Home » Toukokuu 2018-2022

Toukokuu 2018-2022

by Iida Åfeldt

 TOUKOKUU 2018

Puhelin on täynnä kuvia raskausvatsasta, joka tuntui juuri ilmestyneen esiin toukokuussa. Olin puolessa välissä esikoiseni raskautta ja juuri saanut tietää odottavani poikaa. Kehon muutokset tuntuivat ihanilta ja rakastuin kasvavaan mahaan. Toimin useampaan otteeseen mallin raskauskuvauksissa. Esimerkikisi vihreä haalari on Katri Niskasen suunnittelema ja toimin hänelle mallina. Nautin raskaudesta tuossa vaiheessa ja kuvistakin välittyy fiilis ihanasta nuoresta 25-vuotiaasta naisesta! Vauva alkoi konkretisoitua ja toukokuussa kotiin saapui myös ensimmäinen hankintani, eli vauvan vaunut.

 

TOUKOKUU 2019

Minulla oli 7kk ikäinen vauva ja ensimmäinen äitienpäivä. Olen kirjoittanut 1.5.2019 kohdalle, että vauva nukkui 10 tuntia putkeen ja minä 8 tuntia. Vanhempainvapaalla oli ihanaa juuri tuolloin. Vauva ei enää ollut vauva, vaan ympäristöstä kiinnostunut pieni ihminen, joka halusi liikkeelle ja jolla oli jo selkeä rytmi. Toukokuussa tein itselleni ja äidilleni äitienpäiväaamupalan. Vietimme ihanan äitienpäivän. Toukokuussa kukki kirsikkapuut ja ne tallentuivat kameraan. Teimme myös vauvan kanssa retken Poriin, Yyterin rannalle!

TOUKOKUU 2020

Toukokuu 2020 oli todella merkittävä. Muutimme Helsingistä Nurmijärvelle, minä ja taapero. Olin asunut Helsingissä yhdeksän vuotta ja muutto sieltä pois tuntui todella isolta päätökseltä. Jännitti, että tuleeko elämästä pienellä paikalla yhtään mitään. Tuntui siltä, että jouduin luopumaan niin paljosta. Jo parin viikon aikana huomasin, että päätös oli oikea. Miksi en ollut tehnyt sitä jo aiemmin? Tein itselleni ja äidilleni äitienpäiväbrunssin uudessa kodissani. Kaikki sisaruksenikin tulivat paikalle. Nyt olisimme aina lähellä. Toukokuun kuljin vielä Helsinkiin töihin. Irtisanouduin varhaiskasvatuksen opettajan työstäni Helsingin kaupungilla ja työsuhteeni päättyi toukokuun lopussa. Olin ollut samassa päiväkodissa valmistumisestani asti, eli vuodesta 2015. Lähteminen oli haikeaa. Muistoksi sain kasan kortteja, kukkia ja kirkkaan mariskoolin. Sen jälkeen sain keskittyä uuteen elämään taaperon kanssa ja arki helpottui!

 TOUKOKUU 2021

Vietimme äitienpäivää äitini luona. Olimme menneet sinne edellisenä päivänä yökylään. Näinpä olimme aamulla valmiina tekemässä aamupalaa meille kaikille. Olihan tämä meidän yhteinen juhla! Toukokuussa minä ja lapsi lähdettiin junalla Kuopioon. Yövyimme siellä rakkaan ystäväni luona. Meillä oli aivan mahtavat viisi päivää. Saa oli ihan mieletön, kuin olisi ollut kesä! Elämä antoi parastaan. Reissun jälkeen meille saapui odotettu koiranpentu ja perheemme kasvoi Veli-koiralla.

TOUKOKUU 2022

Olen raskaana ja odotan toista lastani. Raskauden puoliväli osuu toukokuuhun kuten myös rakenneultra. Aivan kuten vuonna 2018. Toukokuussa juhlitaan taas perheen äitejä ja lupasin tehdä äidilleni aamupalaa äitienpäivänä. Toukokuussa koira on asunut meillä vuoden, Veli on sellainen teini-ikäinen koiruli, että huh! Toukokuussa saan toivottavasti ikuistaa tätä raskautta kukkaloisteeseen heräävän luonnon äärellä. Toukokuussa kukkii kirsikkapuut, usein jo omenapuut, sireeni, tuomi ja moni muu.

2 kommenttia

Jenni - BMH 3.5.2022 - 07:40

Aivan ihana postaus. Näitä on kiva lukea ja katsoa, miten se elämä on muuttunut vuosien varrella. Mietin juuri, pitäisikö minun apinoida tämä postaus omaan blogiin, koska tämä oli niin kiva. 🙂

https://bigmamashome.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa
iidaafel 3.5.2022 - 20:23

No ehdottomasti! Tälläset on niin kivoja!9

Vastaa

kommentoi postausta