Suklaa ja mansikat ovat aina toimiva yhdistelmä! Tämä on semiraakapiirkan ohje ja sopii kyllä hyvin kesään. Tein piirakkaa ystävälleni, joka oli täysin myyty sen makuun ja rakenteeseen.
Suklaamoussepiirakka
(gluteeniton, vegaaninen)
6-8 palaa
piirakkavuoka/leipävuoka n. 10×24 cm
pohja
3 dl kaurajauhoja (gluteeniton)
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 dl kookosjauhoja
1 tl kanelia
2 rkl vaahtera-/agavesiirappia
1/2 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl sulaa kookosöljyä
täyte
2 isoa avocadoa
1 banaani
1/2 dl kaakaovoita/kokosöljyä sulatettuna
1/2 dl kookosmaitoa
3/4 dl raakakaakaojauhetta
4 rkl vaahtera-/agavesiirappia
mansikoita
Valmista ensin pohja. Laita uuni 175 asteeseen lämpeämään. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Sulata kookosöljy vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Mahdollisesti kookosöljy on valmiiksi jo sulaa kesähelteillä, jolloin erillistä sulatusta ei tarvita. Laita kaikki pohjan aineet blenderiin/motoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Voit lisätä vettä tarvittaessa. Kaada pohjataikina vuokaan ja levitä se tasaisesti ja laita uuniin noin 15-20 minuutiksi. Anna pohjan jäähtyä ja valmista täyte.
Sulata kaakaovoi tai vaihtoehtoisesti kookosöljy. Kaakaovoi antaa suklaisemman ja täyteläisemmän maun, mutta sen puuttuessa kookosöljy käy hyvin. Sekoita blenderissä avocadot, banaani, kaakaovoi, kookosmaito, kaakaojauhe ja siirappi tasaiseksi ja täyteläiseksi mousseksi. Pilko noin desin verran mansikoita ja lisää ne mousseen. Kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Pilko vielä muutama mansikka moussen päälle koristamaan piirakkaa. Laita piirakka pakkaseen noin tunniksi. Piirakan saat pois vuuasta leivinpaperin avulla ja kohmeisena sen saa paloiteltua helposti. Laita tarjolle!
Ihanaa päivää!
-Iida