Home » Kesäsuunnitelmia

Kesäsuunnitelmia

by Iida Åfeldt

Ennustan tästä kesästä aivan ihanaa! Mitään erityistä suunnitelmaa ei ole, mutta paljon ajatuksia siitä mitä olisi kiva tehdä. Niitä voi sitten toteuttaa ihan fiilispohjalta, muttei ole mitään pakkoa. Odotan todella paljon juhannuksesta alkavaa lomaamme ja ihan vain olemista Eemin ja Velin kanssa.

Suurin oma henkilökohtainen haaveeni on päästä viettämään oma vuorokausi Helsingissä täysin vapaana aikuisuudesta. Olen huomannut, että kesällä haaveilen enemmän omasta ajasta kuin muulloin. Osaksi tähän tietysti vaikuttaa ihanat ilmat, jotka houkuttelevat olemaan enemmän ulkona ja hakeutumaan kahviloihin, terasseille ja rannoille piknikille ystävien kanssa. Osaksi tähän vaikuttaa some. Siellä tulee nähtyä ihmisten kesänviettoa, juhlia, ihania iltoja, ystäviä ja keikkoja. Toisten ihanat hetket saavat aikaan sen tunteen, että hei minäkin haluan tuota. Haluan kanssa olla muuta kuin aikuinen, haluan olla hetken se kesämuistojeni nuori Iida, haluan lomaa aikuisuudesta. Tämä kesänä aion oikeasti panostaa omaan hyvinvointiini ja järjestää aikaa itselleni.  Onneksi se tänä kesänä onnistuu helpommin kuin koskaan!

Ystäväni Jasmin saapuu meille Kuopiosta heti juhannuksen jälkeen. Tulemme viettämään Jasminin kanssa kesästä yhdessä ainakin kaksi viikkoa. Jasmin on ensin meillä, jonka jälkeen lähdemme yhdessä autolla Kuopioon. Jasminin ollessa meillä, pääsen hyvin irtautumaan kotoa. Meidän ollessa Jasminin luona, hänen ihana kämppiksensä taas voi valvoa Eemin yöunta, jos haluamme lähteä kaksin jonnekin. Elokuussa Jasmin tulee uudelleen meille. Siihen olemme jo varanneet hotelli yön Tampereelta vain meille kahdelle! Jasminin seurassa en vain saa omaa aikaa, vaan saan ihmisen jakamaan arkea hetkeksi. Se on aivan ihanaa! Saadaan yhdessä tehdä ja touhuta.

Lisäksi äidilläni on kesälomaa, jolloin Eemi varmasti pääsee hänelle yökylään. Nuorempi pikkusiskoni on kesälomalla koulusta ja hänen kanssaan olemme sopineetkin “kesätyöstä”, eli Eemin hoitamisista tarvittaessa esim. lenkin ajan. Minä maksan hänelle sitten palkkaa. Vanhempi pikkusiskoni lomailee myös loppukesästä ja hänen kanssa olemme sopineet yön yli kestävästä Eemin ja Velin hoitamisesta.

Se, että on mahdollisuus pitkän yhteisen loman aikana omille jutuille, tuntuu tosi ihanalta! Tottakai odotan myös ihania yhteisiä juttuja ja kaikkea tekemistä perheenä. Tulemme varmasti puistoilemaan, käymään aktiivisesti uimassa uimahallissa ja luonnonvesissä sekä nauttimaan kesäherkuista. Alla muutamia ajatuksia, joita olisi kiva tehdä, mitä haluaisin tehdä ja mitä tulemme tekemään.

Juhannusjuhlat

Äitini pitää meidän perheelle juhannusjuhlat puutarhassaan. Paikalle tulee toki sisarukseni, mummo, tädit ja enot. Meillä on perheen kanssa aina niin hauskaa. Varmasi pelataan mölkkyä, syödään hyvää ruokaa ja saunotaan. Todennäköisesti jäämme Eemin kanssa mummilaan yöksi, jotten jää paitsi kaikesta illan hauskuudesta!

Kuopioon

Olimme toukokuussa neljä yötä Kuopiossa ja loma tuntui jäävän aivan kesken. Siispä menemme nyt heinäkuussa uudelleen. Tällä kertaa haluan aivan ehdottomasti vierailla Kuopion Saanassa, joka on hieman vastaava kuin Helsingin Löyly. Saanassa on ihanaa ruokaa, saunomista ja uimista tarjolla. Lisäksi haluan käydä Eemin kanssa Vehmasmäen eläinpuistossa sekä Vohoveli kahvilassa syömässä vegaaniset ja gluteenittomat vohvelit.

Kirppiskierroksia

Kirppikset on ihanaa kesätekemistä! On tosi kiva lähteä kirppikselle vähän pidemmällekin. Haluan käydä Espoossa Nella ja Nuttu -kirppiksellä, Hämeenlinnassa Aarreaitta -kirppiksellä ja Kuopiossa Kalla lastenvaatekirppiksellä. Ja aivan ykkösenä listalla on Helsinkiin juuri Stockmannin yhteyteen avautunut uusi Relove kirppis! Sinne on päästävä!

Lukemista

Haluan rauhoittua lukemaan. Kun suljen silmäni, näen itseni parvekkeella aamutakki päällä lukemassa kirjaa ja siemailemassa aamukahvia. Minulla on Rantakahvila (Otava)- ja Kimppakämppä (WSOY) -kirjat lukematta. Molemmat aloitettu, mutta jääneet kesken. Joten ne loppuun. Ovat molemmat sopivan kevyitä, sellaisia lomakirjoja juurikin!

Linnanmäelle

En tiedä mitä Eemi tuumaisia Linnanmäestä, mutta olisi ihana käydä! Ainakin syömässä hattarat ja hengittämässä vuoristoradan tuoksua. Linnamäellä on monta ilmaislaitetta, joten se on edullinen retkikohde pienen lapsen kanssa.

Suomenlinnaan

Viime kerrasta on aikaa! Taitaa olla niin, että olen käynyt Suomenlinnassa viimeksi ollessani raskaana kesällä 2018. Nyt tekee todella mieli mennä. Se on kuitenkin lähes ilmainen tekeminen, vain HSL-lippun tarvitsee lautalle. Uskon “laivamatkan” olevan Eemille ihan mieletön elämys. Mukaan voidaan ottaa omat eväät ja uimakamat. Vietetään ihana kesäpäivä Suomenlinnassa!

Allas Sea poolille

Rakas ystäväni aloitti Altaan ravintolassa mahtavassa työtehtävässä ja haluan ehdottomasti käydä katsomassa häntä työajalla. Lisäksi Altaalla on koko kesän mahtavia keikkoja. Haluan, siis apua miten paljon! Ja uimaan myös, sillä olen vain kerran uskaltautunut ja sekin oli talvella. Tämä kuuluu ehdottomasti vapaapäiväni ohjelmaan Helsingissä!

Pullabiilille

Viime kesän kohokohta oli Helsingissä kiertävä vaaleanpunainen Teemu Auran Pullabiili. Tänä kesänä autoja kiertää peräti kaksi! Haluan ehdottomasti käydä ostamassa autonluukulta herkkuja ja saada kuvan söpön vaaleanpunaisen pakun edessä.

 Play Café

Kyseessä on Helsingin leikkipuistoja kiertävä pakettiauto, joka muu monenlaista syötävää. Konsepti on mielestäni aivan loistava! Haluan kesällä tehdä puistoretken Eemin kanssa johonkin meille uuteen puistoon ja ostaa eväät Play Cafésta.

Tampereelle

Tampereelle olen menossa elokuussa ja yksi unelma käy toteen, kun pääsen yöpymään idyllisessä Hotel Lillanissa. En ole vielä koskaan käynyt Valkoinen Puu -kahvilassa, mutta nyt haluan käydä ja syödä sitä kuuluisaa suklaakakkua. Ja toinen missä en ole vielä käynyt on Cafe Pispala, sinne on päästävä.

Hämeenlinnaan

Minun sukuni tulee Hämeestä ja meillä asuu siellä edelleen sukulaisia.Suunniteltiin äitini kanssa, että mennään yhdessä Hämeenlinnaan viettämään päivää ja käydään Aulangolla. Hämeenlinnassa ehdottomasti käytävä Aarreaitta kirppiksellä ja Villa Marenki kahvilassa. Niin ja sitten on käytävä Tiirinkosken tehtaalla syömässä maailman parhaita härkäpapuvohveleita.

Hankoon

Olen kerran käynyt Hangossa kaksi kesää sitten. Meillä oli silloin todella kiva kesäretki. Ystäväni Jasmin ei ole käynyt Hangossa koskaan, joten olemme suunnitelleet päiväreissua sinne!

Hyvinkäälle

Viime kesänä aivan ihastuin Hyvinkään palveluihin. Kävin usein Tingi ja tongi kirppiksellä ja Arkikulta vohvelikahvilassa, jossa on gluteenittomat ja vegaaniset vohvelit. Myös lastenvaatekirppis Kittana on oikein kiva.

Seikkailua kotikunnassa

Asumme ihanassa paikassa. Usein ajattelen, ettei täällä ole mitään, mutta on täällä muutama aivan ihana paikka. Sääksin uimaranta on todella upea. Emme ole siellä Eemin kanssa vielä koskaan käyneet. Lisäksi meidän lähellä on Mattilan tila, jossa on kahvila ja ravintola mansikkapeltojen keskellä. Kesällä siellä saa myös poimia luomumansikoita. Siellä olimme monta kertaa viime kesänä ja tulemme varmasti käymään nytkin. Myös Taaborinvuori on upea paikka retkeillä tai nauttia kesäteatterista.

Ulkoilua, serkkuja, ystäviä ja kesäherkkuja

Ehdottomasti haluan kesällä nähdä rakkaita ystäviä! Miten kiva lähteä spontaanisti Haltialan eläintilalle tai uimarannalle lasten kanssa. Lisäksi haluamme viettää aikaa serkkujeni kanssa, heillä on niin ihana koti metsän keskellä ja heillekin saapui juuri koiranpentu! Eemi rakastaa leikkiä serkkujeni kanssa. Siellä saa olla ulkona ihan kaikessa rauhassa ja myöhemmin kesällä poimia mustikoita metsässä. Mansikoita ja mustikoita haluan kyllä ostaa paljon, myös pakkaseen! Ne on parasta kesässä!

KUVAT: Pinja Mitrovitch

11 kommenttia

Hhh 17.6.2021 - 23:13

Onpa inspiroivia suunnitelmia 😍 Hämeenlinnaan on auennut uusi lastevaatekirppis Kirahvi joka on ihan superhyvä, mut Aarreaitan taso kyllä on valitettavasti laskenut sen myötä (vähän harmi, koska Aarreaitasta oli kiva vilkuilla samalla itsellekin kun etsi lapsille kamaa)

Vastaa
iidaafel 18.6.2021 - 22:34

Hei kiitos, tota en tiennytkään! Täytyykin käydä! Vaikka harmi kuulla, jos Aarreaitassa on taso laskenut :(( SIeltä usein on juuri itselle voinut löytää jotain!

Vastaa
Ella123 18.6.2021 - 22:40

Hei kiitos, näistä sai paljon vinkkejä ja inspiraatiota omaan kesän viettoon! Pitää tallentaa tää johonkin niin voi vielä palata listaan uudestaan 😊

Vastaa
iidaafel 18.6.2021 - 23:02

Tosi kiva kuulla! Ihanaa kesää <3

Vastaa
HR 22.6.2021 - 05:13

Hei
Pakko tulla vinkkaamaan, että Hämeenlinnaan avautunut lastenvaate kirppis kirahvi👌😍 vahva suositus.

Vastaa
Anumaaria 25.6.2021 - 17:07

Aivan upea mekko sinulla! Mistä olet sen ostanut?

Vastaa
iidaafel 28.6.2021 - 23:06

Mekko on Metsolan 🙂

Vastaa
Elielli 28.6.2021 - 22:45

Hämeenlinnassa on kyllä uus hyvä kirppis Kantolan Kellari 🙂

Vastaa
iidaafel 28.6.2021 - 23:05

Hei kiitos! täytyy käydä 🙂

Vastaa
Elielli 28.6.2021 - 22:47

Hämeenlinnassa on kyllä uus hyvä kirppis Kantolan Kellari 🙂tuli kommentti johonkin väärään kohtaan myös

Vastaa
Metsänkylän naapuri 30.6.2021 - 09:31

Kahvila Leivintupa Aulangon kupeessa avoinna sunnuntaisin 11-16 ja saatavilla myös gluteenitonta pannaria, vieressä Domus Classica joka on arkisinkin auki, pihassa alpakoita, aaseja ja poni ja koko Metsänkylän miljöö ☀️

Vastaa

kommentoi postausta