Home » Meidän päivä

Meidän päivä

by Iida Åfeldt

Meillä on aina maanantaisin vapaapäivä. Viikonlopun jälkeen viikko alkaa rennosti! Tänään erityisen rennosti. Tässä meidän tämän päivän puuhailut kuvineen!

HERÄTYS

Minulla ei ole ihan tarkkaa mielikuvaa oliko kello 07.14 vai 07.30, kun Eemi kipsutti viereeni, mutta kuitenkin joskus seitsemän jälkeen. Vapaapäivänä ei kuitenkaan ole kiire nousta sängystä, joten köllöttelimme vielä hetkisen. Minä taisin jopa torkahtaa vielä puoleksi tunniksi (ainakin). Kello oli 08.22, kun Eemille riitti ja nousimme lopullisesti ylös sängystä.

AAMUPALA

Söimme aamupalaksi tattarileipää höysteillä ja soijajugurttia marjoilla. Syömme usein aamulla jugurttia, smoothieta, leipää tai kananmunaa, kaikkia näistä tai jotain näistä. Illalla meille maistuu huomattavasti paremmin puuro.

KÖLLÖTTELYÄ

Noin klo 09.00 asetuimme olohuoneen lattialle. Edellisenä päivänä meillä oli temppurata olohuoneessa, jossa yhtenä osuutena sohvalta sai hypätä patjalle. Olin jättänyt patjan paikalleen ihan sillä ajatuksella, että siinä voisi aamulla kölliä. Eemi sai katsoa omaa ohjelmaansa hetken ja itse katsoin päivän salkkarit. Söin aamupalani samalla loppuun ja hörpin kahvia.

ULKOILUA

Olimme ulkona hieman ennen klo 10.00. Eemi halusi tehdä kävelyretken ja vetää pulkkaa mukanaan. Kiersimme lyhyen lenkin ja laskimme muutaman kerran pulkalla kodin lähellä.

LEIKKIÄ

Tulimme sisälle noin klo 11.15. Laitoin ruoan uuniin ja odotellassa vielä leikittiin autoilla. Rakensimme Duploista autotallia pikkuautoille.

LOUNAS

Söimme noin puolen päivän jälkeen riistamakaronilaatikkoa. Olin paistanut jauhelihat ja keittänyt makaronit jo edellisenä päivänä. Tänään ruoka piti vain laittaa uuniin. Munamaito syntyy meillä aina cashewjuomaan ja tällä kertaa päälle laitettiin vegejuustoa. Ruoan kanssa oli porkkanaraastetta. Ruoka oli todella hyvää! Sain mummon mieheltä hänen metsästämäänsä peuraa, jonka hän oli jauhanut jauhelihaksi.

PÄIVÄUNET

Eemi toivoi saavansa nukkua päiväunet olohuoneen lattialla olevalla patjalla ja myönnyin ehdotukseen. Eemi nukkui noin klo 13.20-14.15 päiväunet. Itse sillä aikaa siivosin kettiön, laitoin pyykit ja istuin hetken sohvalla odottaen, että Eemi herää.

BUSSIIN

Kun Eemi heräsi, lähdimmekin melko pian bussipysäkkiä kohti. Matkalla Eemi joi pari smoothieta välipalaksi. Eemi jaksoi todella hienosti kävellä bussille ja bussimatkan jälkeen kävellä vielä  ystävien kotiovelle. Matka meni hyvin ilman rattaita. Toki aikaa on varattava enemmän, jos kävellään, sillä se vana vie enemmän aikaa. Lähes joka käänteessä jäädään ihmettelemään ja kyselemään mikä tuo on!

KYLÄSSÄ

Olimme iltapäivän ystävien luona kylässä. Söimme siellä ruoaksi riisiä ja kanaa tomaattikastikkeessa sekä salaattia. Jälkkärinä me veimme kaurajugurtteja mukanamme. Lapsilla oli tosi kivat leikit jälleen yhdessä ja tietysti harmi tuli, kun oli alettava siivota. Ystäväni puoliso keksi kivan leikin siivoukseen. Lapset laittoivat kaikki autot ensin riviin ja siitä yksi kerrallaan ne ajettiin paikalleen lelulaatikkoon.

KOTONA

Ystäväni puoliso ajoi meidät kotiin, joka oli tosi ihana juttu! Vaikka bussillakin pääsee, eikä matka ole kovin pitkä, niin sujuu se autolla vielä sukkelammin! Kotona olimme ennen ilta seitsemää. Siitä alkoikin suoraan iltatoimet, puuron keitto sekä syöminen ja yöpuvun vaihtaminen päälle. Hampaiden harjauksen jälkeen Eemi lueskeli vielä kirjaa sohvalla ja minä siivosin keittiön. Sitten vein Eemin sänkyyn ja jäin hetkeksi oven suuhun kirjoittelemaan tätä postausta. Hän nukahti klo 20.45.

VALMIS

Kello on nyt 21.45 ja olen valmis julkaisemaan tämän postauksen. Tämän jälkeen aion päivittää vielä Instagramia, sillä unohdin sen koko viikonlopuksi. Viimeksi päivitin Instagramia perjantaina iltapäivällä ja nyt on jo maanantai-ilta. Mutta olipa ihana pitää pieni tauko! Sitten olisi mentävä vielä suihkuun. Sain tänään ystävältäni luettavaksi myös seuraavan kirjani, eli saatanpa aloittaa sitä vielä tänään. Mieletöntä, että olen jo lukenut yhden kirjan ja aloitan toista, vaikka tavoitteena oli lukea 1 kirja kuukaudessa!

-Iida

kommentoi postausta