Home » Pääsiäiskortteja taaperon kanssa

Pääsiäiskortteja taaperon kanssa

by Iida Åfeldt

Eemi on innostunut viime aikoina maalaamaan ja pyytää usein tarvikkeita käyttöönsä. Hän ei ole juurikaan koskaan halunnut koskea sormiväreihin sormin, vaan maalannut aina pensselillä. Vesivärit on tästä syystä myös mieluisat. Nyt hän ensimmäistä kertaa maalasi myös sormia käyttäen. Toki aina välillä piti pyyhkiä kädet, jotta hän pystyi jatkamaan. Hän on todella tarkka siisteydestä ja sama pätee vaatteisiin, yksi tahra niin vaate vaihtoon! Muovailuvaha on esimerkiksi aivan nounou juttu ainakin vielä.

Hyödynsin Eemin maalaus innostusta ja valmistin yhdessä hänen kanssaan pääsiäiseen sopivia kortteja. Juhlapyhät saavat minut aina ajattelemaan kaukaisempia sukulaisia ja ystäviä, joita ei ole voitu aikoihin tavata. Niinpä laitan postitse nyt kortteja ilahduttamaan. Ja ovathan nämä niin iloisen värisiä, että varmasti tuovat hyvää mieltä saajalle.

Eemi maalasi vesiväripaperille sormiväreillä. Hän käytti paksua pansseliä ja sormia vaihdellen maalaamiseen. Meillä on aivan ihanat Neogrün -merkkiset sormivärit pastellinsävyissä. Ne sopivat kevääseen ja pelkkä maalaus jo sellaisemaan on toimiva kortti. Värit ovat vegaanisia ja biohajoavia. Ne sisältävät vain luonnollisia ainesosia ja ei ole vaaraksi, jos lapsi tulee maistaneeksi väriä. Värit myös lähtevät pesussa pois tosi hyvin ilman mitään esikäsittelyä tai tahranpoistoa.

Kotona meillä oli valmiina raikkaita kartonkivärejä, joista leikkasin korttipohjia. Lisäksi löytyi entuudestaan silkkipaperia, höyheniä ja askartelusilmiä, joita hyödynnettiin korttien teossa. Leikkasin Eemin maalauksista munia, jotka liimasin kartonkiin ja kirjoittelin toivotuksen. Simppeli ja kaunis kortti!

Näiden lisäksi syntyi pääsiäistipuja. Maalasin Eemin käden hänen valitsemallaan värillä ja painoin käden paperiin. Kuivumisen jälkeen leikkasin käden ja liimasin sen kartonkiin. Tipu sai silmän, nokan ja ihana tuuhean pyrstön hyöhenestä. Eemi vielä piirsi niille vauhdikkaat jalat avustuksellani. Niistä tuli todella veikeän näköisiä tyyppejä!

Isompi lapsi osaakin jo tehdä ihan itse korttien kaikki vaiheet, mutta  pienempi tarvitsee vaiheissa avustusta. Mutta onhan se kivaa päästä kokeilamaan leikkaamista ja liimaamista, vaikkei vielä ihan niin osaisikaan.

-Iida

10 kommenttia

Ee 23.3.2021 - 14:42

Hei! Kyllä vaka-ope osaa, wau. Upee idea tuo käden kuvasta tehty tipu.

Vastaa
iidaafel 23.3.2021 - 14:45

Voi kiitos!

Vastaa
Maikkiliina 23.3.2021 - 16:35

Ihania!!!!

Vastaa
iidaafel 24.3.2021 - 11:18

Kiitos <3

Vastaa
Essikaroliina 24.3.2021 - 12:20

Oi kuinka hienoja kortteja! Uudet askarteluvinkit lasten kanssa ovat aina tervetulleita, joten kiitos näistä. 😊

Vastaa
iidaafel 25.3.2021 - 10:55

Kiitos paljon!

Vastaa
Muaritti 25.3.2021 - 07:02

Aivan ihania! Kiitos vinkeistä 🤗🤗

Vastaa
iidaafel 25.3.2021 - 10:55

Kiitos, kiva kuulla <3

Vastaa
Anonymous 26.3.2021 - 10:24

Tosi hienoja kortteja ja kivoja ideoita!

Vastaa
iidaafel 26.3.2021 - 13:27

Kiitos!

Vastaa

kommentoi postausta