Home » Köyhän naisen brunssi

Köyhän naisen brunssi

by Iida Åfeldt

DSC_0012.JPG

Käyn brunssilla todella harvoin, oikeastaan kerrat voi laskea kahden käden sormilla. Pääkaupunkiseudella brunssin yleinen hinta on 20-30 euroa ja harvoinpa sitä brunssille yksin menee. Neljänkin kaverin porukassa brunssiin uppoaa helposti 100 euroa ja sillä summalla saisi vaikka ja mitä kaupasta! Vaikka käyn brunssilla harvoin, sitäkin useammin olen järjestänyt brunsseja. 

Ystävien kesken sovitaan, mitä kukin tuo tietyllä rahasummalla tai vastaavasti yksi ostaa kaiken ja muut maksavat osuutensa ostoksista hänelle. Brunssi tulee edullisemmaksi ja jokainen pääsee yhdessä tekemään brunssia. Niin hauskaa! Ei ehkä niin vaivatonta, kuin brunssille meno, mutta makukysymys. Minä olen aina tykännyt tehdä itse ja kestitä ihmisiä. 

Muutama viikko sitten pidin brunssin sillä perjaatteella, että ostan mahdollisimman vähän. Tarkoituksena oli käyttää kaikkea mitä kaapeissa jo oli ja mitä viikon aikana oli jäänyt jääkaappiin eli ns. jämät pois. Toki tarvikkeet on joskus pitänyt ostaa. Halusin kuitenkin tyhjentää kaappeja muuton tieltä ja käyttää mahdollisimman paljon olemassaolevia ainesosia. Ja yllätävän paljon voi saada aikaan, vaikka alkuun olisikin se ajatus, että “eihän täällä kaapeissa mitään ole”. Järjestämäni brunssi siis tuli edulliseksi ja pääsin useista tarvikkeista eroon, jotka olivat olleet kaapissa jo pitkään tai olisivat muuten joutuneet roskiin.

DSC_0010.JPG

Smoothie syntyi pakkasesta löytyvistä marjoista, muutamasta mustuneesta banaanista, soijajugurtin jämästä ja kauramaidosta. Marjat olivat paaosin punaisia marjoja.

DSC_0013.JPG

Chiavanukas syntyi kauramaidosta ja chiasiemenistä suhteella 1rkl siemeniä ja 1 dl nestettä. Vähän hunajaa ja vaniljajauhetta! Vanukkaan kaveriksi käytin säilykekaapissa lojuneet mangopiltit, banaania, raakasuklaata ja granolaa.

DSC_0014.JPG

Suklaakakku valmistui tällä ohjeella. Minun ei tarvinnut tehdä kakkua, sillä olin aiemmin pakastanut osan tekemästäni kakusta ja nyt otin kakunloput sulamaan. Koristelin sen vain sulalla raakasuklaalla ja kuivatuilla kukilla. Kyseiseen kakkuun tulee muutenkin vain 5 ainesosaa ja minulta yleensä löytyy kaikkia, jonka vuoksi se on todella näppärä toteuttaa.

29943133_10216318707339145_274401917_o.jpg

Kvinoa-salaatti oli todella kehuttu ja tykätty. Siihen käytin oikeasti kaikkea mitä löysin, kvinoaa, punaisia linssejä, papuja, kesäkurpitsaa, graattiomenan siemeniä, oliiviöljyä, chilin lopun ja paljon mausteita. Keitin 1 dl kuivaa kvinoaa ja saman verran punaisia linssejä. Pavut olivat säilyke-tetrassa, granaattiomenan siemenet olivat pakkasesta. Paistoin kesäkurpitsan pannulla erikseen ja yhdistin kaikki aineet keskenään. Lopuksi maustoin ja sekoitin!

Tykkäätkö käydä brunssilla vai järjestätkö sellaisen mielummin itse?

-Iida

6 kommenttia

vilhelmiinah 1.4.2018 - 17:11

Vitsi että näyttää herkulliselta! Nyt mä inspiroiduin tästä niin että alan valmistamaan samanlaisia brunsseja, aina kun ystäväni tulevat kylään. Kiitos inspiksestä ja ihanaa kevään odotusta <3<3

Vastaa
Iidaafel 1.4.2018 - 17:15

Mahtavaa,jos sait inspistä! Jee! Ihanaa kevättä ja kivaa tulevaa brunssia <3

Vastaa
Pikkuponeja ja Yksisarvisia by Elina 2.4.2018 - 06:02

Oi mä rakastan brunsseja! <3 Niin ihanan näköistä ruokaa! Tykkään myös laittaa ja järjestää itse, mutta 3 -ja 1veen kanssa se on..ööh, omanlainen hommansa. 😀 Mutta aina sillointällöin, ja ellei muuten, niin vappuna. 🙂 Käyn myös muutamia kertoja vuodessa ystävien kanssa brunssilla, ja ihanaahan se on istua valmiiseen pöytään ja syödän rauhassa ja ajan kanssa. Ihanaa huhtikuuta Iida sulle ja kyytiläiselle! <3

Vastaa
Iidaafel 2.4.2018 - 10:29

Voi olla, että lapsiperheessä sitä nauttii enemmän brunssille menosta, kuin sen tekemisestä kotona, hehe 🙂 Mutta brunssit on ihania! Ihana ahuhtikuuta myös teille!

Vastaa
Pelle Hermanni 2.4.2018 - 17:27

Tulin tänne sen hesarin artikkelin takia ja halusin vaan sanoa että olisi hauskaa jos soittaisit Freedomain Radio call in show’hun – maailman suurin ja suosituin filosofiaohjelma. Stefan Molyneux on ohjelman perustaja ja isäntä, joka tekee muiden ohjelmien lisäksi kerran viikossa Call In-ohjelmaa, jonne kuuntelijat saavat tuoda omat kysymyksensä ja Stefan keskustelee niistä kysyjän kanssa suorapuheisesti ja rehellisesti. Puheenaiheet voivat olla mitä tahansa, kuuntelijat saa päättää. Yksi aika toistuva puheenaihe on yh-äidit ym perhesuhteet, joista Stefanilla on hyvin vahvoja, mutta hyvin perusteltuja mielipiteitä, jotka hänen muiden mielipiteidensä tapaan voivat herättää hyvin vahvoja tunteita. mutta ovat myös avuksi, hyvikin mahdollisesti myös sinun tapauksessa.

Toivottavasti myin tämän ehdotuksen tarpeeksi hyvin, että kiinnostuit.
Tässä yksi melko äskettäinen surkuhupaisa Stefanin ja ruotsalaisnaisen käymä keskustelu: https://www.youtube.com/watch?v=s_p0rYaTzJo

Jos kiinnostaa, voit ilmoittatuta täältä: https://freedomainradio.com/callinshow/

Vastaa
Merikapteenin vaimo 4.4.2018 - 17:43

Herkullisen näköistä, kiitos vinkeistä 🙂 Mielellään järjestetään itse, hauskinta!

Vastaa

kommentoi postausta