Home » Suolainen pannukakku

Suolainen pannukakku

by Iida Åfeldt

Muistan joskus tehneeni suolaista pannaria. Jostain syystä sen tekeminen oli kuitenkin jäänyt, kunnes se nyt yhtäkkiä tuli mieleeni, kun kaipasin jotain nopeaa ruokaa. Ja apua mikä herkku suolainen pannari onkaan! Suolainen pannari tuli kyllä nyt takaisin arkiruoaksi meidän perheeseen. Se valmistuu nopeasti ja siihen saa vaihtelua todella helposti. Täytteeksi käy oikeastaan mikä vain ja siihen saakin tungettua kaikkia jääkaappiin nahistuneita kasviksia ja vihanneksia. Pannari on kiva eväänä tai valipalanakin. Itse olen nyt syönyt sitä lounaana salaatin kanssa työpäivän lomassa ja kiitellyt itseäni, kun on ollut valmista syötävää.

Pannari on helppo tehdä omaan ruokavalioon sopivaksi. Gluteeniton valmistuu laittamalla gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhojen sijaan, itse olen käyttänyt Pirkan tai Semperin vaaleaa seosta. Pannari onnistuu maidottomana, kun sen tekee kasvimaitoon, käyttää margariinia ja vegaanista juustoraastetta. Tässä ohjeessa täytteenä on jauhelihaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa, mutta mahdollisuudet on monet ja kasvispannari onnistuu helposti korvaamalla jauhelihan vaikka vege- tai muujauhiksella.

Suolainen pannari

Print
Serves: pellillinen Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredients

  • TAIKINA:
  • 1 l maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 kananmunaa
  • 50 g voita sulana
  • 1 tl suolaa
  • TÄYTE:
  • 400 g jauhelihaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 140 g juustoraaste
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • puolikas nippu tuoretta persiljaa

Instructions

Tee näin  

  • Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja herkkusienet.
  • Paista jauhelihaa pannulla. Kun se on saanut väriä, lisää joukkoon pilkotut kasvikset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jauhelihaseoksen tekeytyä hiljalleen ja sekoittele aina välillä. Ota pois levyltä, kun kasvikset on pehmenneet.  
  • Sekoita maito, munat, sulatettu voi ja suola toisiinsa. Lisää joukkoon jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  • Kaada täyte pannaritaikinan päälle tasaisesti. Silppua persiljaa ja ripottele pannarin päälle. Lisää viimeisenä juustoraaste kauttaaltaan ripotellen ja laita pannari uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Ota pois uunista, kun pinta on kauniin ruskea. 

7 kommenttia

Nadja 31.8.2022 - 17:29

NAM! Kokeiluun miltei TÄNÄÄN <3
Kiitos ihanasta reseptistä!

Vastaa
Iida Åfeldt 31.8.2022 - 19:35

Hei kiva kuulla!! Tää on hyvää!

Vastaa
Minna 1.9.2022 - 07:27

Tämä lähtee meillä kokeiluun näin syksyn alkaessa! Kiitos.

Vastaa
Iida Åfeldt 1.9.2022 - 09:55

Kiva kuulla, tämä on kyllä tosi toimiva!

Vastaa
Anile 2.9.2022 - 15:05

Kiitos ohjeesta, en ole muistanutkaan että pannarista voi tehdä suolaisen version.

Vastaa
Suski 6.9.2022 - 21:43

Ihana ohje! Siitä taitaa puuttua täytteestä kerma tai muu vastaava? Mitä laitoit? Ihana kun postasit tästä, rakastan tälläisiä suolaisia piirakoita ja vastaavia, ja uskon että menee lapsillekin tämä versio!

Vastaa
Iida Åfeldt 7.9.2022 - 10:04

Ohjeessa on maitoa litra, muuta nestettä, kuten kermaa ei tullut 🙂 Mutta on kyllä todella hyvää ja juuri kivaa vaihtelua, maistuu lapsellekin ainakin meillä paremmin kuin suolainen piirakka sitten.

Vastaa

kommentoi postausta