Home » Miten selvitä pettymyksistä?

Miten selvitä pettymyksistä?

by Iida Åfeldt

 

No ei mitenkään. Sillä ennen kuin selviät ensimmäisestäkään pettymyksestä, kohtaat jo seuraavan.  Deittailu on kasa pettymyksiä. Sain jokin aika treffikutsun, josta kieltäydyin ja mies sanoi “Kohti uusia pettymyksiä siis”. Vastaus oli mielestäni osuva, sillä siitähän tässä juurikin on kyse. 

Ensimmäinen pettymys tulee jo siinä kohtaa, kun lataat itsellesi Tinderin, etkä saa yhtään matchejä. Eikä tämä vain koske Tinderiä, monet muut deittisovellukset ja nettisivut toimivat samalla perjaatteella. Onhan se pettymys, kun et saa yhtään viestiä. Käsittelen tässä kuitenkin Tinderiä, kun se edelleen on kaikkein suosituin deittiaplikaatio. Kuulin ystävältäni, ettei hän ole saanut useaan kuukauteen yhtään matchiä. Hirveää!

Seuraava pettymys tulee usein melko pian sen jälkeen, kun on onnistunut saamaan matchejä. Riemu matcheistä kestää hetken. Päätän olla nykyaikainen nainen, joka voi aivan hyvin aloittaa keskustelun.  Janne profiilissaan hakee rakkautta, naista joka on kiva ja rehellinen. Laitan hänelle viestiä ja kerron olevani hänen etsimänsä nainen. Saan ilmoituksen, että hän tykkää viestistäni ja siinä kaikki. En koskaan saa mitään vastausta tai viestiä Jannelta. Hän vain tykkää viestistäni…siis haloo Janne! Useamman vastaavan keskustelunaloituksen jälkeen huomaan, että miehet eivät vastaa. Pettymyksien seurauksena, en enää aloita keskusteluja.

Huomaan saaneeni Teemulta viestin, jossa hän kysyy miten sunnuntaini menee. Kerron hänelle kuulumiseni hauskasti ja esitän vasta kysymyksen. Teemu ei enää vastaa ja keskustelu jää siihen.  Siis mikä miehiä vaivaa? Mitä sitten kysyt, jos et enää vastaakkaan!

Jos tähän asti on selvinnyt ilman pettymyksiä, niin kyllä se sieltä vielä tulee, siinä kohtaa, kun sovitte treffeistä.  Sovimme Juhon kanssa treffeistä ja hän sanoo, että sovitaan alustavasti sunnuntai. Sunnuntaina hänestä ei enää kuulu, eikä hän vastaa viesteihini. On ollut niitäkin tapauksia, että tässä kohtaa mies on poistanut minut matcheistä. 

Joissakin tapauksissa olen saanut treffit sovittua ja mahdollisesti numerotkin vaihdettua. Sopiminen ei ole niin epämääräistä kuin “sovitaan alustavasti sunnuntai” vaan olemme sopineet esim. “nähdään sunnnuntaina stokkan kellolla klo 14”. Pettymys iskee, kun mies lähettää viestin sunnuntaina klo 13 ja ilmoittaa kärsivänsä niin hirveestä darrasta, ettei pysty. Jep, kiitos pettymyksestä. Olin ostanut uuden huulipunankin näitä treffejä varten.

Toisinaan olen säästynyt pettymyksiltä ensimmäisille treffeille asti. Kun ensimmäiset treffit ovat takana, on pettymys edessä. Olen esittänyt kiinnostukseni tavata uudelleen, jonka jälkeen mies ei vaan enää vastaa, vaan katoaa.

Toisinaan taas ensimmäiset treffit ovat voineet olla menestys ja olen päätynyt toisille, ehkä kolmansillekin treffeille. Kuukausikin on voinut mennä ilman pettymyksiä. Näin kävi juuri Aleksin kanssa. Olin yli kuukauden tapaillut ilman pettymystä, joka tuntui jo liian hyvältä. Lopulta hän perui yhdet treffit vedoten kiireisiin, eikä ehdottanut uusia treffejä peruttujen tilalle. Yhet oharit ei vielä ole maailman loppu, mutta sitten hän perui vielä seuraavat, jonka jälkeen hänestä ei kuulunut. 

Pettymyksistä on tullut uusi normi deittailussa. Et ehdi selvitä edellisestäkään, kun vastassa on jo uusi. Deittailussa todella mennään kohti pettymyksiä ja on koko ajan vähän varpaillaan sitä pettymystä odottaen. Vähän kun olisi pettymysten maailmanpyörässä. Pahinta on jokaisen pettymyksen jälkeen aloittaa uudelleen tietäen joutuvansa taas pettymään. 

Moni pettymys olisi estettävissä hyvillä käytöstavoilla. Missä on toisen kunnioitus ja hyvät tavat? Miksi miehet ei kehtaa sano, jos tapailu ei enää kiinnosta? Onko se nyt niin helvetin vaikeaa sanoa, jos toinen ei kiinnosta enää? Selvästi on helpompi paeta ja kadota, kun laittaa viesti, jossa kertoo tunteistaan. Sitä ei edes tarvitse tehdä kasvotusten vaan viestillä, ei luulisi olevan vaikeaa. 

 

Toivoo

pettymyksiensä kanssa kamppaileva sinkku, jonka katse on eteenpäin kaikesta huolimatta

DSC_0154.jpg

DSC_0126.jpg

DSC_0160.jpg

 

2 kommenttia

Millie's 3.12.2017 - 16:26

Mikä ihmisiä nykyään vaivaa? Tuntuu että deittailu oli ennen ‘helpompaa’.

Vastaa
Iidaafel 4.12.2017 - 04:54

No siis todellakin mikä ihmisiä vaivaa! Nyky deittailu on ihan mahotonta. Tuntuu ihan ihmeelliseltä, että joskus seurustelisi haha! 

Vastaa

kommentoi postausta