Quinoasalaatti
gluteeniton
2 annosta
1,5 dl quinoaa
3dl vettä keittämiseen
ripaus suolaa
100g valmiiksi keitettyjä kikherneitä esim. Go green -tetra
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kevätsipuli
1 pussi mozzarellapalloja/tofua, jolloin saat ruuasta vegaanista
kourallinen persiljaa
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa ja pippuria
Keitä quinoa pakkauksen ohjeiden mukaan. Usin tarvitset yhden osan quinoaa kahteen osaan vettä, eli tässä 1,5 dl quinoaa ja 3 dl vettä keittämiseen. Lisää quinoa ja suola kiehuvaan veteen. Vältä quinoa sekoittamista, kun se kiehuu, jolloin siitä ei tule paakkuraista. Anna kiehua n. 10 minuuttia.
Voit valmistaa quinoan edellisenä päivänä, jolloin se ehtii hyvin jäähtyä salaattiin tai sitten huuhtoa sitä kylmällä vedellä muutaman kerran. Huomio tällöin, että osa suolaa varmasti häviää tällöin.
Pilko kevätsipuli hienoksi ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää sipuli, tomaatit ja mozzarellapallot quinoan joukkoon. Avaa kikhernepurkki ja huuhdo ne kunnolla, jonka jälkeen lisää salaattiin. Purista sitruunanmehu, suola ja pippuri salaattiin ja sekoita. Lisää lopuksi persiljaa. Tarjoile!
Salaattia voi säilyttää jääkaapissa ja ottaa vaikka töihin evääksi seuraavana päivänä! Sopii myös liharuokien lisukkeeksi. Tämä on ollut oma evääni koko alkuviikon. Tein kerralla reilusti, säästin aikaa. Lisäksi tämä on helppo ja nopea salaatti!