Home » pure vol. 2

pure vol. 2

by Iida Åfeldt

12003286_1653211991588947_4553580386368773755_n.jpg

Toinen viikko Puretreeni -valmennusta takana päin ja kuusi edessä! Toisella viikolla treeniohjelma pysyi samana. Tämä oli todella hyvä juttu, sillä oli mukava tehdä edellisviikolla täysin uudet treenit nyt uudemman kerran. Ne tuntuivat jo tutummilta ja uskalsin lisätä painoja salilla ja lisätä nopeutta HIIT -treeneihin. Juoksumatolla tehtävä HIIT -treeni oli edellisviikon kauhu ja nyt se meni todella kivuttomasti! Treenit myös nopeutuivat, sillä viime viikolla tuntui siltä, että niitä sai vähän hakea, painoja kokeilla ja sarjoissa kesti kun koko ajan piti paperilta tarkistaa mitä seuraavaksi tehdään. Omien aikataulujeni vuoksi siirsin muutaman treenin paikkaa toiselle päivälle.

Ruokavalio sai tällä viikolla pienen muutoksen, sillä mukaan tuli tankkauspäivä. Tankkauspäivänä jokaisella aterialla sai syödä hiilihydraatteja tai sitten yhdellä aterialla syö suuremmin kuten alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Näistä kahdesta vaihtoehdosta saa itselleen valita mieluisamman. Tankkauspäivä on Puretreeni-valmennuksessa kahden viikon välein. Tarkoitus päivän aikana on edelleen syödä gluteenittomasti, maidottomasti ja sokerittomasti. Olen tästä tankkauspäivästä vähän ristiriitaisissa tunnelmissa. Se vamasti sopii todella monelle. Moni haluaa valmennuksessa pudottaa painoaan, jolloin on hyvä opetella säännöllisiin herkkupäiviin.

Omalla kohdallani olen kuitenkin useita kertoja kompastunut tähän samaan eli herkkupäivään. Herkkupäivälle on monia nimiä, cheat day, cheat meal, tankkauspäivä, vapaasyönti päivä jne. Monella käy niin, että herkkupäivä jää “päälle” ja sieltä on vaikea jatkaa terveellistä syömistä, vaikka tietää sen olevan itselle hyväksi. Itse taas syömishäiriö taustani takia olen huomannut, että yksi herkkupäivä viikossa ei minulla toimi. Kun herkkupäivä on kohdalleni viimein tullut, olen tietenkin suunnitellut sitä kaikkina edellisinä päivinä ja päädyn ahmimaan. Toki tämä johtuu siitä, että olen aina kieltänyt itseltäni herkuttelun ja kun viimein annan luvan niin homma lähtee käsistä eikä siinä riitä yksi kakku pala vaan koko kakku. Viime syksynä juuri viimeksi yritin herkutella vain kerran viikossa ja huomasin ahmimisoireideni palaavan. Ammattilaisten kanssa keskustelu ruokavaliostani on johtanut siihen, että herkuttelen useampana päivänä viikossa tekemättä siitä sen suurempaa numeroa itselleni. Näin saan pidettyä syömiseni terveellisenä ja kuljettua kuitenkin kohti tavoitteita.

Ruokavaliota on ollut helppo noudattaa ja vaa’an käyttö on vain helpottanut elämääni, vaikka alkuun suhtauduin siihen kriittisesti. Raakasuklaata lukuunottamatta mitään herkkuja ei erityisesti tee mieli, sillä ruokavalio sallii esimerkiksi aamun aloituksen pannareilla! Suu makeaksi ihan aamulla!

 

Purepannarit

yhdelle henkilölle

 

150g banaania

2 kanamunan valkuaista

20g riisi- tai heraproteiinia

1 tl kanelia

0,5 tl vaniljajauhetta

 

paistamiseen 1 rkl kookosöljyä

 

päälle 100g erilaisia marjoja

 

Muussa banaani haarukalla ja sekoita yhteen muiden aineiden kanssa. Tai voit laittaa kaikki aineet blenderiin, jolloin saat sileän ja kuohkeamman taikinan. Paista pienellä pannulla taikinasta 2-3 pannukakkua kookosöjyssä. Laita jäisiä marjoja kuumien pannareiden päälle ja nauti aamusi herkkuhetkestä terveellisesti!

 

12637116_10208757358190142_336620873_o.jpg

 

Ihanaa iltaa

-Iida

 

*yhteistyö

Lisää Puresta täältä! Tykkää myös Facebokissa!

 

 

kommentoi postausta