Tein todella hyvää ja raikasta sitruunakakkua. Haaveilin vaniljajäätelöstä ja tuoreista mansikoista tän kanssa. Kakku toimii todella hyvin juurikin kevään ja kesän juhlissa. Ehtiipä sen vielä hyvinkin tehdä huomista äitienpäivää varten.
Sirtruunakakku on gluteeniton ja siinä on kookosta, jonka on hyvä pari sitruunan kanssa. Kookoksen tilalla voi käyttää mantelijauhoja, jos jollekin kookos ei ole mieleen. Maidottomankin tästä saa helposti käyttämällä voin sijaan kookosöljyä tai maidotonta margariinia.
Sitruunakakku
(gluteeniton)
n.12 hengelle
POHJA
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
2 dl kookosjauhoja
3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. peruna/riisijauhoja)
Laita uuni 200 asteeseen.
Vatkaa rasva ja sokeri sähkövatkaimella yhteen. Lisää joukkoon keltuaiset.
Sekoita kookosjauhot ja gluteenittomat jauhot keskenään ensin ja lisää sitten ne rasvaseokseen käsin työstäen taikinaa.
Laita leivinpaperi irtopihjavuoan ja reunojen väliin. Käytä n. 22cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa. Painele taikina vuuan pohjalle ja reinoille.
Esipaista 10 minuuttia.
TÄYTE
2 sitruunaa (1 dl mehua ja kuoret rastettuna)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
50 g sulatettua voita
Pese ja raasta sitruunan kuori. Puolita sitruuna ja purista mehu.
Sekoita kananmunat, sirtuunanmehu, kuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelys keskenään tasaiseksi. Lisää viimeisenä sulatettu voi.
Kaada seos pohjan päälle ja paista uunissa 35-40 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Paranee oikeastaan seuraavaksi päiväksi, eli kakun voi hyvin tehä tarjoilua edeltävänä päivänä.