Home » Tuparibrunssi ja tarjottavien reseptit

Tuparibrunssi ja tarjottavien reseptit

by Iida Åfeldt

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DANEROLLES

Keväällä haaveilin siitä, että saan kutsua ystäviä kylään. Miten iso ikävä oli ystäviä ja yhteisiä aamupaloja! Nyt pidin pienimuotoisen brunssikattauksen ihanille ystäville, jotka pääsivät näkemään kotini ja syömään herkkuja tietysti hyvässä seurassa. Miten hyvältä tuntuikaan!

Koska olen pienen lapsen äiti, ei kaikkeen vain riitä aikaa. Kodin siivoaminen vieraita varten taaperon kanssa on jo saavutus itsessään! Puhumattakaan sitten tarjottavista. Niinpä kaikki tarjottavat valmistuivat Danerollesin valmiista taikinoista. Ja olin kyllä todella tyytyväinen, tuli niin hyviä luomuksia, ettei kyllä mitään jäänyt.

Kaikki herkut, kattaus ja ulkoa kerätyt kukat loivat kauniin kokonaisuuden. Kukaan ei varmasti olisi uskonut, että kaikki valmistui hetkessä ja suht pienellä vaivalla. Parasta valmistaikinoissa on helppous, nopeus ja monipuoliset käyttötavat. Lisäksi niitä voi aina pitää jääkaapissa vieraiden varalle, aina on jotain tarjottavaa. Ellei sitten syö vahingossa itse! Näistä loihtii suolaisia ja makeita herkkuja moneen makuun.

Danerollesilla on useampaa taikinaa, joista itse käytin Croissants Classic ja Mini Pizza Crusty Dough taikinoita. Classic Croissant taikina on itselleni tuttu jo omasta lapsuudesta, mutta Mini Pizza taas on melko uusi taikina. Molemmat ovat maidottomia ja munattomia taikinoita (saattavat sisältää maitoa). Sopivat siis vegaanillekin! Taikinoita on saatavilla K-citymarketeista, Prismoista ja valikoiduista S- ja K-kaupoista kylmähyllyltä.

Valmistin croissantteja pestolla ja fetalla, ihania lohitäytteisiä suolaisia mufinsseja sekä makeita leivoksia pizzataikinasta.

PESTO TÄYTTEISET CROISSANTIT

6kpl

1 paketti Danerolles Croissant Classic

100 g pestoa

150 g fetaa

  • laita uuni 180 asteeseen
  • avaa takinapaketti pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä takina puhtaalle pöydälle
  • leikkaa veitsellä takinassa olevien viiltojen mukaisesti
  • levitä pestoa takinalle runsaasti ja riputtele murskattua fetaa
  • rullaa croissanteiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille
  • paista uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia

LOHIMUFFINSSIT

8 kpl

1 Danerolles Mini Pizza paketti

200 g kaura/kasvi fraiche -kermaa

1 kannamuna

150 g kylmäsavulohta

2 kevätsipulia

1 paprika

tilliä

suolaa ja mustapippuria

  • laita uuni 180 asteeseen
  • avaa taikinapaketti ja erottele leikkausviivojen mukaan 8 taikinakiekkoa
  • kaulitse ne ohuiksi ja painele muffinssivuokaan
  • viipaloi lohi ohuiksi suikaleiksi, silppua paprika, sipuli ja tilli
  • sekoita kaurafraiche, kananmuna, lohi, paprika, sipuli, tilli ja mausteet yhteen
  • lusikoi täytettä muffinsseihin ja paista uunissa noin 20 minuuttia
  • irrota vuoista ja tarjoile

KINUSKILEIVOKSET

8 kpl

1 Danerolles Mini Pizza paketti

100 g kinuskikastiketta

100 g kauravaahtoa/kermaa

tuoreita marjoja

tomusokeria

  • laita uuni 180 asteeseen
  • avaa taikinapaketti ja erottele leikkausviivojen mukaan 8 taikinakiekkoa
  • nosta kiekot leivinparilla vuoratulle uuninpellille ja paista uuniin keskitasossa noin 15 minuuttia
  • anna jäähtyä ja leikkaa puoliksi
  • vatkaa kerma
  • täytä leivokset kinuskilla, kermalla ja marjoilla
  • ripottele päälle tomusokeria

10 kommenttia

TheViola 24.6.2020 - 21:57

Minun on ollut tarkoitus kysyä, että minkä merkin croisantteja sun kuvissa on näkynyt kun oon luullut, että on gluteenittomia. Kun sulla on kuitenkin reseptit usein gluteenittomia. Ehdin jo kovasti innostua, mutta hyvä että tämä ”mysteeri” selvisi mulle nyt. 😀

Ja hei kiitos hyvästä blogista! En ole kaikesta aina samaa mieltä, mutta olisihan se outoa, jos löytyisi sellainen henkilö, jonka kanssa olisi 100% ajasta samaa mieltä kaikesta. Kirjoitat tosi taitavasti ja mielenkiintoisista aiheista. <3

Vastaa
iidaafel 24.6.2020 - 22:02

Kiitos paljon, kiva kuulla palautetta!

Joo nämä ei ole gluteenittomia. Oispa, mutta ei! Vieraille kuitenkin helppo tarjottava, joita meillä siksi on usein kaapissa!

Vastaa
Villi Kukkanen 24.6.2020 - 23:21

Ihania kuvia ja tarjottavia, mutta tiesitkö, että lupiini on myrkyllinen kasvi, joten sillä ei kannata koristella tarjottimia.

Vastaa
iidaafel 24.6.2020 - 23:27

Kiitos, lupiini on lievästi myrkyllinen, runsaasti syötynä toki voisi tulla lieviä esim ripuli oireita. Tarjottavissa oli lavenelia ja pöydällä muutama lupiini tuomaan tunnelmaa kuviin. Mutta hyvä huomio, ettei kukaan ainakaan näistä kuvista innostuneena käyttäysi ruoan koristeena.

Vastaa
Pikkupallero 24.6.2020 - 23:50

Aaaaah nam! Olin unohtanut danerollet!! Usein syömme sunnuntaisin brunssia ja ostin usein juuri näitä tölkkicroisantteja valmiiksi.Taidan taas lisätä ne brunssivalikoimaan 🙂

Vastaa
iidaafel 25.6.2020 - 00:07

Joo, klassikot! Muistan omasta lapsuudesta, että näitä oli usein viikonloppuna ja kaikilla synttäreillä oli nakkipiiloja, kunnon nostalgiaa <3

Vastaa
Vierailija 26.6.2020 - 20:03

Ihania herkkuja ja mikä parasta, näytät myös rehellisesti siltä että söit ne kaikki itse. Hölmöä kun useat hoikat bloggaajat mainostaa ties mitä kaloripommeja mutta heistä näkee etteivät oikeasti koskekaan niihin. Sinä taas olet pystypäin oma kaunis reilusti pullea itsesi<3

Vastaa
Nimetön 27.6.2020 - 05:56

Mitä helvettiä nyt?

Vastaa
Jaana Koo 27.6.2020 - 10:13

Ohho ”Vierailija”:n ei tarvitse kyllä tulla toista kertaa vierailemaan tänne blogiin, ennen kuin suu on huuhdeltu sammakoista. Toivottavasti olet vielä keskenkasvuinen nuori jota käytöstavat opetteluttaa ja jos olet jo aikuinen, toivon todella ettet ole kenenkään vanhempi, moisella nettikiusaamisen esimerkilläsi. Toivottavasti tunnet piston sydämessäsi. Häpeä.

Vastaa
Nimetön 27.6.2020 - 11:14

Siis mitä ihmettä minä just luin? Mikä tämä on nyt tämä ulkonäön arvostelu? Eikö meistä jokainen saa olla semmonen ku on, miksi kaikkien pitäis olla samasta muotista? Minusta Iida näyttää hyvältä, terveeltä ja hyvinvoivalta, siltä että jaksaa touhuta lapsensa kanssa, ja ennenkaikkea Iida näyttää onnelliselta!

Vastaa

kommentoi postausta