Home » Miksi ihastuminen pelottaa?

Miksi ihastuminen pelottaa?

by Iida Åfeldt

P6140634.JPG

 Moni pelkää ihastua, koska siinä on aina riskinsä. Mutta onko parempi olla ihastumatta? Kaikki ympärillä kertoo, että ihastuminen on ihanaa, omalla kohdallani se on pikemminkin kamalaa. Kuinka joku voi sanoa sitä ihanaksi, että mietit toista koko ajan? Haluaisit nähdä toista koko ajan ja laittaa viestiä koko ajan. Samaa aikaa on hirveä pelko. Ihastuminen pelottaa. Ystävät neuvovat, että ihastumisen suhteen kannattaa ottaa riski, jos ei anna mahdollisuutta, ei voi saada mitään. Toisaalta mitä enemmän saamme, sitä enemmän meillä on menetettävää. Ja sehän siinä pelottaa. Pelottaa, että sattuu, että sydän hajoaa, ettei voi olla enää ehjä. Pelottaa, että hukkaa aikaa. Siis hukkaa aikaa ihastumiseen, järjetön pelko. Vaikka todellisuudessa tiedän, että ihastuessa aika ei mene hukkaan vaan aika on aina antanut. 

Aina on yhtä suuri mahdollisuus onnistua, voittaa pelko ja rakentaa suurempi sydän. 

P6140637.JPG

P6140638.JPG

Pahinta on siis ihastua, ja silti sitä haluaa ihastua. Miten jonkin voi olla niin ihanaa, kamalaa ja niin haurasta samaa aikaa? Mielummin vähän himmailee, ettei putoa niin korkealta. Niin suomalainen ongelma, parempi olla tosi pessimistinen jo valmiiksi, niin ei ainakaan mitään tapahdu. 

Minulle on käynyt lukemattomia kertoja niin, että en saa niitä ketä haluan ja en halua niitä, jotka saisin. Tälläkin hetkellä olen Ihastunut mieheen, josta ei todellakaan ole minulle mieheksi. Mutta hän nyt vain sattui olemaan usean joukosta ainut, joka pisti jalat veteliksi. Aivoni sanovat vain, että tuon miehen minä haluan. Kuukauden päästä todennäköisesti itken tilanteen mahdottomuutta. Siitä huolimatta olen sen verran hölmö enkä opi virheistäni, jotka koskevat ihastumista, vaan otan riskejä aina uudelleen. Tälläkin kertaa uskon, että riski on sen arvoinen. Aina on mahdollisuus ja tälle miehelle haluan kaikessa mahdottomuudessa antaa mahdollisuuden.

P6140641.JPGMutta mikä näissä ihmisaivoissa on oikein vikana, että haluat sen, jonka tiedät olevan huonoksi itselle? Haluat hampurilaista vaikka se lihottaa? Haluat miestä, jonka elämäntilanne ei sovi omaasi, vaan syntyisi suuri sotku. 

Mahdottomuus kiehtoo, koska sen tekeminen mahdolliseksi on palkitsevaa. Se vaatii usein uurastusta, mutta saaminen on voitto. Eikä tämä nyt vain koske miesten saalistamista, vaan muitakin asioita elämässä. 

Aivoni kun haluavat uskoa, ettei mahdotonta ole olemassa, sillä rakkaus voittaa kaiken. 

 

-Iida

P6140644.JPG

 

4 kommenttia

Karkkiii 5.7.2017 - 08:18

Mä olen vaan niin ihastunut. Ihan järjettömän ihastunut sun blogiin ja näihin teksteihin. Tuntuu kuin joku olisi kirjoittanut puhtaaksi oman mieleni sekasotkun ja tekisi mieli huutaa ääneen “MÄ NIIN TIEDÄN TON FIILIKSEN” näitä tekstejä lukiessa. Älä ikinä lopeta kirjoittamista <3

Vastaa
Iidaafel 18.7.2017 - 13:15

HUH!!! Siis oon sanaton, kiitos tästä ihanasta kommentista!!! Niin ihana saada tälläistä palautetta <3

Vastaa
Tepita 19.7.2017 - 18:26

Komppaan aiempaa kommentoijaa: puit sanoiksi omat fiilikseni! Joka kerta sama juttu, ihana fiilis se ihastuminen, mutta ne kaikki muut sekavat fiilikset mitkä tulee sen mukana, voi apua!!
Kaikkien niiden pettymysten jälkeen, mitä on tullut juuri noiden miesten kohdalla joita en voi saada, luulisi että olisin jo oppinut jonkinmoisen läksyn, mutta ei, tässä sitä taas ollaan. Disneylle hatunnosto onnistuneesta aivopesusta koska uskon vakaasti tuohon, että rakkaus voittaa kaiken 🙂

Vastaa
Iidaafel 19.7.2017 - 18:47

Ihana kommentti! Kiitos siitä❤ 

Ja niin samaa mieltä Disneyn suhteen, rakkaus voittaa kaiken ja miehellä voisi mielellään olla valkoinen auto ratsuna! 

Vastaa

kommentoi postausta