Home » Taaperon kanssa Tampereella

Taaperon kanssa Tampereella

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHSTEISTYÖ VISIT TAMPERE

Olemme olleet Eemin kanssa jo kahdesti tänä kesänä Tampereella. Heinäkuussa olimme yhden yön ja elokuussa kaksi! Viime vuonnakin olimme kaksin Tampereella yhden yön. Silloin Eemi kuitenkin oli vauva ja reissasimme pääasiassa minun ehdoillani. Nykyään se ei onnistu, vaan taapero tulee huomioitua jo reissua suunnitellessa. Haaveissani on tehdä Tampereen reissusta joka vuotinen perinne. Joka kerta myös jotain jää tekemättä, jota ehdottomasti haluaisi tehdä! Nytkin edelleen Pyynikin näkötorni on kokematta ja munkit syömättä. Lisäksi viime reissulla olin aamupalla aivan ihanassa Lillanissa, joka toimii myös hotellina. Paikka oli niin lumoava, että minulle tuli aivan pakottava tarve päästä sinne uudelleen ja yöksi!

Tampere on todella lapsiystävällinen kaupunki. Tai sellainen tunne minulle on jäänyt joka kerran jälkeen. Edes ruokaillessa hieman hienommin Periscopessa, ei lapsi häirinnyt. Henkilökunta suhtautui ystävällisesti, kaikkia annoksia sai pienemmässä koossa lapsille ja lapselle tarjottiin värityskirja Tampereesta kynien kera. Tampereella on paljon ihania leikkipuistoja, museoita lapsille, lastenvaatekirppiksiä ja ihana lelukauppa. Kun tulee positiivisesti kohdatuksi, tulee se tunne, että haluaa mennä uudelleen. Kulttuurin kaupungissa on huomioitu aikuiset ja lapset. Tekemistä, joista koko perhe nauttii, on todella paljon. Eikä se todella rajoitu vain kesään. Museot ja puistot palvelevat vuoden ympäri.

Ilmaista tekemistä on vaikka kuinka! Tampereella on todella kivoja erikoisia leikkipuistoja, kuten Pikku kakkosen puisto ja Tiitiäisen satupuisto. Lisäksi upea 1800-luvulla rakennettu Tallipiha ihastuttaa aina ja Tallipihastakin löytyy puisto. Tallipihan liikkeet ja kahvila ovat avoinna ympäri vuoden. Kauppahalli on myös ihana kohde, se on otettu käyttöön vuonna 1901. Kävin kauppahallissa opastetulla kierroksella, joka avasi kyllä silmät ja katsomaan kauppahallia ihan toisin. Tampereen historiaan ja työläiskultuuriin vie myös Finlaysonin tehdasalue, joka ainakin itselleni tuo eurooppalaisia vaikutteita ja tuntuu kuin olisi jossain muualla kuin Suomessa. Finlaysonin omistajaperheestä kertova museo Milavida on ilmainen perjantaisin 15.00-18.00.

Pääkirjasto Metso on myös näkemisen arvoinen, se on arkkitehtuurillisesti todella näyttävä ja tosiaan siitä tulee metso mieleen. Useat museot ovat myös ilmaisia ja monissa joku päivä viikosta tai kuukaudesta on ilmainen. Lapsille on oma kulttuurikeskus nimeltään Rulla, jonka on täysin maksuton. Myös Poliisimuseo on ilmainen sekä lasten liikennepuisto, jossa pääsee ajamaan polkuautoilla.

Viime reissulla kävimme Särkänniemen yhteydessä toimivassa Koiramäen puistossa. Ja se oli aivan ihana! Lisäksi hinnat olivat todella kohtuullisia, plussakortilla pääsi vielä puoleen hintaan. Ympäristö oli kyllä todella lumoava ja nähtävillä oli monia eläimiä. Lisäksi sinne voi matkata katujunalla, joka lähtee Tampereen keskustasta.

Omia suosikkejani, joilla käyn aina, on lelukauppa Miraakkeli. Se on todella ihana ja suloinen lelukauppa, jossa on suurilta osin puuleluja, kuten puisia ruokia, kotileikkivälineitä, palapelejä ja leikkityökaluja. Siellä on ihana käydä ihan vain ihastelemassakin! Sokoksen yhteydessä toimii Kuopus lastenvaateliike, joka myy paljon kotimaista lastenvaatetta. Olen aina myös käynyt Into -lastenvaatekirppiksellä ja viimeksi myös MiniPanda kirppiksellä. Molemmilla on todella hyvä valikoima, suuret tilat ja siisti ilme.

Vielä kertaakaan Tampereella ei ole tullut tylsää. Pikemminkin on ollut niin paljon ihanaa tekemistä, ettei kaikkea ole ehtinyt! Ja joitain asioita haluaa taas joka kerta tehdä uudelleen. Kommentteihin saa jättää lisää vinkkejä tekemisten suhteen!

ILMAISET TEKEMISET

Pikkukakkosen leikkipuisto

Tiitiäisen leikkipuisto / Näsipuisto

Sorsapuisto ja muumipeikkopatsas

Eemil Aaltosen puisto

Tammerkosken luontopolku

Pyynikin luonnonsuojelualue

Pääkirjasto Metso

Tallipiha

Finlaysonin tehdasalue

Annikin puutalokortteli

Tampereen tuomiokirkko (Hugo Simbergin upeita maalauksia mm. Haavoittunut enkeli)

Kauppahalli

Tammelantori

Laukontori

Hatanpään kartano ja Arboretum (kahvila auki kesällä)

Latenkulttuurikeskus Rulla

Poliisimuseo

Lasten liikennepuisto (auki kesällä)

Moro Sky Bar (kahvila/baari, jonne pääsee ilmaiseksi katsomaan upeita maisemia)

MAKSULLISET TEKEMISET

Särkänniemi (alle 3v ilmainen)

Koiramäki (alle 3v ilmainen)

Muumimuseo (alle 3v ilmaiseksi)

Herra Hakkaraisen talo (alle 2v ilmaiseksi)

Viikinkisaari (laivaliput maksaa, alle 3v ilmainen)

Näsinneula (alle 3v ilmaiseksi)

Pyynikin näkötorni (alle 4v ilmaiseksi)

Museokeskus Vapriikki, jossa 10 näyttelyä ja Luonnontieteellinen museo (alle 7v  ilmaiseksi)

Maauimala (alle 4v maksuton)

RUOKAPAIKKOJA JA KAHVILOITA

( Hyvä gluteeniton valikoima ja muutenkin erikoisruokavaliot saa huomioitua)

Periscope

Valkoinen puu

Bistro Naapuri

Lillan

Puisto ravintola

Vohvelikahvila

Pella’s cafe

Pyynikin munkkikahvila

Tallipihan kahvila

Mama Bear

Cafe Pispala

Muusa

Bistro Venla

Kissakahvila Purnauskis

#D Crush Cafe Pupukahvila

MUUTA

Lelukauppa Miraakkeli

Radio kirppis

Bueno kirppis

Into lastenvaatekirppis ja tavaramyymälä

MiniPanda lasntenvaatekirppis

3 kommenttia

SalliM 6.9.2020 - 17:21

Kiitos kivoista vinkeistä! Muutaman viikon päästä matkataan Tampereelle neljäksi päiväksi 1- ja 5-vuotiaiden kanssa. Näillä vinkeillä ei tule tylsää.

Vastaa
iidaafel 9.9.2020 - 21:19

Voi kiitos! Ihanaa reissua Tampereelle <3

Vastaa
Omalla lomalla Tampereella - iidanmatkassa.fi 14.9.2022 - 11:53

[…] Taaperon kanssa Tampereella […]

Vastaa

kommentoi postausta