Home » Täydelliset rinnat

Täydelliset rinnat

by Iida Åfeldt

Ennen kun sain diagnoosin rintojen synnynnäisestä kehityshäiriöstä, haaveilin implanteista. Ensimmäisellä julkisenpuolen hoitoneuvottelussa olin kovin pettynyt siihen, että minulle voitiin tarjota vain rasvansiirtoa korjaustavaksi. Ajattelin sen olevan parempi kun ei mitään, huonompaan ei voisi mennä ja pääsisin rasvastakin eroon. Päätin siis lähteä rasvansiirto toimenpiteeseen.

Ensimmäisen rasvan siirron jälkeen olin todella pettynyt. En ollut kokenut ihme laihtumista. Rasvaa ei ollut lähtenyt alavatsastani, mistä olin toivonut ja rasva oli pitänyt ottaa reidestä. Ja siinäkin rasva otettiin ulkosyrjästä, eikä sisäsyrjästä niin kuin olisin halunnut. Reidessänikin oli aukko. Rintani oli yhtä inhottavat ja kamalan muotoiset mutta vain suurempana. Ne edelleen sojottivat sivuille ja olivat putkimaiset. Muutama kuukausi leikkauksesta, rintani olivat lähes lähtöpisteessä. Rasvastakaan ei hirveästi kiinnittynyt ja kirurgi antoi odottaa toisen leikkauksen olevan mullistava. Haaveilin kuitenkin implanteista edelleen ja olin melko varma ettei rasvansiirrolla saada niin mullistavaa tulosta. Nuoren ihmisen iho ei myöskään ole paras mahdollinen rasvansiirtoon, sillä se ei anna riittävästi periksi ja rasvaa ei saada siirrettyä paljo kerrallaan.

Toisen leikkauksen jälkeen, kun näin tissini, olisin halunnut näyttää ne kaikille. Ne olivat täydelliset. Ne olivat ihanat. Juuri kun olen aina halunnut. Pyöreät ja kauniit, kuin oikeat rinnat. Sellaisia joita minulla ei ole koskaan ollut. Jatkuvasti kävin peilistä ihastelemassa mustelmaisia rintojani, jotka muuten olivat piilossa paidan alla. Toisessa leikkauksessa tehtiin paljon enemmän muodon muokkaamiseksi ja se näkyi.

Nyt on kulunut kaksi viikkoa ja rinnat ovat jo hieman pienentyneet. Osa turvotuksesta johtuen ja osa rasvasta johtuen, koska osa siitä menee heti kuolioon. Saa nähdä mikä on tulos 2 kuukauden päästä. Muoto on edelleen niin kaunis ja toivottavasti pysyy. Tammikuussa kirurgin kanssa katsotaan onko keväällä vielä kolmas rasvansiirto. Minä lähtisin kolmanteen siirtoon. Luulen, että silloin rintani saavuttaisivat juuri sen optimaalisen koon minun kehoni suhteen. Pienet ne ovat edelleen, mutta sitä ei toki ole tarkoitus julkisella puolella korjata, vaan muotoa ja muoto näyttää nyt hyvältä. Jännittää vähän mitä mieltä kirurgi on ja onko minulla sanavaltaa. Toki olen tästä hyvin kiitollinen ja ymmärrän, jos julkinen terveydenhuolto ei lähde enempään. Tavallaan he ovat tehneet lupaamansa ja korjanneet rintojeni muodon ja lähtökohta tähän toiseen rasvansiirton oli, että se jäisi viimeiseksi.

Jollain tapaa kuitenkin olen sitä mieltä, että tällä hetkellä rintani ovat keskeneräiset. Lähtötilanteeni oli olematon ja siitä on nyt päästy pitkälle. En kuitenkaan haluaisi tyytyä vielä tähän, vaan saada ne täydelliset rinnat. Haluaisin vielä hieman suuremmat rinnat sekä haluaisin rintojani nostettavan ylemmäs, mistä oli prosessin alussa puhetta kirurgin kanssa. Kun olen lähtenyt muokkaamaan rintojani, niin haluan viedä sen itseäni tyydyttävään lopputulokseen. Olen oikeastaan jo miettinyt, mitä tekisin, jos kolmatta rasvansiirtoa ei tule.

Mahdollisesti menisin yksityisesti vielä yhteen rasvansiirtoon. Rasvansiirto vain on kalliimpaa kuin implantit. Se maksaa noin 7000-8000€ ja implantit 4000-5000€. Toisaalta tuleeko rasvansiirto pitkällä tähtäimellä halvemmaksi? Jos olen 24-vuotta nyt, niin aika moneen kertaan saisi impalntit elämäni aikana vaihtaa ja siihen taas menisi rahaa. En ole enää niin varma mitä haluan, kun toinen leikkaus ylitti odotykseni. Hyvältähän se tuntuu, että kehossa ei ole mitään vierasta, mutta henkisen vaikutuksen ja itsetunnon vuoksi olisin myös valmis laittamaan implantit. Minua huolettaa myös lahduttaminen. Tavoittelen kiinteämpää kehoa, mutta miten estää se, ettei rasva sitten lähde rinnoista, kun se on sinne kovalla työllä saatu? Implantit eivät toki tuottaisi tätä ongelmaa, mutta ehkä muita ongelmia tulevaisuudessa. Nyt tulee vain odottaa tammikuun loppuun kirurgin tapaamista ja miettiä sitten jatkosuunnitelmia. Voihan se olla, että kolmas rasvansiirto mahdollistuu.

-Iida

 

Tubulaarisista rinnoista on melko vähän kuvia. Löysin täältä nämä kuvat ja näistä saa aika hyvän käsityksen asiasta. Lähtötilanne näissä kuvissa vastaa juuri omaa rinnan muotoani.

14961339_10211346337753013_1138130418_n.jpg

547da490-d550-4acc-96ca-78ab0a81047f.jpg

 

2 kommenttia

Pennynen 15.11.2016 - 08:49

Minulle tehtiin toiseen rintaan korjausleikkaus 20 vuotta sitten, sillä toisessa rinnassani todettiin kehityshäiriö. Silloin ei ollut tarjolla rasvan siirtoa, joten sain implantin oikeaan rintaani. Implanttia ei ole tarvinnut kertaakaan vaihtaa ja tuskin tarvitseekaan, kun nykyinen on noin hyvänä pysynyt. Rintani eivät koskaan tule olemaan saman näköiset, mutta olen jo aika tottunut niihin ja olen onnellinen siitä, että nyt minulla näyttää olevan kaksi rintaa. Hienoa, että tuot aiheen esille. Muistan kuinka vaikeaa oli murrosiässä, kun menin esittämään asiaa ensin terveyden hoitajalle ja äidille, jotka olivat sitä mieltä, että hätiköin asian kanssa. Kuusitoista vuotiaana pakottauduin puhumaan asiasta terveyskeskukseen mies lääkärille, joka onneksi ymmärsi ongelman ja laittoi lähetteen kirurgille. Sitä ennen olin kuitenkin jo hylännyt monta rakasta urheiluharrastusta, kun en yksinkertaisesti kehdannut näyttäytyä pukukopissa rintapuolena.

Vastaa
Iidaafel 15.11.2016 - 15:56

Kiitos paljon kommentistasi! Kiinnostavaa kuulla kokemuksesi! Erityisesti, koska tapahtuhtumasta on aikaa. Mahtavaa, että implantti on kestänyt noin kauan! 

Vastaa

kommentoi postausta