Home » Sireenismoothie

Sireenismoothie

by Iida Åfeldt

DSC_0481.JPG

Sireenit ovat merkki koulujen loppumisesta. Lapsuuden kotipiha puhkeaa liilaan kukkaan aina näihin aikoihin ja aina lapsuudessa vein opettajalle sireeneitä todistusten jakoon. Miellän nämä kaksi tapahtumaa toisiinsa. Pelkän sireenin näkeminen kuvassa, tuo mieleen sen tuoksun. Nyt oman uuden kotini pihaa ympäröi sireeniaita. Kuljen sen ohi päivittäin ja aamulla on ihana mennä töihin, kun on vetänyt tuoksut nenään 🙂 Sireenihän on myös siitä ihana kukka, että se on täysin syötävä, eli sopii koristeeksi kakkuihin, smoothiehin tai juomaveteen!

Itsekin päätin laittaa sireenin kukkia smoothien joukkoon, toimii makuparina loistavasti mustikan kanssa! Tässä kuvan annoksessa on tehty mustikka- ja vadelmasmoothiet ihan vain kauniin ulkomuodon saavuttamiseksi. Ohje on kuitenkin vain yhteen smoothien, mutta toki väriin voi marjoilla vaikuttaa ja halutessa tehdä useamman väristä.

Minun perheessäni on aina puhuttu sireeneistä ja vierastan sanaa syreeni, kumpaa sinä käytät? Molemmathan ovat yhtä “oikein”.

DSC_0483.JPG

SIREENISMOOTHIE

1 annos

 

2 jäistä banaania

100 g jäisiä marjoja (mustikka, mustaherukka, vadelma..)

125 g kookosjugurttia (maidoton) tai luonnonjugurttia

1 dl sireenin kukkia

vaniljajauhetta

makeutusta, jos tarpeen vaahterasiirapista tai hunajasta

 

Huuhtele sireenin kukat huolellisesti. Laita kaikki aineet blenderiin. Blendaa tasaiseksi, paksuksi smoothieksi ja laita kulhoon. Koristele mustikoin ja kukkasin. Nauti kukkaenergiaa!

DSC_0488.JPG

DSC_0491.JPG

 

kommentoi postausta