Home » Kausisalaatti -persimonia ja granaattiomenaa

Kausisalaatti -persimonia ja granaattiomenaa

by Iida Åfeldt

DSC_0802.JPG

Kuten olen useasti kertonut, on vuohenjuusto yksi herkuistani. Kauhean usein en sitä syö, joten se kuuluu ehdottomasti niihin herkkuhetkiin ja juhliin. Pitää olla jokin syy herkuttelulle, kuten vaikka tuleva viikonloppu tai uusi vuosi. Tällä hetkellä granaattiomena ja persimon ovat sesongissa ja niitä saa tosi hyvään kilohintaan. Persimon on ihanan makeaa, joten se sopii todella hyvin vuohenjuuston kanssa!

Tätä salaattia varten sokeroin persimonit pannulla kookossokerilla. Myös erilaiset siirapit tai hunaja sopii sokerointiin. 

Toki salaatissa on mahdollista käyttää erilaisia juustoja tai jotakin muuta juustoa, jos vuohenjuusto ei ole sinun makuusi. 

DSC_0806.JPG

PERSIMON-VUOHONJUUSTOSALAATTI

2 annosta

erilaisia vihersalaatteja (rucolaa, pinaattia, lehtikaalia yms.)

1 persimon

n. 150 g vuohenjuustoa

puolikas granaattiomena

kookosöljyä

0,5 dl kookossokeria

1 tl kanelia

omenaviinietikkaa & balsamicoa

  • Huuhtele ja pilko tarvittaessa salaatti kulhoon.
  • ”Kuori” granaattiomena ja lisää siemenet salaattiin. Voit käyttää myös pakastealtaassa myytäviä valmiita siemeniä.
  • Viipaloi persimon ohuiksi lohkoiksi. Paista persimonit pannussa kookosöljyssä, sokerin ja kanelin kanssa, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ne salattiin.
  • Puolita vuohenjuusto kahdeksi ja paista pannulla molemmilta puolilta. Lisää salaattiin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää muuta juustoa ja pilkkoa sen salaatin joukkoon paistamisen sijaan. 
  • Käytä omenaviinietikkaa ja balsamicoa salaatinkastikkeena!

Ihanaa viikonloppua,

-Iida

DSC_0809.JPG

 

 

kommentoi postausta