Home » Marraskuun toinen viikko

Marraskuun toinen viikko

by Iida Åfeldt

MAANATAI 9.11.

Eemin vapaapäivä ja minun yhdistetty työ- ja vapaapäivä! Tänään kuvaaja ystäväni Laura tuli meille ja teimme töitä yhdessä. Kuvasimme useammat kuvat eri kaupallisiin yhteistöihin, jotka ovat tulossa ja otimme kuvia blogiin ja Instagramiin muuten vaan käytettäväksi. Lisäksi Laura otti muutamat aivan ihanat joulukuvat Eemistä, sen verran mitä hän nyt suostui kuvaukseen osallistumaan.

Illalla meidän ihanat ystävät tulivat kylään. Ostin piparkakkutaikinaa sekä glögiä, laitoin joulumusiikin soimaan ja laitoin jouluisia askartelutarpeita esiin pöydälle. Ajatuksena oli leipoja kahden taaperon kanssa pipareita ja tehdä joulukortteja. Arvatkaa vaan ketkä leipoi ja askerteli! No äidit! Lapset söivät hetken taikinaa ja se oli siinä. Että meni nappiin tämä ihana jouluinen ilta hahah!

TIISTAI 10.11.

Tiistaina vein Eemin päiväkotiin ja tulin itse kotiin tekemään töitä. Työskentely ei sujunut kovin hyvin. Oli todella vaikea ryhtyä toimeen ja saada mitään järkevää aikaiseksi. Istuin ja tuijotin koneen näyttöä. Menin hakemaan Eemiä vähän aiemmin, otin nuken ja nukenrattaat mukaan, sillä olin aamulla niin luvannut. Hän työnteli niitä onnellisena kotiinpäin. Siinä hetkessä sydän oli pakahtua, miten ihana rakas poika. No 10 minuutin jälkeen hän ei suostunut enää yhteistyöhön ja kaikki oli huonosti. Niinpä kannoin huutavaa taaperoa yhdellä kädellä ja toisella kannoin rattaita ja nukkea. Hieman nauratti. Tätähän tämä elämä on, tunteita kaikissa muodoissaan. Nälkää, väsymystä ja ikävää.

KESKIVIIKKO 11.11.

Kiireinen päivä! Aamulla kävin kaupassa, kokasin yhden reseptin kaupallista yhteistyötä varten ja kuvasin sen. Tein yhteistyöjulkaisut valmiiksi. Sen tehtyäni suuntasin Jumbon uudistettuun K-Citymarkettiin kuvaamaan mainosmateriaalia Instagramiin heidän uudesta ravintola-alueesta. Mummi onneksi haki Eemin päiväkodista, joten ei tarvinnut kiirehtiä kotiin. Cittarista tarttui myös edullinen kukkakimppu mukaan! Myöhemmin haimme Eemin kanssa isomummon ja isopapan luota puupalikoita ja tukkeja. Olin pyytänyt pappaani tekemään Eemille rekkaan sopivia tukkeja ja muutaman tunnin kuluttua hän jo soitteli, että saa tulla hakemaan!

Keskiviikkona vietettiin sinkkujen päivää ja minä en synkistellyt yksikseni, vaan olinkin treffeillä illalla.

TORSTAI 12.11.

Torstai meni kotona töitä tehden. Rento ja leppoisa päivä. Iltapäivällä hain Eemin kotiin. Teimme lämpimiä leipiä ja kutsuimme mummin ja kummisedän kylään. Ihana koti-ilta yhdessä.

PERJANTAI 13.11.

Perjantaina hain Eemin taas päiväkodista päiväunien jälkeen. Menimme yhdessä kauppaan ostamaan eväitä uimahallireissulle. Kävimme kotona syömässä vielä ruoan ja lähdimme uimahalliin, eväät luonnollisesti tärkeimpänä mukana. Meillä oli aivan ihanaa uimassa! Mukaan lähti meidän ystävät, joiden kanssa käymmekin lähes joka viikko uimassa. Aloitimme yhteiset uimahallireissut kesällä, jolloin Eemillä oli uimatossut jalassa ja hän uskaltautui liikkua vedessä. Tossut jäi pieneksi ja olemme käyneet uimassa ilman niitä. Siitä lähtien hän on vain roikkunut kaulassani. Nyt ostin uudet tossut ja ero oli huomattava. Eemi uskaltautui taas leikkimään vedessä. Hän selkeästi kokee olonsa varmemmaksi tossujen kanssa.

Istuimme uimahallin saunassa pitkän tovin, sillä Eemi ei halunnut pois saunasta. Hymyhuulilla istuin hänen vieressään ja ajattelin, että minulla on kyllä aivan ihana saunakaveri siinä!

LAUANTAI 14.11.

Aamulla kävimme viemässä synttäripaketin kummitytölleni, joka täytti 13-vuotta. Tuntuu hurjalta, kun kaikki kummilapseni ovat siis teini-ikäisiä! Se saa minut tuntemaan itseni niin vanhaksi, vaikka oikeasti minusta on vain tullut kummitäti nuorena. Kysyin kummitytöltä toiveita lahjan suhteen ja hän toivoi Marimekon unikkokukin koristettua lautasta. Tuntuu upealle, että voi alkaa jo hiljalleen keräilemään hänelle omaa astiastoa!

Illalla olimme äitini luona syömässä ja leikkimässä. Reippailimme sinne kävellen. Äiti vei meidät kotiin kaupan kautta.

SUNNUNTAI 15.11.

Eemi heräsi sunnuntaina vasta 7.45 ja lököttelimme aamun rauhassa. Rakentelimme eläimille taloja ja lastasimme tukkeja rekan kyytiin. Vetelehdimme yökkärissä ja söimme lounaaksikin aamupalaa. Juuri sellainen kunnon sunnuntaiaamu!

Iltapäivällä suuntasimme ystäville kylään. He olivat tehneet ruokaa ja me sitten vietiin joulutorttuja jälkkäriksi. Oli ollut tarkoitus tehdä ne etukäteen ja viedä valmiita torttuja, mutta en muka ehtinyt! Koko sunnuntai oli aikaa ja vain laiskottelin. Mutta oli oikeastaan ihan kiva tehdä ne yhdessä kyläilyn lomassa sitten.

Illalla minulla oli vielä treffit. Deittirintamalla tapahtuu! Ja sen takia tämän postauksen julkaisukin venyi maanantaihin, kun sunnuntai-ilta meni ihan muissa merkeissä!

-Iida

10 kommenttia

Anonymous 16.11.2020 - 23:40

Ei ole sitten lainkaan käynyt mielessä noudattaa koronarajoituksia tai edes yhdyssanasääntöjä 😀

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 15:38

Mistä oletat, etten noudata koronaa koskevia suosituksia? Me liikumme vain terveinä, huolehditaan hygieniasta ja käytän maskia kaikkialla. Muutoin pyrin elämään niin “normaalisti” kuin tilanne sallii. Näimme perhettä ja ystäviä usein ja he ovat sellaisia joita nähdään viikottain, eli joka päivä ei kyläile eri ihminen, vaan pidetään tietyn ystäväporukan kanssa yhtä. Elämää ei ole käsketty kevään tavoin laittaa pysähdyksiin.

Kirjoitusvirheitä on varmasti, jos häiriintyy, on parempi viihdyttää itseään muualla kuin minun blogissani.

Vastaa
NK 17.11.2020 - 01:48

Tykkään näistä viikkopostauksista kovasti! Mukava kuulla teidän touhuista ja samalla tulee itsekin mietittyä, mitä teki menneellä viikolla (ja tavallisesti kaikenlaista, vaikka äkkisestään ajattelee, ettei tehnyt mitään).
P.S. Onnea deittailuun! <3 <3
P.P.S. Tämä ei liity mihinkään mitenkään, mutta Sulla on kyllä NIIN kaunis iho! Ihan täydellinen!

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 15:33

Hei kiitos aivan ihanista sanoista!❤️

Vastaa
HerttaT 17.11.2020 - 12:43

Sun viikoissa ihanalta kuulostaa aina se miten paljon vietät aikaa perheesi ja ystäviesi kanssa. Ainakin sellainen kuva välittyy tänne. Mutta hitsi vie, toivottavasti treffailut ovat sujuneet hyvin! Kerro heti jos on jotain kerrottavaa <3

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 15:32

Kiitos sun kommentista! Me tosiaan vietetään paljon aikaa läheisten kanssa❤️

Vastaa
Triinu 17.11.2020 - 16:23

Varmasti tulee uimahallissa käytettyä maskia. Siellä höngitään koronahuurut keuhkoon jonka jälkeen mennään treffaamaan iloisesti isovanhempia yms. riskiryhmää. Fiksua ja vastuullista!

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 19:13

Ollaan tavattu isoisovanhempia vain ulkona ja iän puolesta he ei riskiryhmään kuulu. Koko suku on iältään nuorta. Mutta tosi hienoa, että pidät huolta miten minä toimin👌🏼

Vastaa
Orava 17.11.2020 - 20:38

Kuulostaapa kivalta viikolta 🙂 ja tämmöisten “mitä tein” postausten kirjoittaminen antaa jotenkin selkeän kuvan lapsiperheen arjesta ja rytmistä, mihin on aina kiva tutustua.

Samalla alkaa miettiä omaakin viikkoa, vaikka elämänpiiri on kutistunut massiivisesti keväästä ja ihmisiä ei uskalla samalla tavalla nähdä, on viikkojen ja mielekkäitten juttujen suunnittelu tullut yhä tärkeämmäksi. Normaalisti on ollut paljon harrastuksia, juhlia ja illanviettoja, nyt joutuu käyttämään vähän omaa luovuutta ulkotapaamisten & virtuaalipeli-iltojen ym. järkkäämisessä. Tällä viikolla vietettiin pikkujouluja kokonaan ulkoilmassakin, pukeuduttiin vaan todella lämpimästi 😀 mutta kyllä kannatti 🙂

Vastaa
iidaafel 17.11.2020 - 22:05

Kuulostaapa kivalta! Luovissa ratkaisuissa on aina puolensa❤️

Vastaa

kommentoi postausta