1,K
Kukkakaalirieskat, ihan loistava vaihtoehto perinteiselle leivälle ja käy tosi moneen ruokavalioon. Muotoilin taikinan rieskoiksi, mutta siitä tulee ihan loistava pizzapohjakin niin halutessaan. Ja siinä missä toimivat aikuisella, toimivat varmasti taaperolla sormiruokailussakin!
Tästä löydät tarkemman pizzaohjeen ja tästä kokoilemisen arvoiset batattirieskat!
KUKKAKAALIRIESKAT
n. 9 kappaletta
gluteeniton & maidoton
n. 500 g kukkakaalia
2 kananmunaa
40 g mantelijauhoja
1 rkl psylliumia
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Paloittele kukkakaali ja keitä sitä kattilassa, kunnes se on pehmeää. Kaada vesi pois ja laita kukkakaalit puhtaan keittiöliinan keskelle. Kerää liinan reunat ja purista kukkakaalia liinan keskeltä niin, että saat suuren osan nestettä valutettua pois ja samalla muussattua kukkakaalin.
- Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita haarukalla. Lisää travittaessa jauhoja.
- Nostele taikinaa lusikalla leivinpaperille ja muotoile kädellä rieskoiksi. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Herkuttele,
-Iida
2 kommenttia
Upeat haastateltavamme puhuvat mielenterveydestä, terapiasta, kehopositiivisuudesta sekä työelämän ja somen tuomista paineista. Vertaistuki voimaannuttaa https://testmyspeed.onl/!
Kiitos tästä herkullisesta reseptistä, Iida! Kokeilin kukkakaalirieskoja ja ne olivat todella maukkaita. Ne ovat loistava vaihtoehto perinteiselle leivälle ja sopivat hyvin moniin ruokavalioihin. Pidin erityisesti siitä, että taikinan voi muotoilla myös pizzapohjaksi. Tämä resepti on ehdottomasti tulossa osaksi perheemme ruokalistaa! https://speedtestcopel.com/