Home » Meidän päivä

Meidän päivä

by Iida Åfeldt

Heräsimme, tai Eemi herätti minut klo 08.00 tänä aamuna. Tai oli hän herättänyt minut jo klo 05.00, mutta onneksi jatkoi vielä uniaan. Ja ihanan pitkään. Tyypillisempää on herätä seitsemän aikaan. Ihan ensin käymme aina aamupissalla, toinen pöntöllä ja toinen potalla. Sen jälkeen käymme minun sänkyyni köllöttelemään, jossa Eemi juo aamumaidon.

Noin klo 09.00 aloin keittää puuroa. Tänään päätin tehdä puuroa itselleni, vaikken oikein pidä puurosta aamuisin. Nyt aika tuli vastaan. Ei ollut aikaa munakkaille.

Klo 09.50 lähdimme ovesta ulos, eli aamupalan jälkeen puin tehokkaasti meidät molemmat ja iskin Eemin rattaisiin. Suuntasimme bussipysäkille ja kohti taaperojumppaa.

Kotona oltiin klo 12.00. Eemi oli syönyt lounaan jumpan päätyttyä. Olin pakannut hänelle eväät mukaan reppuun. Kotona sain hänet suoraan päiväunille. Hän nukahti noin klo 12.30.

Lämmitin itselleni lounaaksi edellisenä päivänä tekemääni siskonmakkarakeittoa ja katsoin jakson Milanon naisten paratiisia keittiön pöydän ääressä, kaikessa hiljaisuudessa. Kyseessä on ainoa sarja, jota jaksan tällä hetkellä katsoa ja onneksi se tulee viisi kertaa viikossa. Ehdin siivota vielä keittiön, kun Eemi klo 13.40 heräsi päiväunilta.

Klo 14.00 Eemi söi välipalaa. Sen jälkeen aloitimme yhdessä lakanoiden vaihdon. Eemi halusi kovasti auttaa. Vaihdoin Eemin sänkyyn puhtaat lakanat sekä omaani. Laitoin vielä lakanat vieraspeittoon ja -tyynyyn, sillä odotimme ystävääni saapuvaksi Kuopiosta. Hän olisi meillä perjantaihin asti. Pyöräytin pesukoneen päälle.

Klo 15.00 ystäväni saapui meille ja aloin laittaa meille ruokaa. Tein vegaanisia tortilloja ja söimme klo 16.00.

Siitä me lähdimme puiston kautta ruokakauppaan. Olimme ainoita puistossa klo 16.40 ja en ihmettele. Olihan pimeää. Oikein nauratti, on tämä hullua olla lapsen kanssa laskemassa liukumäkeä säkkipimeässä. Kotiin tultiin klo 18.00, jolloin Eemi söi iltapalan. Hoidin Eemin iltatoimet ja ystäväni siivosi keittiön sillä välin. Hän myös taiteili meille upean juustotarjottimen sillä aikaa.

Eemi nukahti klo 20.00 tunnin taiston jälkeen. Hän nukahtaa yleensä todella helposti itse, mutta heti, kun meillä on yö- tai iltavieraita tai olemme itse jossain yötä, hän reagoi näin. Kun Eemi oli nukahtanut katsoimme ystäväni kanssa Salkkarit Katsomosta, kun pitkittyneen nukutuksen takia missattiin ne ja söimme juustoja.

Noin klo 20.30 avasin tietokoneen ja aloin tehdä töitä. Kirjoitin yhteistyötekstiä, joka pitää lähettää asiakkaalle etukäteen luettavaksi ja kirjoitin tämän postauksen. Kello on nyt 22.00 ja alan olla voiton puolella. Pyykit on vielä koneessa ja odottaa ripustajaansa. Onneksi en ole tänään meikannut, joten pääsen nopeasti nukkumaan pyykkien jälkeen. En tiedä mitään niin vaivalloista, kun meikkien pesu. Se meinaa aina unohtua ja sen muistaa yleensä, kun on jo menossa sänkyyn.

-Iida

5 kommenttia

Mou 27.11.2019 - 11:17

Miten pitkään Eemi on nukkunut noin pitkät yöunet ? Täällä yksi epätoivoinen kohta 11kk ikäisen lapsen äiti, jonka lapsi herää miltei aina 9tunnin jälkeen (heräilee tälläkin aikavälillä usein, joskus harvoin ei ollenkaan) ja haluaa nousta ylös. Muuten tässä ei olisi ongelmaa mutta lapsi on todella väsynyt ja kärttyinen.

Olen seurannut sinua puoliaktiivisesti joten en ole varma oletko ikinä kirjoittanut Eemin nukkumisesta omaa postausta? Miten hänen nukkumisensa on kehittynyt, milloin ja miten siirtyi yksiin päiväuniin, paljonko nukkuu vuorokaudessa tms! Voitko joskus kirjoittaa näistä?

Olet kaunis ja ihana jalat maassa-persoona!

Vastaa
Anonymous 28.11.2019 - 19:15

Pakko kommentoida vaikken olekaan Iida 😀 meillä auttoi ihan hirveästi Unihiekkaa etsimässä -kirjan ohjeet. Vauva nukahtaa nopeasti, nukkuu kellon ympäri ja herää virkeänä. Myös neuvolat järjestävät joillain paikkakunnilla ilmaisia unikouluja. Meille riitti nuo kirjan ohjeet ja apu löytyi lempeällä tavalla – eikä näin tosiaankaan ole aina ollut.

Vastaa
Mou 29.11.2019 - 11:50

Kiitos vinkistä! Täytyy ottaa asiaksi.
Mainitsen vielä sen, että unikoulu on tuttu juttu meidän perheelle, mutta ei ole vaikuttanut tuohon yöunien pituuteen, vaikka päiväunetkin ovat keskimääräistä lyhyemmät. Mutta katsotaan löytyykö tosta kirjasta uusia vinkkejä!

// vahingossa laitoinkin uuden kommentin kun piti vastata tähän…

Vastaa
iidaafel 1.12.2019 - 11:57

Kiitos kovasti toiveesta, voisin kirjoittaa siitä kyllä! Meillä tosiaan Eemi alkoi nukkua 8-9h pätkän öisin heti kun saatiin sopiva allergia korvike, eli joskus 6kk ikäisenä. Nytkin välillä Eemi saattaa herätä 04, mutta pian jatkaa unia. Myös illalla saattaa heräillä, mutta nukahtaa nopeasti uudelleen. Eemi ei juuri nuku kauaa päiväunia, eli hän nukkuu pitkät yöunet. Ystävän lapsi nukkuu sitten useammat pitkäs päiväunet ja lyhyemmät yöunet. Kaikilla on vielä niin omanlaiset rytmit. Mutta lyhyesti, niin en oikeastaan koe tehneeni yhtään mitään näiden unien eteen, ei unikouluja yms. Olen vain alusta asti rytmittänyt päivää ja pitänyt rutiineista kiinni.

Vastaa
Mou 29.11.2019 - 11:50

Kiitos vinkistä! Täytyy ottaa asiaksi.
Mainitsen vielä sen, että unikoulu on tuttu juttu meidän perheelle, mutta ei ole vaikuttanut tuohon yöunien pituuteen, vaikka päiväunetkin ovat keskimääräistä lyhyemmät. Mutta katsotaan löytyykö tosta kirjasta uusia vinkkejä!

Vastaa

kommentoi postausta