Home » Nämä ilahduttaa nyt

Nämä ilahduttaa nyt

by Iida Åfeldt

Lokakuu ja niin paljon kivaa tulossa! Lokakuu on tietty yksi oma suosikkikuukausi, koska olen syntynyt lokakuussa. Tämä tietää aina synttäreitä. Olen ajattelut viettää synttäreitä pienimuotoisesti kotona. Olen tosi innoissani ajatuksesta, vaikka Eemin synttärit olivat juuri ja ajattelin, etten kyllä hetkeen järjestä mitään. Selvästi viikossa ehtii palautua ja muuttaa mieltään. Ajatus tulevista synttäreistä kuitenkin ilahduttaa tosi paljon ja muutaman ystävän kanssa niitä olemme jo suunnitelleet. Koska mitä olisi synttärit ilman teemaa! Alunperin olin ajatellut isompia juhlia ja jatkoja, mutta siitä ajatuksesta olen luopunut jatkuvasti elävän koronatilanteen takia. Mutta herkuttelu kotona muutaman ystävän kanssa tuntuu sekin tosi piristävältä. Viimeksi olen pitänyt synttärit kolme vuotta sitten.

Lokakuuta piristää myös ystäväni vierailu. Ihana ystäväni tulee meille Kuopiosta. Hän on luonani neljä yötä ja odotan sitä jo aivan älyttömän paljon! Meillä on yhdessä niin kivaa ja minusta on ihanaa saada jakaa hänen kanssaan meidän arkea ja viettää illat yhdessä höpötellen.

Lokakuussa on luvassa myös reissu Tampereelle, jota odotan jännityksellä. Kyseessä on nimittäin kahden yön reissu ilman lasta. Jännittää jo etukäteen, että mitä siitä tulee. En ole koskaan ollut Eemistä kahta yötä erossa. Samalla kun jännittää ja pelottaa, niin myös tuntuu aika kivalta ja hyvällä tavalla jännältä. Saan kokonaiset kaksi yötä itselleni, luvassa on kunnon määmatka!

Synttärit ja Tampereen reissu tietävät sitä, että Eemi on tässä kuussa kolme yötä mummilassa. Hän on tähän asti ollut  yhden yön kuussa ja äitini vitsailikin, että tässä menee loppu vuoden yökyläilyt sitten lokakuuhun.

Vaikka olen lokakuussa ennätysmäärän erossa Eemistä, on meillä myös paljon vapaata. Olen menneen kuukauden aikana alkanut nauttia aivan älyttömän paljon maanantain vapaapäivistä. Alkuvuoden olin aina perjantait Eemin kanssa kotona ja ajattelin, ettei maanantai voisi olla yhtä hyvä päivä olla vapaalla. Mutta se on jopa parempi, aivan ihana aloittaa viikko vapaalla. Perjantai tuntuu muutenkin kivalta, koska tietää viikonlopun tulevan, joten silloin ei haittaa tehdä töitä ja päiväkodissakin on vähemmän lapsia, sillä monet ovat perjantain vapaalla.  Maanantaiden lisäksi Eemille järjestyi myös viikon syysloma. Alkuun ajattelin, ettei lapseni tarvitse vielä lomaa, sillä olemme vasta aloittaneet elokuussa. Hän viihtyy hyvin ja menee mielellään, mutta eihän se kerro loman tarpeesta mitään! Kyllä lapsikin tarvitsee säännöllistä lomaa. Ihana, että saimme sen yhdessä äitini kanssa Eemille järjestettyä.

Uudet hiukseni ilahduttavat myös tällä hetkellä! Ne on niin ihanat ja piristävät todella paljon. Toivottavasti pian saan myös blogiin kuvia lyhyissä hiuksissani. Toistaiseksi on käytettävä kuvapankissa olevia kuvia, joissa minulla tietysti on pitkä tukka. Ensi viikolla kuitenkin jo luvassa kuvauspäivä Helsingissä, joten viimeistään silloin! Niin ja sekin innostaa, nimittäin ihana kuvaajani Laura, jonka kanssa teemme paristi kuussa töitä ja kuvaamme materiaalia blogiini ja Instaan. Nautin suuresti Helsinki-päivistä, joita on lokakuussakin ainakin kaksi luvassa.

Ette ehkä halua, että kirjoitan tätä, mutta innostun joulun ajattelemisesta. Jouluun on enää 12 viikkoa, eli 84 yötä. Olen ollut viime vuodet hyvin epäjouluinen, vai olisiko antijouluihminen parempi sana? Joka tapauksessa en ole juurikaan innostunut joulusta. En tiedä mitä on tapahtunut, mutta suunnittelen joulukoristeita, tonttuovea, joulukalenteria ja kuusen hankintaa! Ja tosiaan lokakuu on alkamassa! Mutta minä jo mietin Eemille sopivia joululahjoja ja hänen ilmettään, jos paketista tulee iso rekka! Lapset kyllä innostaa ihan eri tavoin joulun viettoon, vaikkei aikuisten joulussa ole mitään vikaa ollutkaan. Nyt selvästi lapsi antaa virtaa ja on sen ikäinen, että haluan luoda hänelle muistoja, toteuttaa perinteitä ja opettaa niitä.

Kaiken kaikkiaan odottava ja innostunut olo lokakuusta!

-Iida

KUVAT: Laura Iikkanen

14 kommenttia

EJ 1.10.2020 - 11:04

Vitsit miten mukavaa on ollut välillä kuunnella näitä sun postauksia oman puuhailun lomassa! ❤️ Löytyykö ääneen luetut bloggaukset jonkun oman tunnisteen alta tai omalta sivultaan? En ainakaan äkkiseltään löytänyt, ja toiveena tämmöinen jos ei vielä ole, sua kuuntelisi podcastissakin tosi mielellään. ☺️

Vastaa
iidaafel 1.10.2020 - 11:54

Kiitos kiva kuulla, arkistosta löytyy parhaiten, lähes kaikki ns. enemmän tekstiä sisältävät postaukset luen ääneen.
https://iidanmatkassa.fi/kuunneltavat-postaukset/

Vastaa
SaVi 1.10.2020 - 13:46

Täällä yks jouluihminen toivoo sitten postauksia kaikesta jouluun liittyvästä 😅 millainen joulukalenteri Eemille, teetkö itse, mikä sisältö ym ym. Kaikki joulu aiheet on best😍🎅

Vastaa
iidaafel 1.10.2020 - 13:59

Hei joo, ihanaa! Teen Eemille joulukalenteria itse ja ajattelin tehdä materiaalin tulostettavaan muotoon ja laittaa jakoon blogissa!

Vastaa
JeA 1.10.2020 - 16:58

Täällä myös yksi jouluihminen ja lokakuussa syntynyt. ❤️
Odotan kanssa joulua jo kovasti, viime joulu meni vähän ohi pienen 3 viikkoisen vauvan vuoksi 🥰 Nyt jo kanssa suunnittelen joulukalenteria, vielä toki ajatustasolla vasta, joten kaikki joulu vinkit, lahjaideat ym. jouluun liittyvät asiat jakoon vaan 🎅🏼

Vastaa
iidaafel 1.10.2020 - 19:23

Hei kiva kuulla, että vinkit on tervetulleita! Ja sama juttu, että eka joulu vauvan kanssa meni kyllä niin ohi! Viime jouluna Eemi omi aivan intona lahjojen avaamisesta, ei niinkään sisällöstä 😂 katsotaan miten tänä vuonna!

Vastaa
stinah 1.10.2020 - 21:21

Miekin odottelen innolla vinkkejä taaperon joulukalenteriin! Hauska sattuma muuten,mullakin on synttärit lokakuussa ja meidän poika syntyi 2v sitten syyskuussa!

Vastaa
iidaafel 1.10.2020 - 21:38

Onpa hauskaa!

Vastaa
EmppuOmppu 2.10.2020 - 08:34

Ei haittaa joulufiilistelyt yhtään, anna tulla vaan 😄 Mullakin suunnitelmissa ekaa kertaa hankkia iso kuusi kotiin, aiemmin ollut aina pöytäkuusi. Sit haluaisin muutenkin koristella aiempaa enemmän, esim jouluverhot on alkanut houkutella.. 😁 Epäilen et tä epätavallinen korona-aika ja jatkuva kotoilu on saanut jouluintoilun ihan uusiin mittoihin..

Vastaa
iidaafel 2.10.2020 - 12:25

Totta, erikoinen vuosi saa varmaan tämän aikaan! Haluaa panostaa ja tuoda pienin tavoin jotain ihan uutta arkeen, innostua ja saada iloa sitten sitä kautta!

Vastaa
HerttaT 2.10.2020 - 13:04

Voi vitsi, miten osuva uusi käsite tämä määmatka 😀 Pitää alkaa itsellekin suunnitella moista luksuslomaa. Ja ihan rauhassa saat jouluhullutella jo, eihän siihen ole enää kuin pari hassua kuukautta. 🙂

Vastaa
iidaafel 2.10.2020 - 14:57

Hei kiitos!! Ja siis todellakin, määmatka on ihan loistava konsepti😂

Vastaa
Ooo 3.10.2020 - 13:14

Huippua jos jaat ideat joulukalenteriin blogissa! Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman pian. Itse ainakin inhoan viime hetken kiirettä ja monen kummilapsen joulukalenterin teko on jo hyvästi alulla ja vinkeille ois jo kova kiirus, vaikka “vasta” lokakuuta eletäänkin 😅

Vastaa
iidaafel 3.10.2020 - 14:02

Joo minun vinkit tuskin kaikille ehtii, en ole aloittanut, joten varmasti menee marraskuulle☺️

Vastaa

kommentoi postausta