Home » Kynsisienen ehkäisy ja hoitaminen on todella helppoa!

Kynsisienen ehkäisy ja hoitaminen on todella helppoa!

by Iida Åfeldt

 

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ EXCILOR

Riisuin jalasta keinonahkaiset tennarit ja sukat. Varpaani pääsivät vapauteen.

Olin ollut koko päivän sukat ja tennarit jalassa. Jalkani ovat hikoilleet ja sukat kosteat.

Tuntuu, että viimein on alkanut virallisesti kunnon kevät, ellei jopa kesä. Onhan lämpötilat olleet jo helteen puolella.

Ja se tuo haasteet! Millaiset sukat? Millaiset kengät? Kengät vai sukat vai molemmat? Töissä on pakko olla sukat ja kengät. Lenkkeillessä on oltava sukat ja kengät. Monesti varpaat hikoilevat entisestään ilman sukkia ja saan hiertymiä jalkoihini. Sandaalien kanssa saa kantaa sukkia käsilaukussa, jos meneekin sisätiloihin, joissa niitä tarvitaan.

Astelin paljain varpain pukuhuoneesta suihkutilan puolelle. Uinnin ja saunomisen jälkeen palasin pukuhuoneeseen kostein jaloin. Vetäisin puhtaat sukat jalkaani ja sujautin ne tennareihin.

Näin olen toisinaan tullut tehneeksi.

Kesällä jalat hikoavat, tulee lenkkeiltyä, pyöräiltyä, harrastettua yhtä ja toista aktiviteettia sukat ja kengät jalassa. Tulee oleiltua paljain jaloin kosteissa julkisissa tiloissa, kuten uimahallissa ja kuntosalin pukuhuoneissa. Monesti tulee mummilassa vetäistyä lähimmät saatavilla olevat kengät jalkaansa, kun lähtee ulos välittämättä siitä kenelle kengät nyt kuuluvat. Mökillä saattaa olla yhteisiä kenkiä, joita vähän kaikki käyttää. Uimareissujen jälkeen varpaita ei tule kuivanneeksi kunnolla, vaan tulee vetäistyä sukat ja kengät jalkaansa.

Harvemmin mieleen tulee kynsisieni.

Kynsisieni on sitkeä vaiva, jonka hoitaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin oireiden ilmaannuttua. Se harvoin katoaa ilman hoitoa ja hoitamattomana voi pahentua entisestään. Kynsisieni-infektio alkaa yleensä kynsien reunoilta ja muuttaa kynnen kellertäväksi. Kynsisieni kasvaa kynnessä aiheuttaen kynnen paksuuntumisen, jonka vuoksi kynnen hoitaminen itse voi olla vaikeaa ja kynsi näyttää epäsiistiltä. Lopulta kynsi voi muuttua hauraaksi, lohkeilla ja irrota osittain. Pahimmassa tapauksessa infektio voi johtaa kynnen irtoamiseen kokonaan, mikä voi olla hyvin kivuliasta.

Kynsisienelle altistaa moni asia, kuten hitaasti ja paksusti kasvavat kynnet. Muita kynsisienelle altistavia tekijöitä voi olla esimerkiksi aiempi altistuminen kynsisienelle, jalkasieni, liikahikoilu tai psoriaasi. Lisäksi paljain jaloin kävely julkisissa kosteissa tiloissa, kenkien ja sukkien lainailu ja hengittämättömien sukkien ja kenkien käyttäminen altistaa kynsisienelle. 

Kynsisieni-infektiota voi ehkäistä huolehtimalla jalkojen hyvinvoinnista ja hoitamalla kynsiä. Kynnet tulisi pitää lyhyinä ja leikata oikeaoppisesti sekä jalkoja pestä. Sen lisäksi kynsisientä voi ehkäistä käyttämällä hengittäviä sukkia ja kenkiä, välttämällä jalkojen liikahikoilua ja vaihtamalla sukkia säännöllisesti.

Excilor valmistaa tuotteita kynsisienen ehkäisyyn ja hoitoon. Kynsisienen ehkäisyyn voi käyttää Excilor 3in1 Suojasuihketta, josta olen kirjoittanut blogiini aiemmin. Voit lukea postauksen tästä.

Excilor kynsisienenhoitotuotteita on saatavana kahdessa muodossa; Excilor Kynsisienihoitokynä 3,3ml ja Excilor Kynsisienihoitoliuos 3,3ml. Tuotetta on kahdessa muodossa, sillä osa tykkää käyttää sivellen levitettävää liuosta ja osa kokee hoitokynän helpommaksi tavaksi hoitaa kynttä. Itse pidän enemmän hoitokynästä molempia kokeiltuani. Koen sen helpoksi ja todella vaivattomaksi. Ei tule laitettua liikaa eikä tarvitse olla niin tarkkana kuin liuoksen kanssa.

Excilor kynsisienenhoitotuotteet ovat nopeita levittää ja kuivuvat heti. Sekä kynässä että liuoksessa on noin 400 annosta, eli tuoteet ovat riittoisia. Tuotteet sisältävät glyserolia, biotiinia ja hoitavia lipidejä. Ainesosat ravitsevat ja kosteuttavat kynttä sekä auttavat uudelleen rakentamaan vaurioituneen kynnen rakennetta. Kynsi kasvaa takaisin terveempänä ja vahvempana, mikä ehkäisee uutta kynsisienitulehdusta ja kynsisienen leviämisen kynnestä toiseen. Tuotteet siis estävät infektion etenemistä ja sienen kasvua. Lisäksi Excilor kynsisienenhoitotuotteet pehmentävät paksuuntunutta kynttä ja parantavat kynnen ulkonäköä.

Kumpaakin hoitotuotetta on todella helppo käyttää; tuotetta levitetään kynnen päälle ja se kuivuu heti ja läpäisee kynnen ilman viilausta. Tuote vaikuttaa nopeasti. Tuotteen käyttöä on kuitenkin hyvä jatkaa, kunnes tilalle on kasvanut kokonaan terve kynsi, eli vaikka kynnen ulkonäkö paranisi nopeasti, käyttöä on syytä jatkaa. Excilor-tuotteet ovat kliinisesti testattuja.

Nyt saat kaikista Excilor-tuotteista -15 % alennuksen yliopistonverkkoapteekki.fi sivulta koodilla IIDAN21. Alennuskoodi on voimassa 20.5.–20.6.2021

-Iida

KUVAT: Pinja Mitrovitch

10 kommenttia

Sienisisko 21.5.2021 - 21:20

Moikka! Kiva, kun kirjoitat kynsisienestä, sillä se on kiusallinen ja ruma vaiva, vaikkakin yleensä (ainakin omalla kohdallani) kivuton.
Oma kokemus kynsisienestä on, että sen hoitaminen on kaikkea muuta kuin helppoa ja vaivatonta ?
Sain kynsisienen viisi vuotta sitten ja olen valehtelematta kokeillut kaikki apteekin itsehoitolääkkeet, ja lisäksi kasan muita hoitokeinoja mm. teatree-öljy, pihkavoide ja tigerbalm.
Olen kuluttanut rahaa myös jalkahoitajien ja -terapeuttien käynteihin.
Nyt harmittaa, etten mennyt heti vauvan havaittuani lääkäriin. Hävetti vain niin paljon, että miten nuorella (23v) ja terveellä naisella voi olla kynsisieni…

Kynsisienen saa hoidettua käytännössä vain vahvalla sienilääkityksellä, jonka saa lääkärin reseptillä. Ennen reseptiä täytyy käydä laboratoriossa, jossa otetaan näyte sieniviljelyyn. Eikä tämä ole nopeaa, kaikkea muuta. 1. soitat terveysasemalle ja saat hoitaja ajan 2. menet hoitajalle ja saat lääkäriajan 3. menet lääkäriin ja saat labralähetteen 4. menet labraan ja odotat viljelytulosta noin 6vk 5. saat lääkäriltä puhelinajalla reseptin sienilääkkeeseen 6. aloitat sienilääkityksen syömisen, jota tulee syödä 6kk.

Itselläni tuo prosessi on vielä edessä, sillä tulin raskaaksi ja imetän, eikä lääkitys sovi raskauden ja imetyksen aikana.

Helppoa kynsienestä eroon pääsy ei ole. Ja en edes tiedä pääsenkö itse koskaan siitä eroon. Toivo kuitenkin elää ja haaveissani on joku kesä kulkea varvassandaalit jalassa ja mennä vielä joskus uimahalliin tai kylpylään.

Vastaa
Gemma 26.5.2021 - 15:38

Yksityisellä lääkäriasemalla käyminen ei aiheuta tuollaista rumbaa 🙂

Vastaa
iidaafel 28.5.2021 - 20:44

Se ei varmaan ole kaikille vaihtoehto ja asian pitäisi hoitua julkisin palveluin myös 🙂

Vastaa
Jasmin 23.5.2021 - 07:41

Huomenta! Haastan sinut tekemään blogiisi postauksen lempiblogeistasi! Mieti mitä blogeja luet ja listaa niistä parhaimmat! Me tarvitsemme kesäksi luettavaa!?

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
Marjaana Nummi 27.5.2021 - 07:20

Valitettavasti tuota tuotetta ei löydy yliopiston apteekin verkkokaupasta.

Vastaa
iidaafel 28.5.2021 - 20:43

Tuote löytyy yliopistonverkkoapteekki -nimisestä verkkokaupasta, se ei siis ole sama kuin yliopiston apteekki.

Vastaa
Maj-Britt 27.5.2021 - 16:43

Ja todella tärkeää ennalta- ehkäisyä on pitää jaloissaan
kylpytossuja aina, kun käppäilee saunoissa,kylpylöissä,uimahalleissa,pukuhuoneissa yms.

Vastaa
Maati 1.6.2021 - 11:20

Mikään apteekkituote sen paremmin kuin luontaistuotekaan ei valitettavasti tehoa kynsisieneen. Itse olen kärsinyt tuosta viheliäisestä vaivasta jo vuosia, syytänyt rahaa aikaa vaikka mihin lääkkeisiin ja lukenut aiheesta kaiken mitä olen löytänyt. Ainoa tepsivä apu tosiaan on lääkärin määräämä reseptilääke, ja silloinkin hoito on pitkä ja pitkäjännitteisyyttä vaativa. Kunpa tähän keksittäisiinkin joku helppo ja nopea itsehoitokeino, joka oikeasti toimisi.

Vastaa
Outi Ahjo 7.6.2021 - 08:54

Paljonko mainostettu tuote maksaa? Olisi kiinnostavaa tehdä vertailuja.

Vastaa
iidaafel 8.6.2021 - 22:50

Googlettamalla löytyy varmaan hinta, vaihtelee myyntipaikkojen mukaan, mutta noin 19€

Vastaa

kommentoi postausta