Home » hedelmäkulho

hedelmäkulho

by Iida Åfeldt

bl.JPG

 

bl3.JPG

 

bl4.JPG

Tulen kotiin illalla ja on hirveä nälkä. Ruoka ei ole valmiina ja sitä pitäisi alkaa tehdä. Verensokeri on jo laskenut alas ja kotiin päästyä, vaan voisi tyhjentää kaappien kaikki herkkukätköt. Kaikki ne raakasuklaapatukat, jotka on vain tosi tarpeiden varalle. Erityisesti nämä tunteet heräävät perjantaina, haluan palkita itseni työviikosta, loikoilla ja katsoa elokuvaa tai sarjaa. Haluan purkaa viikon taakan ja relata. Siihenhän ne herkut ovat omiaan. 

Blogini suuressa osassa on herkut. Olen ikuinen herkkupeppu. En ole päässyt herkuttelusta mihinkään. Ennen herkut olivat vain erilaisia, nyt olen etsinyt keinot valmiista ne vain terveellisemmin. Ihan vain, ettei herkuista tarvitsisi luopua. Ne auttavat lähes joka tunteeseen, jos on paha mieli ne auttavat ja jos kaikki on mahtavasti herkut auttavat fiiliksen nostattamisessa entisestään, sillä ne on todella ansaittu. 

Nyt voit jo valmistautua huomiseen perjantaihin täydentämällä kotisi hedelmä valikoiman! 

 

Hedelmäkulho

(vegaaninen, gluteeniton)

2 annosta

 

1/2 vesimeloni

1 kiivi

100g pensasmustikoita

1/4 kokonaisesta ananaksesta

mansikoita

 

tai muita haluamiasi hedelmiä

 

Kaavi puolikas vesimeloni tyhjäksi. Helpoiten se käy jäätelökauhalla tai lusikalla. Osan kaavitusta vesimelonista (noin puolet) voit pilkkio ja laittaa tyhjään vesimelonikulhoon. Pilko kiivi ja ananas, huuhdo marjat lämpimällä vedellä tarvittaessa ja lisää kaikki vesimelonikulhoon. Voit sekoittaa hedelmiä kevyesti. Voit nauttia hedelmät näin tai valmistaa niihin vielä suklaakastikkeen. 

Suklaakastike

(vegaaninen, raaka)

 

2 rkl kookosöljyä

2 rkl vaahtera-/agavesiirappia

1 rkl pähkinätahnaa/pähkinävoita

2 rkl raakakaakaojauhetta

 

Laita kaikki raaka-aineet pieneen kulhoon. Laita toiseen suurempaan astiaan noin kädenlämpöistä vettä. Laita pieni kulho suurempaan kulhoon, jolloin raaka-aineet sulavat vesihauteessa. Sekoita sulaneet aineet hyvin tasaiseksi kastikkeeksi. Valuta suklaa hedelmien päälle. Hedelmien tulee olla huoneenlämpöisiä, jääkaappikylmien hedelmien päälle suklaa kovettuu. Omassa tapauksessani se valui pohjalle ja kovettui sinne… eli vältä sama moka.

-Iida

 

 

kommentoi postausta