Home » takeaway eväspatukat

takeaway eväspatukat

by Iida Åfeldt

CSC_1635.JPG

Mitä terveellistä hyvää viikonlopun menoihin mukaan? Eväspatukoita tottakai!

CSC_1636.JPG

Eväspatukat helpottavat arkea ja kulkevat helposti mukana mutta sopivat myös viikonloppuun. Ainakin sinulla on aikaa kokeilla ohjetta viikonloppuna ja saat ensi viikkon eväspatukat jo valmiiksi. Tosin nämä patukat ovat niin hyviä, että niillä voi myös viikonlopuna herkutella. Ne kulkevta hyvin myös mukana viikonlopun retkille niiden koostumuksen takia. Omaan viikonloppuuni mahtuu montaa menoa, joten otan muutaman patukan mukaan, jos nälkä pääsisi yllättämään!

CSC_1637.JPG

Eväspatukat

n.8 patukkaa

3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 dl riisiproteiinia

1 dl heraproteiinia

(tai 2 dl valitsemaasi proteiinijauhetta)

1 dl kookoshiutaleita

3/4 dl kaakaonibsejä

1 tl vaniljajauhetta

0,5 tl kardemummaa

ripaus suolaa

0,5 dl hunajaa (tai enemmän jos haluat makeampia)

1,5 dl kookosmammaa (tunnetaan myös nimellä kookosvoi/kookossose)

vähän vettä, jos siltä tuntuu

 

n.10×20 kokoinen, suorakaiteen muotoinen astia

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa sekoisin. Lisää viimeisenä hunaja, kookosmanna ja loraus vettä, jos taikina sitä vaatii. Vaivaa taikina käsin. Laita leivinpaperi astian päälle ja painele taikina leivinpaperin päälle tasaiseksi levyksi. Laita astia pakkaseen noin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen voit viipaloida levyn noin kahdeksaksi patukaksi. Eväspatukoita voit säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa. Kääräise patukka leivinpaperinpalaan ja ota mukaan!

Kookosmammaa voi tehdä myös itse laittamalla kookoshiutaleita tehosoittimeen tai blenderiin. Jauha hiutaleita, kunnes ne alkavat soseutua.

CSC_1638.JPG

Ihanaa perjantaita!

-Iida

 

kommentoi postausta