Home » Tähtianista ja muita joulun tuoksuja

Tähtianista ja muita joulun tuoksuja

by Iida Åfeldt

CSC_1151.JPG

Kauniit pakkaukset houkuttelevat tee -hyllyssä mutta vielä iloisemman yllätyksen koen avatessani yhden pakkauksista kotona. Laatikon sisus vasta ihana onkin. Pukka -teelaatikot eivät näytä edes ulkoa tavallisilta, sillä ne ovat ihan värisiä ja saavat koristeet teehen käytetyistä yrteistä. Itse pidän pakkauksista kovasti ja se toki vaikuttaa ostopäätokseen. Vertailen pakkauksia ja sitten tuotesisältöjä tehdessäni ostopäätöksiä.

CSC_1152.JPG

Pukka -teet ihanine joulumakuineen vaikuttavat kaikin puolin lupaavilta sisällön, pakkausten ja nimien puolesta. Avaan kaikki kolme teelaatikkoa ja jokaisesta otan yhden teepussin esille. Tuoksettelen pusseja pitkään ennen kuin keitän itselleni kolme kupillista teetä, yksi kuppi jokaista tee makua kohti. “Tea -tasting” yksityistilaisuuteni voi siis alkaa!

CSC_1153.JPG

Pussin läpi voi aistia jo heti voimakkaat tuoksut ja erottaa yrtit, mausteet ja kukkaset, joita teet pitävät sisällään. Nämä maut ovat juuri talven ja joulun iltahämäriin sopivia. Kesällä näitä teitä en voisi kuvitella juovani kuten taas mansikan ja limen tuoksuista raikasta teetä kylläkin!
Kaikki Pukka -teet ovat luomua, eettisesti valmistettuja ja osa Reilun kaupan perjaattein valmistettuja. Jokainen laatikko pitää sisällään 20 teepussia, jotka ovat täysin kompostoitavi, pakkaukset valmistettu kierrätyskartongista ja painettu kasvimusteella. Pukka on Iso-Britanniasta kotoisin oleva merkki.

Tähtianis-kaneli tuoksuu ihan joululle, voimakkaasta kanelista tulee riisipuuro mieleen. Tässä vihreässä teessä maistuu, kaneli (40%), inkivääri (20%), lakritsanjuuri, kardemumma ja tähtianis (8%). Aika jouluinen maustekombo! Aivan ehdoton kauden suosikki ja todellisen joulun ystävän must have -tee. Nämä mausteet ei jätä kylmäksi, vaikka kuinka olisi vilu. Ostin muutaman laatikon jouluviemisisksi.

Mustaherukka kauneustee lupaa sisäistä ja ulkoista hehkua violettien marjojen ja kukkien voimalla. Tämä mustaherkkainen tee on kofeiiniton, sillä se ei sisällä oikeastaan teetä vaan yrttejä. Tuoksu on ihanan marjainen ja laksitsanjuuri tulee voimakkaasti esiin ja tuo mielestäni ihanan voimakkaan sekoituksen marjoihin. Tämä sisältää ruusunmarjaa, hibiskuksen kukkaa, lakritsanjuurta, fenkolin siementä, appelssiininkuorta, punajuurta, mustaherukkaa ja luontaisia aromeja (mustaherukka, appelssiini). Ihana punainen yrttijuoma, joka on maultaan marjoinen, mutta lakritsi tuo fenkolin siemenen kanssa voimaa ja marjan maut esiin.

Relax -tee on voimakkaan tuoksuinen. Pelkkä pussin tuoksuttaminen tuntuu voimakkaasti kehossa ja rentouttaa. Maultaan se on voimakas, jopa tuju. Itse pidän tästä voimakkaasta maku-yhdistelmästä, joka lämmittää kehoa ja sopii juuri viileisiin iltoihin. Tee lupaa rentouttaa ja tuoda keholle rauhaa, jolloin muutama kupponen tätä on melko paikallaan näin joulun alla! Tee on myös kofeiiniton, sillä se siältää vain seuraavia yrttrejä: kamomilla (18%), lakritsanjuuri, makea fenkolin siemen (12%), kitkerä fenkolin siemen (12%), kauraversokukka, kardemumma, inkivääri ja rohtosalkoruusunjuuri.

 

CSC_1154.JPG

Laitan itse nyt Relax -teetä tulemaan! Villasukat on jo jalassa ja klassikko Dirty Dancing odottaa!

Ihanaa iltaa!

-Iida

*Kuvien Pukka -teet saatu Ruohonjuuresta

2 kommenttia

Finnaussity 15.12.2015 - 03:53

Ihanaa seurata blogiasi Iida! upeita valokuvia ja ihanan rehellista tekstia! Sina hullaantuisit taalla Ausseissa raw food ja vegaani herkkuvalikoimasta! Itsekin olen tata nykya melkeinpa vegaani, on kylla ihana olla :)!
-Pia https://finnaussity.wordpress.com/

Vastaa
Iidaafel 19.12.2015 - 15:16

Kiitos Pia ihanasta kommentista! Kiva kuulla! Luulen, että hullantuisin, sen takia on jokus Austraaliaan päästävä! Moni ystävä on käynyt ja hulluuntunut. Hieno päätös sinulla, kyllähän sen terveellisyydessä ja omassa kehossa huomaa, että on oikealla tiellä! Kaikkea hyvää ja ihanaa joulun aikaa!

Vastaa

kommentoi postausta