ja kortti on valmis! Halutessa ompelukuvan voi vielä värittää.

Pienemmän lapsen kanssa syntyy todella upeita kortteja pienellä vaivalla. Eemi maalasi sormiväreillä vihreään kartonkiin. Tarvittaessa kartonkiin voi maalata myös siveltimen avulla, sillä kaikki lapset eivät halua koskea maaleihin käsin. Leikkasin teoksesta  eri kokoisia kolmioita, joista tuli joulukuusia. Osasta tuli paketti kortteja ja osan liimasin kartongille. Muutamasta tein pöytäkoristeen käyttämällä vessapaperihylsyä kuusenjalkana. Tein pienet pystyviilleet paperihylsyyn ja kiinnitin kuusen niiden väliin.

Pienen lapsen teokseen saa usein ilmettä askartelusilmillä ja hileellä. Tässäkin tapauksessa maalaus muuttui tontuksi silmien avulla ja mielestäni se näyttää jopa hymyilevän, onhan sillä ihan selkeästi suu! Kuuset sai hilettä pintaan, sillä joulun kuulee aina vähän kimaltaa!

12 kommenttia

Vierailija 15.12.2020 - 12:54

Hienoja kortteja, ja kiva kun käytit kierrätysmateriaaleja. Hyvä idea nuo pakettikortit sydämen muodossa. Etsin aina laatikoistani jotain kartongin palasta kissojen ja koirien kanssa, mutta tuollaisesta paksusta pahvistahan saa kanssa kauniit pakettikortit.

Vastaa
iidaafel 15.12.2020 - 13:02

Kiitos! Ja niinpä, en ole itekkään tajunnut hyödyntää paksua pahvia aiemmin pakettikortteina. Toimii tosi hyvin ja tulee kivoja <3

Vastaa
Katariina Kuronen 15.12.2020 - 20:21

Tosi kauniita kortteja! Kyllä tulisi lämmin fiilis kun tuollaisen saisi, varmasti ilahduttaa sun tuttuja ja sukulaisia <3

Vastaa
iidaafel 15.12.2020 - 21:53

Kiitos! Toivotaan❤️

Vastaa
Satu92 15.12.2020 - 23:09

Onpas kivoja ideoita, kiitos. Mukavaa joulun odotusta! ☺️🎄🕯

Vastaa
iidaafel 16.12.2020 - 13:12

Voi kiitos ja sitä samaa!

Vastaa
KPC 16.12.2020 - 13:06

Tosi ihania kortteja! Erityisesti toi paperipillistä leikattu on hieno! Meillä askarreltiin joulupallon muotoisia jotka juniori koristeli maalilla ja tarroilla ja ne “roikkuvat” pikku naruissa kortissa. Tosi helppoa ja upean näköisiä!

Vastaa
iidaafel 16.12.2020 - 13:13

No vau, kuulostaa kivoilta, ehkä mekin ensi vuonna <3

Vastaa
Viola__ 16.12.2020 - 14:17

Ihania ideoita ja helppo toteuttaa! Ilahduttaa niin saajaa kuin tekijöitäkin :). Mukavaa joulunaikaa teille!

Vastaa
iidaafel 17.12.2020 - 20:55

Kiitos kovasti ja ihanaa joulunaikaa <3

Vastaa
Ee 17.12.2020 - 21:55

Kiitos näistä vinkeistä 🙂 Ompelukuvakuusi ja pöytäkuusi pääsivät meillä toteutukseen ja niitä oli mukava tehdä ekaluokkalaisen ja taaperon kanssa.

Vastaa
iidaafel 18.12.2020 - 09:17

Voi miten kiva kuulla!

Vastaa

kommentoi postausta