Home » Suklaakukkujen ykkönen

Suklaakukkujen ykkönen

by Iida Åfeldt

CSC_1586.JPG

Maailma on pelastettu! Kiitos Virpi Mikkosen! Hänen uudessa kirjassaan Kiitos hyvää pikaruokaa (Otava, 2015) sekä hänen blogissaan  (jonne pääset tästä) on ohje kolmen raaka-aineen suklaakakkuun. Suklaakakku on maailman nopein valmiistaa, helppo, terveellinen ja suklaasyöpön mieleen. Makuelämys on ainakin loistava ja ystävät olivat lumoutuneet tänään tätä maistellessaan luonani. Raaka-aineetkin ovat sellaiset, että niitä löytyy aina kotoolta tai ainakin lähikaupasta. Eli tämän voi tehdä yllätysvieraillekin! Hyvä vaihtoehto myös jouluherkutteluun! En vain saa tästä tarpeekseni… En edes halua päästä eroon suklaariippuvuudestani enää 🙂 Kokeile, rakastu, syö, nauti ja sitä rataa!

CSC_1592.JPG

Kolmen raaka-aineen suklaakakku

 

(maidoton, gluteeniton, sokeriton)

irtopohjavuoka (halkaisija 15-17cm)

 

4 kananmunaa

10-15 tuoretta taatelia kivet poistettuna

1,5 dl raakakaakaojauhetta

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat, esim. kookosöljyllä.  Laita kaikki aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Lopuksi voit koristella kakun suklaisella kookoskermavaahdolla ja puolukoilla tai muilla haluamillasi marjoilla!

 

 

CSC_1594.JPG

Kookos-suklaa vaahto

(maidoton, gluteeniton, vegaaninen)

 

1,5 dl kookoskermaa

0,5 dl raakakaakaojauhetta

1 tl agavesiirappia

0,5 tl vaniljajauhetta

 

Sekoita kaikki aineet blenderissä tai tehosekoittimessa vaahdoksi. Levitä kakun päälle. Voit myös syödä sellaisenaan tai käyttää muihin jälkiruokiin. Käytä kookoskermaa, jossa kookosta vähintään 60%. Voit käyttää hyvin myös kookostölkin jämäkän osan. Laita tölkki jääkaappiin ja kaavi blenderiin valkoinen osa, älä nestettä.

CSC_1596.JPG

Herkkuhetkiä ja ihanaa jouluun valmistautumista!

-Iida

kommentoi postausta