Home » Tee itse kaunis kynttiläasetelma

Tee itse kaunis kynttiläasetelma

by Iida Åfeldt

Tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi tein ikkunalle tämän kauniin asetelman. Asetelman tekee kynttilät, lasipullot ja purkit sekä kuusen oksat. Se on yksinkertaisuudessaan todella kaunis ja todella helppo toteuttaa!

Lasipullot olen ostanut joskus kirputorilta, kun niitä on tullut vastaan. Usein pulloja on hyvin saatavilla, erityisesti kierrätyskeskuksissa ja konteissa. Lasisista limupulloista voi irrottaa etiketit, jolloin nekin sopivat hyvin käytettäväksi kynttilänjalkoina. Toki pulloja myös myydään uutena, esim. Ikeassa ja Clas Ohlsonilla. Lasipurkkeja on samalla tavalla saatavilla kirpputoreilla, minulla on useita aivan ihania Riihimäen lasin erikokoisia purkkeja. Tässä toimii myös pestyt lasiset säilyke- ja hillopurkit.

Täytin  lasipullot ja -purkit puhtaalla vedellä, jonne tiputin kuusen oksan joukkoon. Niin eukalyptuksen oksa kuin tuijan oksakin toimii yhtä hyvin, jos kuusen oksia ei ole saatavilla.

Vedellä täytettyihin lasipulloihin  laitoin kynttilöitä, jolloin ne toimii kynttilänjalkoina. Lasipurkkeihin tein kahdenlaisia asetelmia. Yhteen lasipurkkiin laitoin oksan ja vettä sekä tuikkukynttilän kellumaan veden päälle. Tuikkukynttilä näyttää kauniilta lasipurkissa myös sellaisenaan ja kahteen purkkiin laitoinkin pelkän tuikun. Sidoin purkin ympärille kuusen oksan juuttinauhalla. Kynttilöitä poltettaessa muista turvallisuus, lue lisää esim. marttojen-sivuilta. Pienen suuaukon omaava purkki ei ole hyvä tuikulle, sillä lämpötilanvaihtelut aiheuttaa jännitteitä ja purkki voi särkyä. Lasipurkin tulisi omata suuri suuaukko tai vaihtoisesti voi käyttää led-tuikkua.

Kokeilin tehdä parafiinikynttilöistä kierrekynttilöitä ja ne onnistuivatkin aivan ihanasti. Kierrekynttilät näyttävät mielestäni kauniilta ja kivan erilaisilta. Ne toimivat kivana lahjanakin tuoden pientä luksusta tavalliseen kynttilään! Itse sidoin kynttilöitä nippuihin. Laitoin ruskeaa lahjapaperia ensin suikaleen kynttilöiden ympärille ja sitten sidoin ne juuttinauhalla. Sujautin vielä tuijan oksan nauhan alle ja näin ihan kynttilöistäkin tuli todella kaunis lahja, jonka antaa mielellään.

Täällä on todella hyvä ohje kierrekynttilöihin. Ne ovat todella helppoja, kuhan vain käyttää parafiinistä valmistettuja kynttilöitä. Kynttilät notkistuvat kuumassa vedessä, jolloin kynttilää on helppo työstää. Pehmennyt kynttilä kaulitaan keskeltä litteäksi ja aletaan kierrittää!

-Iida

KATSO MYÖS

Tee itse jouluinen kukka-asetelma 

8 kommenttia

NaaNaa 7.12.2020 - 00:41

Anteeksi, mutta oliko tämä kirjoitettu todella kiireessä tai jotenkin pakon edessä? Kirjoitat yleensä tosi kivasti, tämä oli todella väkinäisen tekstin oloinen. Lauseita lauseen perään ilman sivulauseita: “purkkiin voit laittaa PUHDASTA vettä. Purkkeja voit ostaa kierrätyskeskuksesta. Voit käyttää myös hillopurkkeja. Oksat näyttävät kauniilta. Kierrekynttilät näyttävät kauniilta. Itse sidoin pakettiin oksan.”. Tämä teksti vaikuttaa siltä, että lukijoita on saatavalla oli sisältö mitä tahansa. Valitettavasti tämä ja viime aikojen tyhjän päiväiset, rahan perässä tehdyt kaupalliset yhteistyöt (kuten mtv3, täysin samaa sisältää joka stoorissa) saa kaikkoamaan kauemmaksi siitä ihanan todellisesta, arkea täynnä olevasta blogista 🙁

Vastaa
iidaafel 7.12.2020 - 13:17

Kiitos palautteestasi!

Vastaa
Påå 7.12.2020 - 13:26

Hei, loisto lahjaidea, haluan ehdottomasti kokeilla kynttilöiden kiertämistä. Yritin googlailla mistä löytäisin parafiinikynttilöitä, mutta en oikein löytänyt. Mistä sinä ostit niitä? Kiitos jo etukäteen!

Vastaa
iidaafel 7.12.2020 - 13:43

Kiitos! Ostin nämä kynttilät Koiramäen pajutallista Tuusulasta, ainakin Pentikiltä saa parafiinikynttilöitä, googlailun avulla ainakin cillas, juhava ja juhlakauppa myyvät heidän verkkokaupoissaan!

Vastaa
Påå 7.12.2020 - 19:01

Kiitos vinkeistä! Pakko tulla kertomaan, kun ryhdyinkin heti puuhaan ja just sain kynttilät kierrettyä. Tuli hienoja! Vinkiksi muille, että Tokmannilta löysin kotikulta-merkkisiä parafiinikynttilöitä ja oli vielä tarjouksessakin. 🙂

Vastaa
iidaafel 7.12.2020 - 19:25

Ihan mieletöntä! Tulipa hyvä mieli!

Vastaa
OMH 7.12.2020 - 17:32

Kaunis asetelma ja ihana postaus! Onpa muuten kiva lahjaidea nuo kierrekynttilät, hieman kyllä houkuttelisi uskaltautua kokeilemaan vaikka mun askartelujen lopputulokset on usein hieman jännittäviä 😀

Vastaa
iidaafel 7.12.2020 - 18:41

Kiitos, tosi kiva kuulla! Ja todellakin kannattaa, ei oo vaikeita ja varmasti onnistuu vaikkei kokisi niin koe omakseen aihealuetta😅

Vastaa

kommentoi postausta