Home » Kasvatusaiheisia Instagram-tilejä

Kasvatusaiheisia Instagram-tilejä

by Iida Åfeldt

Ajattelin jakaa teille muutaman kasvatusaiheisen Instagram-tilin, joita itse tykkään seurata. Suomessa on alkanut lisääntymään vanhemmuutta tukevat tilit, jotka tarjoavat usein matalan kynnyksen apua arkisiin ongelmiin, vinkkejä sekä neuvoja. Monet kasvattajat tarjoavat verkkopalveluja sekä kursseja, joissa perehdytään perheen tilanteeseen laajemmin. Selvästi tälläiselle palvelulle on kysyntää. Vastaavat englanninkieliset tilit ovat todella suosittuja.

Varhaiset vuodet -tili

Tiliä pitää Nea, kasvatustieteen maisteri ja hän jakaa tilillään tietoa varhaislapsuuteen liittyen. Hän kertoo mm. mitä kaikkea leikki opettaa, mitä itsetunto on ja miten uni vaikuttaa oppimiseen. Hän esittelee myös erilaisia materiaaleja, jotka toimivat tukena lapsen oppimiselle .

Pedatalkpodcast -tili

Pedatalk on podcast, jossa äänessä on kaksi varhaiskasvatuksen ammattilaista. Heidän Instagram tili pohjautuu podcastin ympärille ja jaetaan tietoa varhaiskasvatuksesta sekä vanhemmuudesta. Aiheena viime aikoina on ollut mm. uhma, kielenkehitys, musiikkikasvatus ja vanhemmuuden tukeminen varhaiskasvatuksessa. Pedatalk insta kannattaa laittaa seurantaan ja podcast kuunteluun, uusi jakso tulee joka perjantai.

Anskun kannustava kasvatus -tili

Ansku on kahden lapsen äiti ja varhaiskasvatuksen opettaja. Hänen tilinsä käsittelee niin varhaiskasvatusta kuin vanhemmuuden haasteita, joihin Ansku vastaa positiiviseen ja kannustavaan sävyyn. Anskun pääpaino on stooreissa, jossa hän paneutuu seuraajilta tulleisiin kysymyksiin ja haasteisiin kasvatuksessa.

Positiivinen kasvatus -tili

Tiliä ylläpitää Tiia, joka on kirjoittanut kirjan Positiivinen kasvatus. Tilillä on todella paljon tietoa kasvatukseen liittyen ja siellä painottuu empaattisuus sekä positiivinen ote. Lisäksi Tiia järjestää Livejä niin Facebookissa kuin Instagrmissakin sekä pitää verkkokursseja sekä koulutuksia.

Fannitunnetaitosarja -tili

Fanni -kirjasarjaan pohjautuvaa instagram-tiliä ylläpitää sarjan luojat, psykologit Heidi ja Julia. Tilillä puhutaan tunnekasvatuksesta ja tuetaan vanhempia sekä kasvattajia siinä. Lisäksi Heidi ja Julia pitävät webinaareja, joissa on vaihtelevia teemoja, joiden tarkoitus on auttaa vanhempia ja lapsia toimimaan yhdessä ja ymmärtämään toisiaan paremmin.

Leikki leikkinä -tili 

Tiliä ylläpitää Emma, joka on niin äiti kuin luokanopettaja. Hän keskittyy pääasiassa jakamaan ideoita ja ohjeita puuhista, joista lasten kanssa voi tehdä. Sen lisäksi hän jakaa ajatuksiaan vanhemmuudesta ja kasvatuksesta. Tili kannattaa ottaa seurantaan, jos kaipaa ideoita kädentaitoihin, leikkeihin ja yhteisiin tekemisiin lapsen kanssa.

Leikkiloikka -tili

Tilin takana on Elina, kahden lapsen äiti, jonka pääpainona on leikin kautta oppiminen. Leikki on valtavan tärkeää ja mieletön väylä oppia asioita. Tällä tilillä tuodaan leikin ilosanomaa esiin ja jaetaan vinkkejä kehittäviin leikkeihin.

kommentoi postausta