Mutakakku maistuu aina. Se helpottaa oloakin kummasti. Juuri myös kuulin, että suklaalakossa ei voi olla marraskuussa, sillä jokanainen tarvitsee suklaata selviytyäkseen tästä synkästä ja mustasta kuukaudesta. Hyväksyttävä selitys! Eli tämä kakku sopii näillä ehdoilla jokapäiväiseen ruokavalioon.
Tähän ei myöskään tarvitse käyttää kauheasti aikaa. Tarvikkeetkin on melko inhimilliset, sillä tarvitset vain viisi ainesosaa.
Itse koristelin kakun nuukahtaneen kukkakimpun kukilla ja vadelmilla, jolloin kakusta tuli myös näyttävä.
Mutakakku
n. 8 palaa
(gluteeniton, maidoton)
150 g raakakaakaovoita
1,5 dl raakakaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 dl kookossokeria
4 kananmunaa
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Sulata kaakaovoi kattilassa. Sekoita voin joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Ota pois levyltä. Sekoita kananmunat joukkoon vispilällä vispaten. Lisää lopuksi perunajauho siivilän läpi taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele vuoka. Itse käytin 22 cm irtopohjavuokaa, jonka pohjaan laitoin leivinpaperin ja reunat voitelin kookosöljyllä. Kaada taikina vuokaan ja anna paistua uunissa n. 20 minuuttia. Jäähdytä kakkua n. 30 minuuttia ja tarjoile jäden kanssa!
Ohje on pieneen vuokaan sopiva. Mikäli teet kakun isompaan vuokaan, suosittelen tekemään 1,5 kertaisen taikinan.
Ihanaa lauantaita,
-Iida