Home » Käsitys kauneudesta

Käsitys kauneudesta

by Iida Åfeldt

 

DSC_3121.jpg

Näen päivittäin kauniita ihmisiä. Olen visuaalinen ihminen ja pidän kauniista asioista ympärillä. Monesti saatan ihastella kaunista kampausta, kaunista silmämeikkiä, huulipunaa, pisamia, kaunista vartaloa tai upeaa pukeutumista. Päivittäisissä nopeissa kohtaamisissa painottuu ulkoinen kauneus.

Kauneus on monitasoinen. Monet ulkoiset, kauniit asiat, tuovat iloa. Jokaisen mieltymykset vaikuttavat siihen, mitä pitää ulkoisesti miellyttävänä. Minulle kauniisti laitetut hiukset tai huolella valitut vaatteet tuovat iloa ja lisäävät kokemaani ulkoista kauneutta. Koen ulkoisen kauneuden  tason paljolti olevan omissa käsissämme. Voimme vaikuttaa ulkonäköömme pitämällä itsestämme huolta, olemalla puhtaita ja siistejä. Näiden lisäksi ulkoiseen kauneuteen voi vaikuttaa meikkaamalla, hiustenlaitolla ja pukeutumisella itselle iloa tuoviin kauniisiin vaatteisiin. Eli moniin ulkoisiin asioihin voi vaikuttaa omilla valinnoilla. Nykyään myös plastiikkakirurgia on apuna ulkoisen kauneuden lisääjänä. Itse ainakin olen kokenut rintojen korjausleikkaukset omaa ulkoista kauneutta lisäävänä toimenpiteenä. Aina ei voi olla ulkoisesti tyytyväinen, jolloin voi miettiä, mitä on mahdollista tehdä oman tyytyväisyyden lisäämiseksi, liikunnan aloitus, ruokavalioremontti, plastiikkakirurgia, meikkaamisen opettelu… On myös hyvä muistaa oma raja ulkoisen kauneuden tavoittelulle. Loputon ulkoisen kauneuden tavoittelu harvoin tekee ihmistä kauniimmaksi, sillä tyytymättömyys itseen kasvaa ja vaikuttaa sisäiseen kauneuteen, jonka on taas yhteydessä ulkoiseen kauneuteen. Monesti ulkoisen tyytymättömyyden syy löytyy sisältä.

DSC_3013.jpgVaikka moni ulkoinen asia tuo iloa, niin sisäisen kauneuden vaikutus on ulkoista suurempi. Ulkonäöllä on mahdotonta kompensoida sisäistä kauneutta. Todellinen kauneus tulee sisältä pitää todella paikkansa. Ihminen ei voi olla kaunis ihminen, jos sisällä ei ole mitään, mistä antaa ulos. 

Sisäiseen kauneuteen liittyy hyvyys, ystävällisyys, aitous, puhtaus, positiivisuus, luonne, käytös ja puhetapa. Kaunis ihminen kuuntelee itseään, mutta hän kuuntelee myös muita. Kaunis ihminen puhuu itselleen ja muille kauniisti ja hänen perusolemuksensa on positiivinen. Hän pyrkii aitoon hyvään, kohtelee itseään ja toisia hyvin. Hänellä on hyvä olla, joka näkyy kauneuden säteilynä ulos. Kaunis ihminen kantaa itsensä hyvin ja hänellä on terve käsitys itsestään ja omasta itsetunnostaan.

Omaa sisäistä kauneutta voi hoitaa tekemällä asioita, jotka saavat sielusi hymyilemään, jotka tuovat sinulle hyvää mieltä ja iloa. Kuuntele itseäsi ja kehosi tarpeita, hoida sisintäsi. Ja mikä suurinta, ajattele ja puhu kauniisti sinusta itsestäsi, läheisistäsi ja ympäristöstäsi. Mitä paremmin sinä voit sisäisesti, sitä upeammin hehkut kauneutta ulkoisesti. 

DSC_3227.jpg

DSC_3103.jpgKauneuden kaikki tasot ovat tärkeitä meille kaikille. Tarvitsemme molempia, sisäistä ja ulkoista kauneutta. Ja meillä on oikeus nauttia molemmista. Jokaisella meillä on oma käsityksemme siitä mikä meille on kaunista. On tärkeää, että kauneuden eri tasot ovat tasapainossa keskenään ja sinulla on hyvä olla ulkoisesti ja sisäisesti.

Minusta on ihana nauttia monista ulkoisesti kauniista asioista, mutta samalla nautin siitä sisällä olevasta hyvästä, joka kulkee mukanani ja vaikuttaa minuun sekä lähelläni oleviin ihmisiin. Nämä kauneuden kaksi tasoa eivät sulje toisiaan pois tai tee kenestäkään turhamaista, jos painotus on jommassa kummassa. Minusta tärkeää olisi pitää ulkoinen ja sisäinen kauneus tasapainossa ja muistaa “kultainen keskitie”. 

Lisää kauneudesta voit lukea kolmen muun upean blogaajan blogista, joiden kanssa kuvat ja tekstin on toteutettu yhteistyössä. Haluamme kannustaa myös teitä lukijoita kertomaan Instagramissa, mitä kauneus teille merkitsee. Voit kirjoittaa vapaasti mitä vain, sisäisestä tai ulkoisesta kauneudesta, ympäristöstä tai elämästä yleisesti. Kirjoittakaa kuvatekstiin omia käsityksiänne ja laittakaa hashtag #käsityskauneudesta, niin mekin pääsemme katsomaan ja kommentoimaan teidän ajatuksianne. 

 

MAIJUN KÄSITYS KAUNEUDESTA
TARUN KÄSITYS KAUNEUDESTA
ELINAN KÄSITYS KAUNEUDESTA

 

DSC_2931.jpg

Kuvat: Laura Iikkanen
Mallit: Elina Leskinen, Taru Tammikallio, Iida Åfeldt, Maiju Markkanen
Meikki: Hanna Kallio (Elina, Maiju) Sin. Kid. Makeup (Iida, Taru)
Vaatteet: Neo Noir, Ajlajk /Villa Tremondo
Kukkaseppeleet: Myyrkukka

9 kommenttia

Nettanen 21.1.2018 - 12:51

Aivan upeita kuvia, oot niin kaunis! <3

Vastaa
Iidaafel 21.1.2018 - 12:55

Ihana, kiitos <3 Mukavaa alkavaa viikkoa Netta <3

Vastaa
Jullellson 21.1.2018 - 14:10

Ihania kuvia! Meikki ja etenkin tuo tukka (<3 <3) ovat aivan valloittavat. Näytätte kaikki ihanan pehmeiltä, eteerisiltä ja mysteerisiltä!

Vastaa
Iidaafel 21.1.2018 - 20:17

Kiitos, oon ihan samaa mieltä! Upeita kuvia <3

Vastaa
smagardi 21.1.2018 - 17:18

Wau, todella upeita kuvia! <3

Vastaa
Iidaafel 21.1.2018 - 20:18

Kiitos! Ihana kuulla. Nää on mustakin tosi upeita:)

Vastaa
LenAa 21.1.2018 - 20:52

Wau oot upee!! ️

Vastaa
Iidaafel 22.1.2018 - 14:44

Iso kiitos <3

Vastaa
Visuaalinen Ihminen | Brexit Uutiset 15.9.2020 - 06:40

[…] Käsitys kauneudesta – Iidan matkassa | Lily – Olen visuaalinen ihminen ja pidän kauniista asioista ympärillä. Monesti saatan ihastella kaunista kampausta, kaunista silmämeikkiä, huulipunaa, pisamia, kaunista vartaloa tai upeaa pukeutumista. Päivittäisissä nopeissa kohtaamisissa painottuu ulkoinen kauneus. […]

Vastaa

kommentoi postausta