Home » Miten lisätä hyvää elämässä? 5 vinkkiä

Miten lisätä hyvää elämässä? 5 vinkkiä

by Iida Åfeldt

fullsizeoutput_ab1.jpeg

Viime viikot tuntuu menneen hieman negatiivisessa mielentilassa. Vaikken haluaisi negatiivisen kommenttien vaikuttaa, niin vaikuttaahan ne silti. Jokainen varmasti miettii joskus, mitä muut minusta puhuvat. Monet sanovat, että älä välitä, mutta jollain tapaa välittää silti ja surettaa. Surettaa, että joku näkee minut aivan toisin, mitä itse nään ja toisaalta surettaa se, että jollain on niin paha olo, että jaksaa jakaa pahaa oloaan ympärilleen. 

Olen aina ajatellut, että hyvä antaa hyvää. Ja ajattelen niin myös edelleen. Haluan aina itse toimia mahdollisimman oikein ja tavalla, joka olisi minulle ja mahdollisimman monelle minun ympärilläni olevalle hyväksi. Vaikken saisi välittömästi hyvää takaisin, niin uskon hyvän tulevan luokseni jossain muodossa myöhemmin. Mitä annamme, sitä myös saamme. 

Kyllä minäkin saatan ajatella monestakin asiasta kriittsesti, mutten koe tarvetta kommentoida ketään loukkaavasti. En saa siitä mitään hyvää, pidän mielummin ajatukset itselläni. Olen monesti omassa työssänikin huomannut, että positiivisella palutteella ja kannustamisella on suurempi vaikutus. Pätee niin lapsiin, kollegoihin tai ohjauksessani olleisiin opiskelijoihin. 

DSC_1248.JPG

Emme myöskään koskaan voi tietää mitä kohtaamamme ihminen käy läpi, mikä on hänen tarinansa, mikä on hänen tastelunsa. Sen vuoksi jokainen tulisi kohdata ystävällisesti. Ystävällisyys, hymy ja hyvä kohtelu ovat ilmaisia, ei vaadi meiltä juuri mitään suuria ponnisteluja, mutta vaikutus on todella laaja. Aivan kuten negatiivisuus, positiivisuuskin leviää. Ja kumpaa sitä nyt levittää mielummin? Meillä jokaisella olisi parempi olla, jos voisimme kohdella toisiamme ystävällisesti, armollisesti, empaattisesti ja arvostelematta. Kuka meistä voi oikeasti arvostella ketään? Onko siihen oikeasti kenenlläkään varaa? Aina on hyvä muistaa se, että kohtelemme toista sellaisella tavalla, joka tuntuisi meistä itsestäänkin hyvältä vastaanottaa. 

Omaan elämään voi saada enemmän hyvää ja oma asenne on siinä todella suuri tekijä. Kyllä hyvä ihminen vetää muita hyviä ihmisiä puoleensa, kuten hyviä asioitakin. eikä tämä nyt sitä sulje pois, ettei koskaan olisi huonoa päivää, mutta niistäkin selviää kivuttomammin, jos elämää kohtaan on asenne kunnossa. Tässä muutama oma vinkkini!

Millä positiivista hyvää voi lisätä?

  1. Aloita omasta ajattelusta. Etsi hyviä asioita itsestäsi, tekemistäsi asioista ja kirjoittele niitä ylös. Sano itsellesi hyviä, kauniita asioita.
  2. Tee asioita joista sinulle tulee hyvä olo ja hyvä mieli.
  3. Hymyile, kosketa, halaa ja suutele. Kaikenlainen läheisyys lisää mielihyvää! Ja hymy tarttuu aina.
  4. Kehu, kannusta ja kiitä. Sano joka päivä jokin kiva asia jollekin henkilölle.
  5. Tee asioita, joista tiedät jonkun tulevan hyvilleen, ilman, että odotat mitään vastineeksi. 

Ihanaa päivää sinulle,

-Iida

fullsizeoutput_ab0.jpeg

 

36 kommenttia

Nettanen 19.4.2018 - 10:01

On kyllä ihan täysin ymmärrettävää, että kaikki saamasi myllytys vaikuttaa mielialaan, varmasti vaikuttaisi ihan jokaisella! Ihanaa, että jaksat silti pyrkiä positiivisuuteen. Ihailen suuresti sun asennetta <3
Noista vinkeistä tuli mieleen, että suomalaisessa kulttuurissa aivan liian vähän kehutaan tai sanotaan kivoja asioita toisille, vaikka niillä olisi ihan hirveän iso voima ja ne nostavat ihmisten fiilistä välittömästi. Toivottavasti saadaan kehumista lisää niin työelämään kuin ihan yleisestikin 🙂

Vastaa
Saranda 19.4.2018 - 12:02

Mitä Netta sanoi! Musta on mielettömän upeeta että kaikesta paskasta huolimatta jota oot saanut aiheettomasti niskaan, jaksat silti jakaa tänne mielen hyvinvointivinkkejä ja piristää ja voimaannuttaa meitä muita! Oot niin super cool! <3

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:04

Kiitos Netta ja Saranda! Olette ihania, kiitos, kun tuette <3

Vastaa
JollyHolly 19.4.2018 - 16:46

Täytyy kattoo tän iltane EVS ! 🙂 uuh

Vastaa
Tearcandy 19.4.2018 - 18:31

Bongasin sut esv:stä. Ollaan samassa veneessä, osittain. Laskettu aikani on elokuun alussa, enkä minäkään tiedä kumman miehen lapsi minulla on. Ainoa erotuksemme on että olen näiden kahden kanssa suhteessa ja kasvatan sitten kolme kimpassa muksun.
Tsemppiä, kanssaihmiset eivät ole mukavia.

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:05

Tsemppiä myös sulle! Ja onnea raskaudesta <3

Vastaa
Sivustakatsoja 19.4.2018 - 18:36

Katsoin äsken EVSLiven ja olin järkyttynyt.

EI. Et ole ällöttävä, huono äiti, ruma, huora… – et mitään näistä.

Olet ihana valoisa ja järkevästi ajatteleva ihminen, jolla on täydellinen oikeus omaan elämääsi. Hyvä, että rohkenet puhua näistä asioista suoraan. Ihanaa, että teet sen vielä tv:ssä ja pystyssäpäin.

Elämäsi on sinun, päätöksesi on sinun, lapsesi on sinun. Eikä kenelläkään ole oikeutta tuhota typerillä ja ilkeillä kommenteilla sitä hyvää, mitä sinulla on.

Pidä tuo asenne! Olet mahtava tyyppi. Kaikkea hyvää sinun ja lapsesi elämään!

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:06

Kiitos kommentistasi! Se oli aivan ihana <3 kaikkea hyvää sinulle!

Vastaa
Vierailija 19.4.2018 - 18:39

Mitä hyvää pillusi sulle tuottaa?

Vastaa
Sivustakatsoja 19.4.2018 - 18:43

Mitä hyvää tämä kommenttisi tuottaa yhtään kellekään? Häpeä.

Vastaa
santtunen 22.4.2018 - 16:46

Olet asian ytimessä. Pillut tuottavat paljon hyvää: nautintoa ja mahtavia orgasmeja. Lisäksi rakkautta, ihania lapsia ja vahvoja naisia tähän maailmaan! 

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:06

Kiitos santtunen, mahtava kommentti ja asian ytimessä!

Vastaa
Hämmästynyt äiti 19.4.2018 - 21:19

Alkuun; Iida, olet kaunis nainen. Lapsesi saa varmasti aivan mielettömän äidin. Älä anna paskojen kommenttien lannistaa sinua! <3
Ja sitten mitä tulee näihin oksettaviin kommentoijiin, olette niin ala arvoisia kommentteinenne. Pidätte itseänne parempana kuin joku toinen. Menkää itseenne, miettikää vaikka oman lapsenne tai rakkaanne kasvot siihen paikalle jolle kirjoitatte noita asioita. Haluaisitko sinä, että sinun tärkeää ihmistä haukuttaisiin noin? Se, että lapsella on kaksi isävaihtoehtoa ei nyt ole mikään maailmaa mullistava juttu. Onhan sellaisiakin jotka eivät edes tiedä isän nimeä, sattui vaan baarin vessassa harrastettu pikapano napsahtamaan (kyllä kuulkaa niitäkin on). Tai, että isäkokelaita on huomattavasti enemmän kuin kaksi.
Tuo tuleva lapsi saa varmasti ainakin yhden rakkaan vanhemman, suurella todennäköisyydellä kuitenkin kaksi joten antakaa olla.

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:07

Iso kiitos, ihana kommentti <3

Vastaa
Laurannika 20.4.2018 - 10:18

Hyvin meni suora lähetys, napakasti kiteytetty asia ;D
Joku tweettas ohjelman aikana (näkyi ruudulla), että “tämäkös on ensimmäinen kerta kun tämmöistä tapahtuu?” Vaikka negatiivis sävytteinen kommentti, mut niin totta ! 😀 ihan mahtavaa kun kerrot asioista suoraan, ja luulen että ehkä tavallaan helpottaa sunkin oloa, että tiedät sun kanssa samassa asemassa olevia naisia on kyllä. Sä vaan tuot tän ilmi.
Toivottavasti ymmärsit pointtini!
Tsemppiä odotusaikaan! Vauvakuumeissani tykkään lukea kaikkea äitiyteen ja lapsiin liittyvää 😀

Vastaa
Niimpä. 20.4.2018 - 12:16

Itse juuri mietin, että miksi ihmeessä tää ihminen on joka vitun lehdessä ja nyt vielä telkkarissakin. Koska ei tosiaan ole ensimmäinen laatuaan. Ei parilla isäehdokkaallaan, eikä todellakaan yh-asiassa.

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:09

Kiitos! Ja ihan totta, ei tässä pitäisi olla mitään uutta ja ihmeellistä. Jonkun kumman takia tämä nyt vain kovasti puhututtaa!

Vastaa
Vierailija 20.4.2018 - 15:37

Älä ajattele Roope Salmista hän on varattu mies. Missä sun kaikki häveliäisyys on vai onko sitä ikinä ollutkaan?

Vastaa
Vierailija 20.4.2018 - 19:05

Missä sun käytöstavat on vai onko niitä ikinä ollutkaan?

Vastaa
Vierailija 20.4.2018 - 16:33

Haluatko tehdä joskus postauksen liittyen pilluusi?

Vastaa
Vierailija 20.4.2018 - 16:36

Vaikken siis sun alapäästä oo kiinnostunut, mutta sua kiinnostaa alapäät eikö kiinnostaakin?

Vastaa
MM81 20.4.2018 - 20:18

Hyvä sä! Katoin äsken netistä Veitola, Enbuske & Salmisen. Sun esiintyminen oli truly feministinen teko! Arvostan.

Vastaa
Vierailija 20.4.2018 - 21:07

Miks joku on koskenut tähän Iidaan eihän siinä oo edes mitään mistä voisi tykätä.

Vastaa
Niilo 21.4.2018 - 23:11

Miten voit edes sanoa jotain tuollaista!? Tunnetko Iidan henkilökohtaisesti? Minä en ja silti menen valalle, että hänessä on paljonkin tykättävää! Nuori, kaunis, rohkea ja upea nainen! Hävetkää trollit; painukaa takaisin sinne sillan alle mistä tulittekin!

Vastaa
Vierailija 21.4.2018 - 23:46

En tunne Iidaa, mutta ilmeisesti se etten pidä hänestä kertoo vaan siitä etten halua olla samanlainen kun tää Iida.

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:09

Kiitos!

Vastaa
IitaIip 21.4.2018 - 04:59

Eikö noita kasvottomien vierailijoiden ääliömäisiä kommentteja nyt saa pois, ihan naurattaa kuinka jotkut edes kehtaa tehdä itsestään anonyymisti täys pellen 😀 voi luoja tätä somemaailmaa…

Mitä tulee Iidan niin vitsi mikä muija! Todellakin jaksat kaiken tälläsen turhan paskamyrskyn keskellä loistaa upeudellas ja kannustaa ihmisiä hyvyyteen, oot super! Tää maailma tarvis niin paljon hyvyyttä lisää ja sitä ihan oikeeta suvaitsevuutta. Ja rakkautta <3 Ihanaa kevättä, susta tulee upee mom!

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:10

Kiiiiitos <3 ihana kommentti!

Vastaa
Alexandraaaa 21.4.2018 - 07:01

Moi Iida! En yleensä (lue: ikinä) kommentoi kenenkään blogeja, ja oikeastaan sinun blogi on ainoa jota enään seuraan aktiivisesti mutta nyt oli pakko tulla kommentoimaan.

Halusin vain sanoa että vaikutat aivan mahtavalta tyypiltä, löysin sinut joskus iltapäivälehden kautta kun olit postannut muistaakseni ”miehistä jotka kävelivät onnensa ohi” ja olen sen jälkeen seurannut aktiivisesti sinua. Blogisi on ihana, aito ja niin samaistuttava. Monen monta kertaa olet antanut voimaa omisss kamppailuissani, ja ihailen suuresti sitä kuinka olet edelleen raskautesikin ajan jatkanut avointa ja rehellistä linjaa. Sinunlaiset naiset voivat muuttaa maailmaa, ja ihmisten juurtuneita mieliä.

Kiitos Iida, ja ihanaa viikonloppua <3

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:11

Olipa ihana lukea sun kommentti! Kiitos todella paljon palautteesta! Kaikkea hyvää sinulle <3

Vastaa
Kao 21.4.2018 - 07:06

Kiitos! Ja rohkeutta tulevaan <3

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:11

Kiitos!

Vastaa
Vierailija 21.4.2018 - 19:20

Mitäs löysä pilluinen? Aiotko löystyä vielä lisää?

Vastaa
lipe 23.4.2018 - 11:46

Voin Iidan puolesta kertoa että yleensä toi synnytys (toisin kuin esim. seksi) hetkellisesti vähän löystää mestoja, mutta kyllä ne siitä sitten palautuu, yllättävän nopeaa!

Vastaa
Love 21.4.2018 - 21:04

Olet mielenkiintoinen tyyppi ja herätät kansassa ristiriitaisia tunteita. Sua mollaavat ihmiset kokevat olevansa voimattomia omassa elämässään ja siksi pyrkivät häpäisemällä kontrolloimaan muita. Keep shining beauty, olet huippu! <3

Vastaa
Iidaafel 23.4.2018 - 15:12

Kiitos sinulle <3

Vastaa

kommentoi postausta