Home » Kevät, rakastun sinuun aina uudelleen

Kevät, rakastun sinuun aina uudelleen

by Iida Åfeldt

DSC_0100.JPG

Minulle kevät alkoi jo maaliskuussa, sillä se nyt vain on virallisesti kevätkuukausi, oli sää mikä tahansa. Nyt kuitenkin toukokuun alettua, kevät on paljon konkreettisempaa. Ja joka vuosi kevät tuntuu aina yhtä ihanalta, se yllättää aina. Vaikka tietää kevään sieltä tulevan, niin se valo vaan saa rakastumaan joka vuosi uudelleen. Ihan kuin kevät olisi uusi juttu, kun sitä ei olisi koskaan ennen ollutkaan. Valon vaikutus on vain niin konkreettista, me täällä pohjoisessa se varmasti tiedetään ja tunnetaan. Toisaalta sen takia kevättä osaa arvostaa ja sen vuoksi se tuntuu niin hyvältä. 

Ehkä kaikki nuo fiilikset keväästä, kertoo siitä suuresta kaipuusta. Talven pimeys ja kylmyys on niin radikaalia. Kevät ja se valon lisääntyvä määrä, muuttaa ainakin minun koko olemukseni. Kaikki muuttuu yhtäkkiä paremmaksi. Elämä ei ole niin raskasta, vaan sitä näkeekin asiat valoisamman kautta. Jaksaa liikkua enemmän, ihanaa kaivaa pyörä esiin ja muutenkin kulkea ulkona. Ja samalla tulee syöneeksi vähemmän ja kevyemmin huomaamattaan. Arjessa huomaa selkeän eron, päivässä saa enemmän aikaiseksi, ihan kun tunteja olisi tullut vuorokauteen lisää. Energiatasot nousevat, ei väsytä ihan niin kamalasti enää, jaksaa jopa hymyillä ja olla sosiaalinen jälleen! Vuodenaika voi todella muuttaa elämän.  Muutoksen tuntee kehossa ja monena aurinkoisena päivänä huomaan vain ajattelevani kaikkia hyviä ja kauniita asioita itsestäni, elämästäni ja ympäristöstä. Ne ajatukset olin jo talven aikana ehtinyt unohtaa, mutta kevät tuo ne takaisin.

DSC_0108.JPG

DSC_0112.JPG

Ja keväällä tulee siivousvimma! Minä ainakin haluan keväällä uudistua, puhdistaa itseni henkisesti talvesta ja samalla pyyhkiä pölyt kodista. Vanhan on aika lähteä, jotta uudelle kasvulle on tilaa, keväälle.  Minun tukee mieli pestä ikkunat ja antaa valon tulla sisälle. Tosin en ole vielä saanut pestyä niitä ikkunoita, mutta olen ajatellut asiaa. Sisustus muuttuu, keväisin haluan jotain uutta, kevyttä ja valoisaa. Siivousvimma ylttää myös vaatekaappiin, tekee mieli käydä se läpi ja luopua turhista vaatteista sekä laittaa talvitavarat kaapin perälle. Ja parveke! Minun tekee mieli istuttaa parveke täyteen yrttejä ja salaatteja. On niin ihanan ihmeellistä seurata kasvien kasvua niin luonnossa kuin parvekkeellakin. Ja ensimmästä kertaa minulla on todellakin oma iso parveke. Se tuntuu jo suurelta luksukselta. 

Kasveja haluaa myös kotiin ja kukkia! Leikkokukat ansaitsevat paikkansa kevätkodissa. Loppukeväästä kukkia saa jo luonnosta, jos raaskii poimia. Minä haluan nauttia kasveista sisällä ja ulkona, kasvun kausi on kuitenkin niin lyhyt. Viherkasveja ei myöskään voi olla liikaa, mikäli on sisustustrendeihin uskominen. 

Keväällä on ihanaa myös odotus kesästä. Päivät vain paranevat tästä! Ihanaa, ehkä jopa parasta aikaa, mitä tiedän. Nautitaan!

-Iida

DSC_0104.JPG

 

2 kommenttia

Saranda 2.5.2018 - 05:25

Oon täsmälleen samaa mieltä. Kevät on vuoden parasta aikaa. <3

Vastaa
Iidaafel 2.5.2018 - 09:26

Ehdottomasti <3

Vastaa

kommentoi postausta