Kvinoapizza
1 pellillinen / n. 15 palaa
(gluteeniton, vegaaninen, maidoton)
POHJA
2,5 dl kvinoaa
1/2 l vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia
1 tl himalajan ruususuolaa
3 rkl oliiviöljyä
TÄYTE
tomaattipyrettä
1 tomaatti
2 suurta herkkusientä
1 sipuli
1/2 paprika
100 g nyhtöhernettä
150 g vegaanista juustoraastetta
pippuria, suolaa, kuivattuja yrittejä, tuoreita yrttejä
Laita kvinoa likoamaan veteen. Anna se liota yön yli tai laita likoamaan aamulla, jos valmistat pizzan illalla. Kvinoan tulee liota vähintään 8 tutia, mutta se on helpompi käsitellä mikäli se on liotettu yön yli huoneen lämmössä. Valuta vesi pois ja huuhtele kvinoa. Käytä tiheää siivilää apuna tai pellaliinaa.
Laita kvinoa ja muut pohjan aineet blenderiin tai monitoimikoneeseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mikäli tarvetta, lisää joukkoon 2-3 rkl vettä. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, käytä apuna vettä jos taikina jää kiinni käsiin. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Viipaloi tomaatti, sienet, paprika ja sipuli ohuiksi siivuiksi. Ota pohja uunista ja levitä sen päälle tomaattipyre. Asettele täytteet pohjan päälle, ripottele joukkoon ripaus suolaa, pippuria ja yrttimausteseosta. Viimeistele juustoraastella ja laita takaisin uuniin. Paista kunnes juustoraaste on saanut vähän väriä pintaan. Paloittele pizza ja ripottele tuoreita yrttejä päälle ennen tarjoilua.
Instagramin puolella lupailin ohjetta tähän Kvinoapizzaan ja tässä se nyt on! Gluteeniton pizza on yleensä vähän mitä on. Terveyspizzoja löytyy, on kukkakaalipizzaa ja bataattipizza, mutta niiden pohjat ei vain maistu ”pizzalta”. Kvinoapohjalla päästään kyllä lähelle ja siitä tulee ihanan rapea pohja. Tietysti se vaatii vähän esivalmisteluja ja liottamista. Mutta sen jälkeen valmistuu nopeasti.
Tässä on käytetty pakastealtaasta löytyvää Familiaverden nyhtöhernettä. Täytteiden osalta ohje on kuitenkin täysin muokattavissa oman maun ja tarpeiden mukaan. Maistuu muuten hyvältä myös kylmänä!
-Iida