Home » Tulostettava äitienpäivä -haastattelu

Tulostettava äitienpäivä -haastattelu

by Iida Åfeldt

Laaja haastattelu (pysty).

Tein omaksi ilokseni muutaman erilaisen tulostettavan haastattelupohjan. Ajatuksenani on haastatella lastani mummin ja isomummojen äitienpäiväkortteihin. Jaan ne täällä blogissa teidän käyttöönne, jos joku innostuu myös haastattelemaan. Haastattelupohjat voit tulostaa postauksen lopusta.

Laaja haastattelu sopii hyvin isommalle lapselle ja suppea sitten pienemmän lapsen kanssa. Pieni lapsi ei ehkä jaksa keskittyä vastaamaan kovin moneen kysymykseen. Pienen lapsen voi olla helpompi piirtää tai ilmaista vastauksena kuvien avulla. Haastattelulle kannattaa valita sellainen hetki, jolloin lapsi on virkeä ja ympäristö on rauhallinen.

Haastattelulomakkeet eivät ole kohdennettu kenellekään, vaan viivalle voi itse kirjoittaa sen henkilön tittelin, jolle sen haluaa omistaa. Näin se sopii mahdollisimman monelle. Lomakkeita on pysty- ja vaaka versiona vähän sen mukaan millaisen kortin haluaa tehdä ja kumpi siihen soveltuu paremmin. Itse ajattelin käyttää vaakatasossa olevaa haastattelulomaketta ja taitaa sen puoliksi. Se on helppo liimata kaksiosaiselle korttipohjalle, joko pääli- tai sisäpuolelle. Lomakkeen voi toki antaa ihan sellaisenaankin, vaikka kirjekuoreen sujautettuna!

Kysymykset löytyi pitkälti poimittu googlesta ja lomakkeet tein canvassa, jolla jokainen voi toki tehdä juuri mieleisensä version niin halutessaan.

Laaja haastattelu (vaaka).

Suppea haastattelu (vaaka).

Kyselin omalta lapseltani muutamia lomakkeen kysymyksiä. Ja vastaukset on ihania! Näitä samoja kysymyksiä voi hyvin kysellä vuodesta toiseen, sillä lapsen vastaukset muuttuvat lapsen kasvaessa. Oliskin hauska seurata vastausten kehittymistä! Lapsi vastaa aina spontaanisti sen kokemuksen ja käsityksen pohjalta, mitä hänellä on siinä hetkessä.

Mikä on äidin lempiväri?  Pinkki.

Mitä äiti tekee työkseen?  Kirjoittaa.

Mistä ruoasta äiti tykkää?  Kasvissosekeitosta, mutta minä en. Se on liian ällöä mulle.

Mikä tekee äidin onnelliseksi?  Minä.

Mikä tekee äidin surulliseksi?  Ei mikään, mä tykkään susta äiti.

Mitä äiti aina sanoo sulle?  Että sä oot ihana.

Missä äiti on tosi hyvä?  Töissä.

Mitä äiti ja sinä teette yhdessä?  Leikitään.

Mistä tietää, että äiti rakastaa sinua?  En tiedä. En mä tiedä. 

Suppea haastattelu (pysty).

Voit ladata haastattelulomakkeet alta!

Laaja haastattelu (pysty)

Laaja haastattelu (vaaka)

Suppea haastattelu (pysty)

Suppea haastattelu (vaaka)

1 kommenttia

Anonymous 4.5.2022 - 21:04

❤️

Vastaa

kommentoi postausta