Home » Uuniperunat ja nyhtökauratäyte

Uuniperunat ja nyhtökauratäyte

by Iida Åfeldt

Uuniperunat ovat ihanaa ruokaa näin syksyllä! Helppoa ja lämmintä. Kylmän tullessa sitä kaipaa lämmintä ruokaa, eikä salaatit oikein enää maistu.

Tein uuniperunoiden kanssa vegaanista nyhtökauratäytettä. Täytteessä on suolakurkkua ja punasipulia, mutta voin kertoa, että omena, vihreä kirpeä omena, sopii täytteeseen myös todella hyvin! Täyte oli todella hyvää ja täyttävää, onhan nyhtökaurassa runsaasti proteiinia. Mikäli sitä jää yli tai halaut tehdä suuremman annoksen, voi täytettä käyttää leivän päällä tai pitaleipien täytteenä!

Yksi iloinen asia tässä ruoassa on myös kotimaisuus. Kaikki ainesosat on kotimaisia ja mahdollisesti myös lähituotettua.

11 kommenttia

Anonymous 16.10.2019 - 21:32

Tuttua kauraa, paitsi livenä miehiltä kuultua ( jo ennen internettiä)…… toki, kyllähän jotkut naisetkin vaativat ehdottomasti, että miehen pitää olla vähintään esim 180 cm eli keskivertoa pidempi, muuten ei kelpaa. Ja usein tuon lisäksi riittävän lihaksikas, tumma, komea jne jne.

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:48

Totta sekin, myös naisilla on vaatimuksensa.

Vastaa
Tietämätön 16.10.2019 - 23:22

Heippa Iida! Haluaisitko kirjoittaa vaikka postauksen päiväkodin valinnasta lapselle? Mitä asioita valinnassa kannattaa huomoida, miten vanhemmat yleensä hoitavat tämän, käydäänkö eri päiväkodeisssa tutustumiskäynneillä tai soitellaanko johtajille, vai minkälainen savotta tämä projekti oikein on yleensä? En siis etsi mitään erityistä pedagogiikkaa eikä yksityisiin päiväkoteihin ole varaa, varmaan oleellisinta on, että lapsia ei ole liikaa ja sijainti ei kuormita arkea liikaa. En oikein tiedä, millä tavoin erilaisia nämä ihan peruspäikyt voivat olla. Tai voiko Helsingissä edes todellisuudessa valita mitään, tilanne vaikuttaa median mukaan olevan tiukka. Laittavatko ihmiset vain toivomukset summanmutikassa sijainnin mukaan, vai onko tälle hakuprosessille hyvä jotenkin omistautua?

Vastaa
Päiväkodin johtaja 17.10.2019 - 11:55

Yksityinen päivähoito maksaa perheille useinmiten sen saman, mitä kunnallinenkin.
Toiset vanhemmat tykkäävät soittaa johtajalle ja kiertää tutustumassa eri taloissa, toiset valitsevat vaihtoehtonsa sen mukaan, mitä kuulevat ystäviltään tai mikä on logistisesti lähinnä omaa kotia ja omia reittejä.

Päiväkotia voi siis haun yhteydessä toivoa. Paikan saa sieltä, missä on tilaa. Sijoituksissa pyritään kuuntelemaan perheiden toiveita (esim. saamaan saman perheen kaikki lapset samaan taloon), mutta aina se ei ole mahdollista. Eli toivomuksesta huomimatta paikka ei aina aukea siihen naapuruston päiväkotiin tai ei ehkä päiväkotiin laisinkaan, hoitomuotoja kun on muitakin (esim. perhepäivähoitajat).

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:48

Kiitos, tästä on toivottu postausta ja varmasti tulen kirjoittamaan. Mutta kuten sanottu, päiväkodeissa saa halutessaan vierailla. Hakuprosessissa haetaan päiväkoteihin, eli toiveiden mukaan. Mutta aina toiveet ei toteudu.
Itse en vieraillut, vaan hain kolmeen lähimpään päiväkotiin ja toivon, että päästään johonkin niistä. Toki sekään ei ole varmaa, kun tilanne on tiukka.

Itse ajattelen, että kaikkia päiväkoteja velvoittaa varhaiskasvatuslaki ja samat asiakirjat. Kaikissa pitäisi toteutua laadukas varhaiskasvatus ja siksi en tee vertailua päiväkotien välillä.

Vastaa
nonnas 17.10.2019 - 08:20

Nyhtökaurasta olenkin kaipaillut reseptejä, joskus sitä tulee ostettua ja sitten olen kotona kädet levällään “mitäs tästä tekisi” 😀

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:45

Totta! Vasta itsekin olen alkanut ideoimaan tästä kaikkea!

Vastaa
Anonymous 17.10.2019 - 10:26

Hei!
Voisitko tehdä jonkunlaisen postauksen lasten loruista/laluista mitä päiväkodissa on, mistä pienet tykkää?
🙂

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:44

Kiitos, laitan toiveen ylös!

Vastaa
ida ihana 18.10.2019 - 07:59

Ai että näyttää hyvältä, näitä me muuten voitaiskin kokeilla viikonloppuna!:) kiitos vinkistä ja ihanaa viikonloppua sinullekin <3
Ida Kotona kaupungissa -blogista

Vastaa
iidaafel 18.10.2019 - 10:50

Kiitos, tosi kiva kuulla❤️

Vastaa

kommentoi postausta