Home » Lempisarjani

Lempisarjani

by Iida Åfeldt

Olen todellinen draaman ystävä. Rakastan kaikkea sellaista Ylpeys ja ennakkoluulo -tyylistä ja kuulun todellakin Jane Austenin fanien joukkoon. Eli kaikki pukuloistoa, historiaa ja romanttiikkaa sisältävät sarjat ovat suosikkejani. Tällä hetkellä seuraan Yleltä Victoria-sarjaa, jonka takia päätin listata muita katsomiani suosikkeja!

Jätä ihmeessä kommenttia, jos tiedät jonkun kategoriaan sopivan sarjan!

Kuvahaun tulos haulle yle kotiin takaisin

Victoria

Draamasarja kuningatar Victorian kasvusta nuoresta tytöstä brittiläisen imperiumin hallitsijaksi. Sarjasta on kolme tuotantokautta, josta viimeisin pyörii juuri Ylellä. Sarja on alkanut vuonna 2016. Ja tämä on ihan oma suosikkini tällä hetkellä. Mielettömän mielenkiintoinen sarja ja upeat puvut ja puitteet!

Viimeiset tsaarit

Mieletöntä pukuloistoa tarjoaa myös tämä yhdysvaltalainen sarja, joka seuraa Venäjän viimeisen tsaariperheen elämää. Sarjassa on kuusi osaa ja se on Netflixin omaa tuotantoa. Minä rakastan kuninkaallisia, joten luonnollisesti sarja viehätti.

The Crown

Netflixin alkuperäissarja, joka kertoo Britannian kuningatar Elisabeth II:n elämästä. Sarja alkaa etenemään vuodesta 1947. Siitä on kaksi kautta tehtynä ja kolmas kausi esitetään pian. Neljäs kausi on myös tuloillaan.

Downtown Abbey

Ei varmasti tarvitse paljoa sarjasta sanoa. Sarja sijoittuu kuvitteelliseen Downton Abbeyn kartanoon Pohjois-Yorkshiressa  ja siinä seurataan Crawleyn aatelissuvun sekä heidän palvelijoidensa elämää. Sarjasta on kuusi kautta. Tästä me jaksamme mummoni kanssa aina keskustella, mummo seuraa sarjaa parhaillaan uusintana Yleltä!

Ihana Elisa 

Italialainen draamasarja, joka sijoittuu noin 1700-luvulle. Pukuloisto on upeaa ja tarina aivan mieletön. Sarjaa esitettiin vuosina 2003-2005 ja siitä on kaksi tuotantokautta. En tiedä onko sarja jostain nähtävillä. Yle on näyttänyt sen paristi uusintana. Sarja on oma kaikkien aikojen suosikkini. Minulla on tuotantokaudet dvd:nä, tosin ainoastaan italiaksi. Ei ole haitannut ja siskonikin katsoo niitä yhtenään. Emme tosiaan tiedä komeampaa miestä kuin Fabrizio.

Poldark

Kyllä Britit vaan osaa! Poldark on BBC:n menestyssarja ja keskittyy 1700-luvun lopun Britanniaan. Ross Poldark on ihan mieletön mies, menisin naimisiin heti! Sarjasta on neljä kautta  vuosina 2015-2018. Uusin kausi alkaa elokuussa.

Outlander

Yhdesvaltalais-brittiläinen draamasarja, jossa seikkaillaan kahden aikauden välillä. Sarja sijoittuu menneeseen aikaan, ollen historiallinen draamasarja. Sarjasta on neljä kautta ja viides kausi tekeillä.

Kotiin takaisin

Siis minä olen näiden historiallisten sarjojen rakastaja ja erityisesti 50-luku kiehtoo, joten tämä sarja vei aivan mukanaan. Kotiin takaisin on australialainen sarja ja sitä on tehty kuusi kautta, jotka on esitetty 2013-2018. Sarjan juoneen yhdistyy ihan mielettömästi rakkaus, toinen maailmansota, homoseksuaalisuus, toinen kulttuuri ja uskonnot.

Hakekaa kätilö

Taas aivan ihana Brittisarja 1950-luvulta. Sarja kertoo Nonnatus-talon kätilöistä. Katsoin sarjan raskausaikana ja olipahan jännää katsoa monenlaisia synnytyksiä. Pääsi vähän siihen tulevaan fiilikseen! Sarjasta on kahdeksan tuotantokautta ja kolme vielä ainakin tulossa. Olen katsonut vain neljä ensimmäistä, mutta täytyy jossain kohtaa jatkaa. Pidin sarjan ekoista tuotantokausista enemmän ja sitten tuli stoppi, mielenkiinto ei pysynyt yllä.

Milanon naisten paratiisi

Italialainen draamasarja, joka sijoittuu 1950-60-luvuille. Se kertoo muotitalon tarinaa, Naisten paratiisi on muotitalo Milanossa. Sarjasta on kolme tuotantokautta. Kaksi ensimmäistä kertovat muotitalon perustamisesta ja ovat yhtenäisiä. Kolmaskausi, joka parhaillaan pyörii Ylellä, palaa muotitaloon vuosia myöhemmin ja suurin osa henkilöistä on vaihtunut. Mutta kiinnostava tästä kolmannestakin kaudesta on saatu!

Velvet

Espanjalainen draamasarja, joka sijoittuu 1950-60-luvuille. Sarja kertoo muotitalo Velvetin tarinaa, joka on ajan hienoin tavaratalo ja muodin suunnannäyttäjä. Toki sarjaa siivittää mieletön rakkaustarina. Neljä tuotantokautta vuosina 2014-2016. Sarja löytyy ainakin Netflixistä. Sarja on ihan mieletön! Sarja on saanut sisarsarjan, joka kantaa nimeä Velvet Occasion. Sarjassa on lähes kaikki smat näyttelijät, mutta siinä on menty vuosia eteenpäin.

Mr. Selfridge

Brittiläinen draamasarja, joka sijoittuu 1900-luvun alkuun ja kertoo Selfridge & Co tavaratalon tarinaa. Jatkoksi muille muotitalosarjoille! Sarjasta on neljä kautta ja sitä on esitetty 2013-2016. Sarja on katsottavissa ainakin Netflixistä.

Keskustytöt

Netflixin tuottama espanjalainen draamasarja 1900-luvun alusta. Ja tästä alkaa ihan pian neljäs tuotantokausi! Ai miten odotan sitä! Blogi kärsii, kun alan tuijotella sarjoja! Sarja kertoo puhelinkeskuksessa työskentelevistä naisista, pääosassa on Lidia niminen nainen, jonka elämään sarja keskittyy.

Neiti Fisherin etsivätoimisto

Siis aivan mahtava australialainen dekkarisarja! Sarja keskittyy 1920-luvun Melbourneen. Pääosassa on yksityisetsivä neiti Fisher, komisario, konstaapeli ja Fisherin seuraneiti sekä täti. Sarjasta on kolme kautta ja odotan niin jatkoa, toivottavasti sitä tulee. Sarjaa on näyttänyt Yle ja nyt sen ainakin voi katsoa Netflixistä.

Hercule Poirot

Oikeasti rikossarjojen klassikko! Ja Poirot jaksaa ihastuttaa minua aina vaan uudelleen. Ja onhan tätä esitetty jo vuodesta 1989. Sarja pitää kyllä jännityksessä alusta loppuun.

Grantchester

Tosiaan tässäkin sarjassa yhdistyy historia, maalaisidylli ja rikokset, joten ei voi olla huono! Kyseessä on brittisarja, joka sijoittuu 1950 -luvulle ja Grantchesterin kylään. Sarjassa kylän nuori pastori alkaa kylän poliisin kanssa ratkomaan rikoksia. Sarjasta neljä kautta, 2014-2018.

Land Girls

Brittiläinen draamasarja, joka sijoittuu toisen maailmansodan aikaan. Sarja keskittyy Britannian maaseudulle ja kotirintamalla työskenteleviin naisiin. Ja todella kaunis ja koskettava sarja! Kolme kautta esitetty vuosina 2009-2011.

Sydämen kutsumus

Siis aivan ihana kanadalainen draamasarja, joka sijoittuu 1900-luvun alkuun. Sarja kertoo nuoresta Elizabeth Thatcherista, joka aloittaa ensimmäisen pestinsä hiilikaivoskaupunki Coal Valleyn opettajattarena Länsi-Kanadassa.Ja minut tämä on ihan vienyt mukana!  Sarjasta on kuusi kautta.

Anna, A lopussa

Kanadalaissarja L.M. Montgomeryn klassikkokirjasarjasta. Ja tämähän on ihan jokaisen katsottava. Sarja ihastuttaa, vaikka se kertookin 13-vuotiaasta tytöstä, Annasta. Sarjasta on Netflixin omaa tuotanto ja siitä on pian ilmestymässä kolmas kausi.

Rantahotelli 

Aivan ihana tanskalainen draamasarja, joka sijoittuu maailmansotien väliseen aikaan. Sarjasta on viisi kautta, jotka yle juuri näyttää uusintana ja syyskuussa alkaa kuudes kausi.Kuvahaun tulos haulle keskustytöt

KUVAT: YLE, Netflix

26 kommenttia

marikki78 23.7.2019 - 22:45

Tässä ei nyt sarjasta kyse, mutta seurasin mahtavan Marian pitämää The syöpäshow blogia täällä Lilyssä loppuun asti. Menehtyi äskettäin. Mahtavan elämönasenteen omaava kirjoittaja, joista monet saivat voimaa.

Vastaa
iidaafel 23.7.2019 - 22:58

Hyvä suositus, itsekin luin hänen blogiaan. Mieletöntä, että hän jaksoi kirjoittaa loppuun asti ❤️

Vastaa
Riikkis 23.7.2019 - 22:58

Mahtava listaus, meillä on paljon samoja suosikkeja! Kannattaa jatkaa vielä hakekaa kätilö -sarjaa, siihen tulee paljon uusia teemoja ja päähenkilöitä vielä. Suosittelen myös vahvasti The Tudors -sarjaa, muistaakseni nähtävissä HBO:lla. Sarjassa on paljon draamaa ja rakkautta, mutta tapahtumat suoraan historiasta. Kaikki Henryn kuusi vaimoa saa hetkensä sarjassa. Itse olen suuri Anne Boleyn fani!

Vastaa
iidaafel 23.7.2019 - 23:09

Kiitos kiva kuulla! Ehkä vaan siis jatkan sarjaa ja annan mahdollisuuden!

Vastaa
Allez 23.7.2019 - 23:13

Hyviä sarjoja! Poldark muuten jatkuu uudella kaudella pian, Victorian tilalla, 6.8. Listaan mahdollinen lisäys: Yle näytti vasta myös Turhuuden turuilla -sarjaa, vielä löytyy areenasta. Pukuja ja vanhan ajan henkeä, mutta hieman erilainen sarja oma twistinsä.

Vastaa
iidaafel 23.7.2019 - 23:15

Hei kiitos! Lisää katsottavaa, jee! Ja Huomasinkin, että poldark alkaa!

Vastaa
Satuinen 23.7.2019 - 23:13

HBO:lla nyt Gentleman Jack! Todella hauska, perustuu tositapahtumiin ja herättää ajattelemaan millaista oli olla sen ajan nainen. Upeita pukuja ja maisemia. 🙂

Vastaa
iidaafel 23.7.2019 - 23:15

Kiitos!

Vastaa
Anonymous 23.7.2019 - 23:34

Poldarkin viides ja viimeinen kausi alkaa Ylellä 6.8.! 🙂

Vastaa
iidaafel 24.7.2019 - 09:22

Joo niin huomasinkin, ihanaa!!

Vastaa
Heltsuu 24.7.2019 - 07:56

Ihanaa ihanaa ihanaa, kerrankin joku jolla 💯 sama maku sarjojen suhteen. Kiitos vinkeistä!

Vastaa
iidaafel 24.7.2019 - 09:22

Hei mahtavaa!

Vastaa
Sabrina S 24.7.2019 - 08:36

Minäkin rakastan pukudraamoja joten olen nähnyt melkein kaikki noista 😀 Vinkkinä vielä kaikki Jane Austenin minisarjat (esim. Sense and sensibility 2008), Jane Eyre minisarja vuodelta 2006, Bleak House (olisko vuodelta 2005), Little Women (2018) ja Anne of Green Gables originaalisarja 80-luvulta.

Tykkäätkö lukea myös historiallisia draamakirjoja? Onko sinulla vinkkejä tähän myös? 🙂

Vastaa
iidaafel 24.7.2019 - 09:24

Joo mä oon kattonu kaikki Jane Austenin minisarjat ja elokuvat yms, parasta ikinä! Ja joo luen toki saman tyylistä kirjallisuutta, tosin viime aikoina ei ollut aikaa, mutta ehkä silti voisin listaa tehdä!

Vastaa
Siiri O. 24.7.2019 - 11:28

Mistä katsot tuota Hakekaa kätilö? 🙂 Haluaisin itsekin katsoa mitä tykkään kyseisestä sarjasta, mutta en löydä sitä mistään suoratoistopalveluista.

Vastaa
iidaafel 25.7.2019 - 11:12

Ennen sarja oli Netflixissä, mutta nyt kun katoin, niin on puistunut. Onkohan Ylellä sarjaa Areenassa?

Vastaa
Sanna1234 24.7.2019 - 12:34

En tiedä onko tätä missään saatavilla, mutta Muotitalo (The House of Eliott) on aivan ihana sarja, kertoo 1920-luvun siskoksista, jotka perustavat muotitalon.

Vastaa
iidaafel 25.7.2019 - 11:11

Kiitos vinkistä, täytyy tutkia!

Vastaa
MM81 24.7.2019 - 22:48

Mä rakastan kanssa BBC:n minisarjoja. Ylpeys ja ennakkoluulon lisäksi The Buccaneers on ikisuosikkini. Nykysarjoista olen ihan pihalla ollut jo vuosia, kun mulla ei ole telkkaria. Poldarkia olen nähnyt muutaman jakson, mutta en tykännyt siitä, miten se mies kohteli sitä ihanaa punapäävaimoaan. Saa nähdä, annanko vielä joskus mahiksen nykysarjoille, kun mun mielestä kaikki parhaat tv-ohjelmat tehtiin 90-luvulla ja 2000-luvun alussa. 😀

Vastaa
iidaafel 25.7.2019 - 11:11

BBC:n sarjat on ihania! Ja juurikin monet “vanhat” sarjat!

Vastaa
berriesforbreakfast 30.7.2019 - 10:37

Pakko vielä vähän jäljessä kommentoida, että oma ehdoton lempparisarjani on ruotsalainen Vår tid är nu (Aika on meidän), joka alkaa toisen maailmansodan päättymisen voitonjuhlista ja kertoo huippuravintolaa pyörittävän perheen elämästä. Siitä on kahtena viime syksynä näytetty Ylellä eka ja toka kausi, ja muistan ehkä jostain lukeneeni, että kolmaskin on tulossa. Ajan kuvaus, henkilöhahmot, ja ihan kaikki sarjassa on todella hienosti ja aidosti rakennettua.

Vastaa
EmmiL 30.7.2019 - 11:26

Samoja suosikkeja mulla! Naiden lisaksi suosittelen The Bletchley Circle, se kertoo neljasta naisesta 50-luvulla, jotka tyoskenteli sodan aikaan koodinmurtajina, ja sodan jalkeen kayttavat taitojaan rikosten ratkaisemiseen. Itse katsoin Netflixista.

Toinen vahva suositus on 20-luvun Marokkoon sijoittuva espanjalainen Morocco, Love in times of War. Se kertoo espanjalaisista sairaanhoitajista Punaisen Ristin sotasairaalaassa. Netflixin alkuperaissarja!

Vastaa
Viimeiset Tsaarit | Mtv3/uutiset 16.5.2020 - 10:36

[…] Lempisarjani – Iidan matkassa | Lily – Viimeiset tsaarit. Mieletöntä pukuloistoa tarjoaa myös tämä yhdysvaltalainen sarja, joka seuraa Venäjän viimeisen tsaariperheen elämää. Sarjassa on kuusi osaa ja se on Netflixin omaa tuotantoa. Minä rakastan kuninkaallisia, joten luonnollisesti sarja viehätti. The Crown. […]

Vastaa
Keskustytöt | Elokuvat Kuopio 25.8.2020 - 22:32

[…] Lempisarjani – Iidan matkassa | Lily – Keskustytöt. Netflixin tuottama espanjalainen draamasarja 1900-luvun alusta. Ja tästä alkaa ihan pian neljäs tuotantokausi! Ai miten odotan sitä! Blogi kärsii, kun alan tuijotella sarjoja! Sarja kertoo puhelinkeskuksessa työskentelevistä naisista, pääosassa on. […]

Vastaa
Keskustytöt | Aikuisviihde Elokuvat 11.9.2020 - 19:12

[…] Lempisarjani – Iidan matkassa | Lily – Keskustytöt. Netflixin tuottama espanjalainen draamasarja 1900-luvun alusta. Ja tästä alkaa ihan pian neljäs tuotantokausi! Ai miten odotan sitä! Blogi kärsii, kun alan tuijotella sarjoja! Sarja kertoo puhelinkeskuksessa työskentelevistä naisista, pääosassa on. […]

Vastaa
Tanja Nyman 4.8.2021 - 15:22

Ihanin sarja VELVET katson uudestaan ja uudestaan kaikki ihana unohtumaton.Mitäs pidätte Black money turkkilainen sarja ihana ihana Grant hotel ANGELIKUE VARKAIDEN RUHTINAS TUULEN VIEMÄÄ

Vastaa

kommentoi postausta