Home » Näistä saat joulutunnelmaa Helsingissä

Näistä saat joulutunnelmaa Helsingissä

by Iida Åfeldt

Minusta on ollut ihana päästä joulun tunnelmaan tänä vuonna jo marraskuun puolella. Kävin tänään Helsingissä ja ammensin itseeni sellaista jouluenergiaa käymällä paikoissa, joiden tiedän tarjoavan jouluista fiilistä oikein huolella. Ajattelin johdattaa teidät jouluun esittelemällä suosikkipaikkani Helsingissä, joissa on pako käydä aina joulun alla. Yksi suosikkikohteeni on Tingeling lelukauppa. Se on ehkä sympaattisin lelukauppa ikinä, juuri sellainen oikea unelmakauppa. Käynnin jälkeen on täynnä ideoita, haaveita ja lapsuusmuistoja. Puhumattakaan sitten lapsen riemusta kaupalla!

Tingeling lelukaupan ikkuna on täynnä katseltavaa ja se tarjoaa ihanaa joulutunnelmaa niin lapselle kuin aikuisellekin. Lelukaupassa on myynnissä ihania joulukoristeita ja tietysti aivan ihania ideoita joululahjoiksi! Perinteisiä lelukauppoja on nykyään todella vähän, Tingeling lisäksi Helsingistä löytyy Zicco Fredrikinkadulla ja Vanhan ajan lelukauppa Anni ja Aleksi Senaatintorin laidalla.

Stockmannin jouluikkuna on todellinen klassikko, joka on nähtävä joka vuosi. On aivan ihana katsella lapsia, jotka ovat kerääntyneet ikkunaan eteen ihastelemaan. Siitä tulee jotenkin niin hyvälle mielelle. Stockmannin 4. kerroksessa sijaitsee ihana joulupuoti. Olen ottanut Eemin kanssa sellaisen perinteen käyttöön, että ostan hänelle joka vuosi yhden joulukoristeen. Toivon hänen joskus aikuisena ripustavan koristeet oman kotiinsa tuomaan joulua. Haaveilen siitä, että voisimme tehdä Eemin kanssa vuosittain retken Stockmannin joulupuotiin, josta Eemi saisi itse valita tuon koristeen. Ehkä ensi vuonna voin ajatella vieväni hänet Stockmannille ihmettelemään.

Stockmannin ympärillä olevat jouluvalot ovat iltaisin pimeällä upeat. Oikeastaan koko ydinkeskusta, Aleksanterinkatu ja Esplanadi tarjoaa ihanaa tunnelmaa pimeän keskelle.

Odotan joka vuosi joulussa ehkä eniten Xmas Garage Pop Up -myymälän avautumista Helsingin keskustaan. Tänä vuonna Xmas Garage toimii Stockmannia vastapäätä, osoitteessa Aleksanterinkatu 21. Myymälässä on aivan mieletön tunnelma, visuaalisesti se on jotain ainutlaatuista! Myymälä tarjoilee suuren valikoiman kotimaisten yrittäjien tuotteita sekä huolella valittuja ulkolaisia brändejä. Xmas Garragesta saa joululahjat kyllä ihan kaikille, siellä on kaikille jotain ja oikeasti on jopa vaikeus valita, että mitähän ihanaa kellekin antaisi! Tämä vuonna huomioni kiinnittyi erityisesti myymmissä olleisiin pienkustantamoiden lastenkirjoihin. Mukana oli valtavasti omia suosikkikirjoja, jotka ovat hankintalistallani, sellaisia “musta have”-kirjoja. Lisäksi minua miellyttää, kun kaikki tuotteet on niin väreittäin kuin teemoittain järjestetty. Parasta on myös kaupungin persoonallisimmat joulukoristeet, siinä Xmas Garage vie voiton!

Kävin vasta nyt ensimmäistä kertaa Shishi x Vepsäläinen Pop Up-myymälässä Citycenterissä. Näky oli lumoava. Kun astuin sisään liikkeeseen, oli oikein pysähdyttävä hetkeksi ja jäätävä ihailemaan. Liike on upea, vierailu on suorastaan elämys, vaikkei mitään ostaisikaan. On ihana vain ihastella joulun tunnelmaa ja kauniisti esille laitettuja joulukoristeita.

Minä rakastan paperikauppoja! Rakastan kaunista paperitavaraa, kortteja, muistilappuja ja kyniä. Olen jo lapsena rakastanut. Keräilin kirjepapereita ja muistilappuja, joita järjestelin sitten keräilykansioon. Joulutunnelmaa tarjoaa aivan ihana Papershop, jossa on todella persoonallisia ja kauniita paperituotteita. Myymälässä on kauniita adventtikalentereita, jouluisia paketointitarvikkeita ja ihania papereita.

Paperikauppaa vastapäätä on Relove Freda kirpputori ja kahvila, jossa kannattaa ehdottomasti käydä! Ehkä sieltä löytyy ihania kierrätyslahjoja tänä vuonna tai vähintään kannattaa käydä kahvilan puolella herkuilla. Toinen Relove myymälä sijaitsee Töölössä ja tien toiselta puolelta löytyykin sitten toinen aivan ihana paperikauppa Putinki! Eli, jos suinkaan jaksaa lähteä keskustasta pidemmälle, niin kannattaa!

 

*EDIT

X-Mas Grage 2021 on Kämp Galleriassa

Shishi x Vepsäläinen  2021 Kampissa

Tuomaanmarkkinat 2021 Kauppatorilla

Minusta on aivan ihanaa kävellä Aleksanterikatu päästä päähän, aloittaa Stockmannin kellon alta ja päätyä Senaatintorille. Tuomaan Markkinat on mieletön hyvän mielen tapahtuma, jossa pääsee jouluiseen tunnelmaan aivan varmasti. Parasta on mennä markkinoille hieman hämärässä, jolloin voi nauttia jouluvaloista. Tuomaan Markkinat on tänä vuonna 5.12.-22.12.2020 välisellä ajalla ja  yli 100 pientuottajaa, käsityöläistä ja ruokatoimijaa kokoontuu yhteen. Viime vuonna parasta oli syödä Eemin kanssa vegaaniset joulupuurot yhdessä ja ihmetellä ohikulkijoita.

Jätä ihmeessä kommenttia ja kerro omista joulua henkivistä suosikkipaikoistasi Helsingissä!

-Iida

4 kommenttia

Anonymous 17.11.2020 - 22:09

Omaan joulutunnelmaani kuulivat myyjäiset ja markkinat. Ehkä tänä vionna vähän vähemmän kuin yleensä, mutta kuitenkin. Esimerkiksi Lasten Seeamissa Kaarinassa alkaa heti joulukuussa taas ihanat DIY-markkinat, joissa aion käydä, ruuhkaa vältellen, taas tekemässä joululahjaostoksia.

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 22:27

Joo niissä on tunnelmaa! Ja toki parasta, kun saa kaiken kerralla ja monet ovat ulkona, joka tietty on hyvä tähän hetkeen👌🏼

Vastaa
Johannes Suni 18.11.2020 - 09:02

Markkinoilla on joiluisin mukava viettää aikaa. Toivon, että tänä jouluna saataisiin lunta maahan eteläänkin, jotta päästäisiin nauttimaan hieman valoisimmista joululomista!

https://suninidea.blogspot.com/2020/11/kotityo-palkitsin.html

Vastaa
iidaafel 18.11.2020 - 10:03

No se olis ihanaa!

Vastaa

kommentoi postausta