Home » Enkö kelpaa parisuhteeseen?

Enkö kelpaa parisuhteeseen?

by Iida Åfeldt

Tunnen toisinaan, etten riitä kumppaniehdokkaille. Kun on ollut pitkään sinkku, alkaa välillä epätoivo ja ahdistus puskea pintaan. Miksi on aina vaan sinkku ja kaikki tuntuvat ympärillä pariutuvan? Mikä minussa on vikana? Miksi en kelpaa? Enkö ole riittävä?

Vastausta alkaa etsiä itsestään. Ja ennen kaikkea ulkoisista tekijöistä. Vaikka ainahan kyse ei suinkaan ole siitä, etteikö kelpaisi. Kyse on enemmänkin kahden ihmisen osumisesta yhteen ja siitä mitä heidän välilleen muodostuu, jos muodostuu, kun ulkoisesta habituksesta. Kuitenkin tuntuu nykyään siltä, että kumppanilta halutaan todella paljon. Väistämättä alkaa miettiä onko riittävä. Vaikka riittäisi itselleen, niin riittääkö toiselle?

      ”Onko vähän pullukka? Tosin kauniit kasvot ja punaiset hiukset, josta plussaa.”

”Ei näytä kroppaansa kunnolla, mutta selvästi pullukan suuntaan ennemmän kuin hoikan. En lihavaksi sanoisi, muttei häntä voi hoikaksi kehua ei sitten millään.”

”Nainen ulkonäöltä ihan ok tasoa. Aika tavallinen ja ylipainoa jonkun verran. Monet miehet harrastaa seksiä Iidan kaltaisten naisten kanssa paremman puutteessa, muttei ryhdy vakaviin suhteisiin heidän kanssaan.”

”Täysin turn off. Edellytän naiselta kroppaan panostamista ja tuolle on ruoka maistunut liian hyvin.”

”Niin tavis kuin olla ja osaa ja ylipainoinen”

”Minun mieleeni hän on liian romuluinen. Ei ylipainoinen, mutta liian harteikas ja kookos, jotta tuntisin vetoa.”

”Minua häiritsee lähinnä nuo etuhampaat”

”Sanoisin, että 7/10 vaatteet päällä ja 5/10 alasti.”

”Kaunis hän voisi olla, jos olisi hoikka”

”Antaisin arvosanaksi 7. Jos hän ei olisi noin pullea, voisin antaa arvosanaksi 8.”

”Näin miehen näkökulmasta ihan kaunis nainen, mutta liikaa kiloja. Pullukka tavis. Mulle riittäisi, jos vähän laihduttaisi.”

Kommentit ovat vuodelta 2017, kauan ennen raskautta ja vauvavuoden kiloja. Kauan ennen raskausarpia ja löysää vatsanahkaa. En edes halua tietää mitä minusta nyt ajatellaan. Julkisen työn puolesta on toki vapaata riistaa arvostelulle. Ylläolevista kommenteista on aikaa, mutta ne tulevat välillä mieleen ja tukevat ajatusta siitä, että ehkä en ole kumppaniehdokkaille riittävä, vaikka itselleni olisinkin.

On hirveää miten ulkonäkökeskeisessä maailmassa elämme. Ulkonäkökeskeiseen ajatteluun kasvaa jo lapsesta asti, sillä se on esillä yhteiskunnassamme. Se ohjaa ajatuksia ja valintoja päivittäin. Ulkonäkö on toki tärkeä ja kertoo arvostamista arvoista, mutta on surullista miten suureksi tekijäksi se on noussut. Ulkonäkö menee monen muun asian edelle ja sillä saa paljon anteeksi. Meillä on se tietty kuva siitä mikä on hyvä ja mitä kaikkien pitäisi tavoitella. On aivan kamalaa ajatella, että en kelpaa ihmisenä, koska ulkonäköni on muuta kuin yleisen normin mukainen ja poikkeaa yleisesti hyväksytystä, yleisesti kauniista. Siitä, mitä naisen pitäisi olla, ollakseen miehelle sopiva ja haluttava kumppani.

Eipä siis ihme, että tässä ajassa tuntee itsensä riittämättömäksi. Todellisuudessa en alkaisi laihduttamaan sen takia, että saisin kumppanin. Jos kokisin tarvetta pudottaa painoa, tekisin sen vain ja ainoastaan itseäni varten. Toistaiseksi painon pudottaminen ei ole pririteetti numero yksi, vaan monet muut asiat menevät sen edelle. Tuntuu vain todella surulliselta, että pitäisi olla jotain saadakseen jotain.

-Iida

KUVAT // Jannamari

 

61 kommenttia

hennit 15.10.2019 - 20:43

Tuo on suorastaan julmaa. Oon pahoillani noiden törppöjen puolesta, että oot joutunu kohtaamaan noin ilkeitä sanoja 😔 Haluaisin kyllä olla kärpäsenä katossa ja nähdä millaiset adonikset noita kommentteja kirjoittaa. Mutta toivonkin, että löydät tervejärkisen miehen, joka näkee raskauden jättämät jäljet kauniina ja voimauttavina. Ainakin oma mieheni ei ole niistä koskaan ollut moksiskaan ja rakastaa vartaloani sellaisena kuin se milloinkin on. Sen me ansaitsemme kyllä, joten toivottavasti saat kokea sen vielä joskus!

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:33

Kiitos kommentistasi <3 Todellakin kaikki ansaitsee <3

Vastaa
Mie kans... 15.10.2019 - 21:15

Olitpas kommentteja saanutkin, julmia 😳 kyseisten kommenttien kirjoittajat eivät ainakaan ole rakkautesi arvoisia. Tottakai ulkonäkö vaikuttaa, mutta kun kemiat loksahtavat yhteen, pienet kauneus virheet ovat vain persoonallisia koristuksia, raskauden merkit äitiyden kunniamerkkejä, molemminpuolinen vahva tunne on sen päiväinenkin värikynä joka tekee taviksesta kaikkine kiloineen vikoineen unelmien naisen sille juuri tietylle. Joten älä vaivu epätoivoon, olet kaunis nainen täynnä elämänviisautta. Minäkin olin pitkään sinkkuna ja kävin mielessäni samankaltaista painia kuin sinäkin…mutta lopulta vakka kantensa valitsee. 🤔

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:33

Kiitos kommentistasi <3

Vastaa
Anonymous 15.10.2019 - 21:26

Huhhuh mitä kommentteja. Tuli tosi paha mieli lukea noita. Sitä paitsi oot aivan super kaunis! Järkyttävää, miten naisia (tai ihmisiä ylipäänsä) arvostellaan ja arvotetaan ulkonäön perusteella! Pitäisikö kaikkien olla saman näköisiä ja saman painoisia??

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:32

Kiitos todella paljon <3

Vastaa
Pin 15.10.2019 - 21:47

Ihmisillä on mielipiteitä monista asioista, se olkoon niinkuin on. Sen sijaan sinulla on valta valita ihmiset ympärillesi – he eivät ole niitä, jotka ajattelevat sinusta näin. Nuo kommentit kuvastavat keskenkasvuisten uhoa, sellaisen ihmisen ajatuksia joiden on varmaan paha olla, saada hyväksyntää ja huomiota typerällä tavalla. Maailmaan mahtuu hyväsydämisiä miehiä ja naisia, jotka ovat ennen kaikkea kiinnostuneita ihmisestä itsestään. Sinun ei koskaan tarvitse tyytyä kumppaniin, joka yrittää muuttaa sinua tai ilmaisee ettet ole hyvä omana itsenäsi. Sanon sen varmuudella, koska 13 vuotta minäkin tyydyin, kunnes tapasin ihmisen jonka kanssa yhteiselo on luontevaa ja pyyteetöntä. Se on rakkautta, joka hyväksyy että elämän aikana kasvamme ja muutumme, synnytämme lapsia, nauramme ja suremme kasvoihin ryppyjä, epäonnistumme,opimme. Ei tarvita kuin se yksi, muut voi kriteereineen jättää omaan arvoonsa. Aattelen että olet rohkea, säihkyvä ja kaunis, ja jonain päivänä joku muu huomaa samoin.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:32

Kiitos sanoistasi, se on totta! Onneksi saa valita hyvät ihmiset ympärilleen <3

Vastaa
abby 15.10.2019 - 22:18

Tunnen itseni melkolailla pahoinvoivaksi, kun luen saamiasi kommentteja. Missä ne on julkaistu?
Somemaailman kehitys on ajanut käytöstavat ahtaalle, ja kaikki tuollainen loukkaava roska kaunistellaan sanomalla, että minulla on oikeus mielipiteeseeni. Toki on, mutta kuka helvetti on painanut tässä maailmassa nappia, joka antaa luvan arvostella, haukkua -ja kyllä, kiusata- julkisesti? Vieläpä ruudun takaa. Älä koskaan anna tämän iljettävän ilmiön alentaa itsekunnioitustasi, olet häikäisevän upea.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:32

Kiitos sanoistasi todella paljon! Kommentiti ovat siis netistä keskustelu foorumilta, jossa pohditaan miksi en kelpaa mieheille. Olet ihan oikeassa, että some on todellakin ajanut käytöstavat ahtaalle!

Vastaa
ty 15.10.2019 - 22:29

Uh, tämä osu ja uppos. Itse olen pari viime vuotta tehnyt surutyötä sen suhteen että sitä parisuhdetta tai perhettä ei vain tule, että tämä on se mun elämä, yksin (en halua hankkia lasta lähtökohtaisesti yksin). Työpaikan ja pakollisten kauppaostosten lisäksi ei tule käytyä enää missään ihmisten ilmoilla, koska toive siitä että joskus tapais jonkun on sammunut. Ja siellä perustalla vaikuttaa nimenomaan tämä ajatus siitä, ettei ikinä tule ylipainon takia kelpaamaan kenellekään.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:30

Olen todella pahoillani, on niin surullista miten moni ajattelee painon vuoksi olevansa riittämätön. Voimia <3

Vastaa
sui1980 15.10.2019 - 22:34

Saako sitten sanoa, ettei haluaisi miestä joka ajattelee naista vain ulkoisen muodon takia? Ei halua pinnallista miestä joka pitää itseään parempana? Haluan rakastavan ja hellän miehen joka näkee myös muuta kuin ulkokuorta. Miehen, joka näkee painoa ja hartioita pidemmäs. Miehen, joka näkee kultaisen sydämmen, rakastavan äidin, täydellisen epätäydellisen naisen.
Olisivat edes rehellisiä, koska heitä myös pelottaa fiksut ja itsenäiset naiset. Sellainenhan nainen pärjää ilman miestä. Ja on tosiaan kovin pelottava.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:29

Kyllä, juuri tuollaisen miehen jokainen haluaa <3

Vastaa
Anonymous 15.10.2019 - 22:40

Siis nuo kommentit ovat jotain niin järkyttäviä, en voi kuvitella, että ne on todella johonkin kirjoitettuja. Luulin lukiessani, että keksit sitaatit itse, ja olin tulossa kommentoimaan että nyt jarrua, ei kukaan todella sanoisi mitään vastaavaa! Olen todella pahoillani, että olet joutunut moisen moskan kohteeksi, ja toivon, että joskus ymmärrät, että noilla sanoilla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi. Ne kertovat enemmän kommenttien lausujista ja naisvihamielisestä, esineellistävästä kulttuuristamme, jossa naisia lyödään solvaamalla heidän ulkonäköään. Sillä ei ole tekemistä sen kanssa, miltä me todella näytämme – tarkoitus on käyttää valtaa ja pitää yllä standardeja, joiden sisällä nainen pyrkii miellyttämään miehiä. Julkisessa työssä toimiva ja konservatiivisuuden rajoja ravisteleva nainen joutuu valitettavasti maalitauluksi helposti.

Olet todella kaunis ihminen ja vartalosi on upea. Äitiys pukee sinua todella hyvin. En edes tiedä, miksi pitää puhua “raskauskiloista” tai “vauvavuosikiloista”. Vartalomme muuttuvat jatkuvasti elämän mittaan, raskauden myötä tietysti lyhyessä ajassa radikaalisti. Mutta miksi pyöreämmät muodot aina nähdään jonakin, josta pitää päästä irti? Paino on lopulta vain kiloja ja senttimetrejä, eikä sillä ole tekemistä kauneuden, sädehtivyyden tai hyvinvoinnin kanssa. Tuntuu myös, että tällaisten kommenttien myötä sinulle tulee vääristynyt kuva siitä, minkälaisten asioiden kautta pariutuminen usein tapahtuu. Jollain ulkonäköstandardeilla ei ihastumisen hetkessä lopulta ole suurta merkitystä – jokainen ihminen on silloin toisen silmissä ihanan näköinen. Ja vaikka pariutuminen tapahtuisi pelkästään ulkonäön perusteella, ei sinulla kyllä olisi mitään hätää. Tällaiset sanat ovat vain päässeet ihosi alle.

Toivon, että elämä säästää sinut näiden kommenttien laukojilta ja heidän kaltaisiltaan, etkä joudu tekemisiin vastaavan ajatusmaailman kanssa enää koskaan. He eivät ole sinun aikasi, ajatustesi eivätkä tunteidesi arvoisia. Toivon, että maailma heittää eteesi niitä ihmisiä, joiden sanat ansaitset ja jotka palauttavat uskosi ihmisyyteen. Olet blogisi perusteella vahva ja kiltti ihminen, ja ihailen rohkeuttasi haasteiden keskellä. Elämä ei ole päästänyt sinua helpolla. Toivon, että löydät yhtä vahvan ihmisen rinnallesi – jonkun, jonka lähellä ymmärrät, että onneksi olet juuri tuollainen kuin olet etkä mitään muuta.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:28

Kiitos todella paljon sanoistasi ja viisaista ajatuksista <3

Vastaa
Julia🌿🌿 15.10.2019 - 23:08

Iida oon pahoillani että oot joutunu lukemaan ittestäs tollasia kommentteja. Sä oot upea, älykäs ja lempeä. Ja ennen kaikkea sä uskallat olla herkkä, mitä nää kommentoijat eivät uskalla heijastaessaan omia pelkojaan hylätyksi tulemisesta tai huonommuudestaan suhun. Mä uskon siihen että herkkyydella ei voi loppuen lopuksi elämässä saada pitkällä aikavälillä kuin hyvää takaisin. Sulla on kyky tuoda monelle ihmisille lohdutusta ja vertaistukea tuomalla omaa herkkyyttäsi esiin haaveista ja satuttavista asioista kirjoittamalla. Se tekee sun sielustasi tosi kauniin ja sellaisen, että joku mies on joskus onnekas saadessaan sut rinnalleen ❤️

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:27

Siis kiitos, ihan liikutuin sun kauniista sanoista, kiitos <3

Vastaa
Lauralumina 16.10.2019 - 01:52

Iida, sinä olet upea juuri tuollaisena 💗
-Aikuisen naisen vartalo ei ole enää samanlainen kuin teini ikäisen, eikä sen kuulukaan olla. Minusta naisellista ja arvokasta on nauttia omasta kehosta sellaisena kun se on. Nämä saamasi kommentit on kovin keskenkasvuisia, niillä ei ole minusta mitään tekemistä tasapainoisen aikuisen miehen ajattelun kanssa. Sinusta välittyy läsnäolo, viisaus ja lämpö, ja ne jos jotkut ovat mahtavia ominaisuuksia ja saavat sinut hehkumaan 💗

“Elämme samassa vartalossa vauvasta vanhukseksi, ja suhde siihen kehittyy läpi elämämme. Keho muistaa jokaisen tunteen hekumallisesta onnesta suureen suruun. Kaikki kokemuksemme tuntuvat ja näkyvät kropassamme. Siksi armollinen suhtautuminen itseemme on elintärkeää”

~Valtavan ihana, Hanna Kinnunen & Aino-Kuutamo Uusitorppa

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:26

Kiitos! Tuo onkin niin hyvä kirja <3

Vastaa
NK 16.10.2019 - 03:08

Hyi että, miten jotkut kehtaavatkin kirjoittaa toisesta ihmisestä! Mahtanevat itse olla upeita miehiä (lue: keskenkasvuisia typeryksiä). Tulin surulliseksi puolestasi! Älä anna tuollaisten roskakommenttien mennä ihosi alle! Olet kaunis, herkkä, rohkea, älykäs, upea ja hauska nuori nainen! Ihan täydellinen “paketti”. Törmäsin vahingossa muutama viikko sitten “erilaiseen mallitoimistoon” tai siis luin jonkun kirjoituksen siitä. Tulit heti mieleen ja ajattelin silloin, että pitäisi laittaa Sulle linkki. Siinä voisi olla lisätienistiä ja varmaan ihan kivaakin. Siellä olevat mallit eivät ole 17v, 180cm ja 45kg, mutta kaikki kauniita kyllä. Sopisit sinne varmasti. En tiedä tarkemmin jutusta, katso, jos haluat. 🙂

https://asyouare.fi/hae/

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:16

Kiitos paljon <3

Vastaa
maija__ 16.10.2019 - 07:08

Juurihan kirjoitit että ei ole aikaa miehille tai parisuhdeyritelmille kun lapsi vie kaiken ajan?
Tekisiköhän sinulle hyvää ihan oikeasti pitää taukoa miehenmetsästyksestä ja sen miettimisestä että mitäköhän ne miehet minusta on mieltä?

Oletko oikeasti ikinä kokeillut elämistä ihan itsesi kanssa, ilman hinkua mieheen?

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 10:39

Ei olekkaan, muttei se poista sitä, etten välillä asiaa miettisi. Ja blogini lukijakunta on suurelta osin sinkkuja, jolloin haluan tuottaa aihetta koskevaa sisältöä ja kirjoittaa sinkkuudesta, vaikkei minulla ole tarvetta etsiä tässä nyt mitään miestä itselleni. Minun miehen hinkuni on taustalla, haaveena, vaikkei ole mitään etsintää käynnissä. Elän nyt itselleni ja pojalleni.

Vastaa
Hannnna 16.10.2019 - 12:44

En oikein jaksa ymmärtää, minkälaiset ihmiset tuntevat olennaiseksi tai oikeutetuksi jättää tällaisia kommentteja. Bloggaaja kertoo kauniisti ja samastuttavasti henkilökohtaisista kipukohdistaan parisuhteisiin/tapailuun liittyen, ja joku pystyy typistämään näinkin inhimilliset ja ehkä kipeätkin tunteet omasta riittävyydestään “miehen hinkumiseksi”. Tuollainen ei anna kuvaa järin empaattisesta tai mukavasta ihmisestä minulle ainakaan. Eipä suuri osa ihmisistä sellaisia valitettavasti tunnu olevankaan…

Iida, kiitos inhimillisestä ja kiinnostavasta blogista. Muista, että maailmassa on myös paljon ihmisiä, joille ei tulisi edes mieleen puhua toisesta niin rumasti, kuin nuo postauksesi mulkvistit. Löydät varmasti vielä yhden sellaisen rinnallesi <3

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:15

Kiitos todella paljon kauniista sanoista ja ymmärryksestä <3

Vastaa
Tutu 16.10.2019 - 11:07

On järkyttävää että elämme maailmassa, jossa on ok puhua noin toisista ihmisistä. Joku täällä on pahasti vinksallaan.
Ei ole ihme, että tällaisessa ympäristössä fiksummatkin ihmiset ajautuvat pohtimaan omaa oikeutustansa olla juuri sellaisia kuin ovat.
Olin itsekin sinkkuaikoina jatkuvasti huolissani siitä, olisinko tarpeeksi viehättävä kumppaniehdokas vatsamakkaroineni ja selluliitteineni. Mutta lopulta kävi niin, että löysin kumppanin, joka halusi juuri minunlaiseni ihmisen rinnalleen. Eikä minun ole tarvinnut sen jälkeen huolia riittävyydestäni. Siispä haluan rohkaista sinua: sinä riität, juuri sellaisena kuin olet. Ja toivon, että elämääsi löytyy kypsä ihminen, joka rakastaa sinua lempeästi ja ehdoitta.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:14

Kiitos kommentistasi!

Vastaa
Anonymous 16.10.2019 - 13:52

Unohda nuo kommentit. Täyttä paskaa. En tajua kuka kirjottaa noin toisesta ihmisestä. Oot hyvä, kaunis, älykäs just tuollaisena kun oot.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:13

Kiitos <3

Vastaa
Torey 16.10.2019 - 14:28

Ihan karseita kommentteja!

Maailma on mennyt ihan liian ulkonäkökeskeiseksi. Ihmiseen ei edes haluta tutustua, jos ei ole kasvoiltaan ja kropaltaan “just sitä mitä etsitään”. Ja se on surullista! Koska luonne se parisuhteessa kuitenkin se tärkein asia on. Kauniista ihmisestä voikin tulla yhtäkkiä helkkarin ruma, kun hän vetäisee ekan kerran sua turpaan tai alistaa sinua. Sen sijaan sydämmelinen ihminen voi ystävyydellään ja kiltteydellään saada toisen unohtamaan ne takamuksessa olevat pari raskausarpea ihan tuosta vain!

Täydellistä ihmistä ei ole! Ja sellaista on turha etsiä. Täytyy vaan löytää ympärilleen ne, joiden “virheet ja viat” kestää.

https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/10/14/tehotreenit-kolahti/

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:13

Kyllä olen niin samaa mieltä <3

Vastaa
∞∞∞ 16.10.2019 - 16:07

Veikkaan, että tuollaisia kommentteja suoltavat nettiin peräkamarin pojat, joilla ei ole mahdollisuutta lähentyä yhtään kenenkään naisen kanssa. He elävät mielikuvitusmaailmassa, jossa kuvittelevat, että voisivat vain ottaa tai jättää ihan oman halunsa mukaan. Kommenteista huokuu kylmäävä naisviha. Tuskin he ovat itse mitenkään timmissä kunnossa. On oksettavaa, että varmaan lähes kaikki julkisuudessa olevat naiset saavat osakseen naisvihamielistä nettikirjoittelua. Ja tuo kommentoija, joka täällä ilkkuu miehenkipeydestä – on täysin luonnollista kaivata kumppania ja rakkautta. Kunpa edes naiset soisivat sen kaipuun toisilleen ivaamatta.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:13

Näin tulee itselläkin mieleen. Ja vastaavaa kommenttia saa varmasti kaikki julkisuudessa olevat.

Vastaa
Hejdå 16.10.2019 - 17:40

Aijjai, kylläpä kirveli lukea tuollaisia kommentteja. Kärsin aika vaikeasta bdd:stä, kehonkuvan häiriöstä. Olen parisuhteessa, mutta se on minulle äärimmäisen vaikeaa. Lisäksi bdd on pilannut useimmat ystävyyssuhteeni, ja kärsin sosiaalisten tilanteiden pelosta.
Tuntuu todella pahalta nähdä, että noin ajattelevia ihmisiä todellakin on. Veikkaan, että nämä ovat jotain pornon suurkuluttajia, surullisia hahmoja omassa elämässään, mutta silti, satutti lukea vaikka kommentit eivät edes koskeneet minua. En osaa edes kuvitella kuinka sinä pääset yli tällaisista.

Haluan sanoa, että vaikka näyttäisit miltä, olet rakkauden ja onnellisen parisuhteen arvoinen. Olet selvästikin aivan ihana ihminen. <3

Mun henkilökohtainen mielipiteeni on, että olet myös todella kaunis nainen…varmasti käännät päitä missä vain kuljetkin. Toivon, ettet anna noiden kommenttien vaikuttaa mihinkään vaikka tiedän sen olevan helpommin sanottu kuin tehty.

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:12

Voi kiitos valtavasti sanoistasi!Olet oikeassa, jokainen on rakkauden arvoinen, aina! Voimia sinulle todella paljon omaan tilanteeseen <3

Vastaa
Anonymous 16.10.2019 - 18:02

Hähh!?? Mä just oon ajatellut että olet erityisen kaunis! Mitkä upeat hiuksetkin! Jokin erityinen hehku ja rohkeus sinusta välittyy! Pöh tommosille kommenteille!

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:11

Voi kiitos kovasti <3

Vastaa
Kultakatriina 16.10.2019 - 18:15

Kuulostaa suomalaisten miesten jutuilta. Ulkomaalaisen miehen saisit varmasti helpommin. Esim. etelä-Amerikassa, Afrikassa, Etelä-Aasiassa, Lähi-Idässä jne kauneusihanne ei ole niin hoikka.

Vastaa
Lissuli 16.10.2019 - 20:06

Täysin samaa mietin kun luin!

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:19

Joo varmasti, olen kerran seurustellut ulkomaalaisnenmiehen kanssa ja toistaiseksi kulttuurierot ja välimatka ovat tuntuneet liian suurilta ongelmilta. Mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo mukanaan.Minulle on tärkeää kommunikoida yhteisellä kielellä.

Vastaa
Jaana Koo 16.10.2019 - 19:36

Epäuskoisena luin saamiasi kommentteja ja ihan sisuskaluja käänsi 😲 Tiedän sinut siis vain somen välityksellä, mutta olen pitänyt sinua aina, siis aina, poikkeuksellisen upeana ja kauniina naisena ❤️ Sen halusin vain sanoa ❤️

Vastaa
iidaafel 16.10.2019 - 21:10

Voi kiitos kauniista sanoista <3

Vastaa
Valoa 16.10.2019 - 21:40

Tuli surullinen olo lukiessani noita kommentteja ulkonäöstäsi. Mietin, miksi ihmiset jaksavat tuhlata energiaansa tuollaiseen tarpeettomaan ilkeilyyn? Minun mielestäni sinä olet todella kaunis nainen. Ja vaikka olenkin itse nainen, olen täysin varma siitä, että on yhtälailla miehiä, jotka pitäisivät sinua erittäin kauniina. Toivon sulle kaikkea hyvää rakkausrintamalle ja kaikkeen muuhunkin elämään! ❤️

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:50

Kiitos todella paljon <3

Vastaa
JenniJj 16.10.2019 - 21:51

Olet todella kaunis ja ihana! Ansaitset poikasi kanssa vain parasta ❤

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:50

Kiitos sanoistasi <3

Vastaa
Nene 17.10.2019 - 00:22

Kirjoituksesta ei käy ilmi, missä nämä painoa ruotivat kommentit oikein oli lauottu. On aika eri tilanne kaivella jotain suoli24 törkyä kuin saada näitä suoraan vaikkapa sähköpostiin…

En tiedä miten tikissä Iida oli 2017, eikä se todennäköisesti ole edes oleellista. Jos arvioi jotakuta kuin ravintolaa eat.fissä, ei varmaan ole harkitsemassa parisuhdetta vaan enemmän ruotimassa omia halujaan ja mieltymyksiään. Eikä hoikkuuden ihannoinnissa ole mitään sen väärempää kuin minkään muunkaan pinnallisen asian himoitsemisessa, se vaan ei ainoana asiana ehkäpä ole parhaasta päästä parisuhteen liimana.

Lisäksi jos pieni kerros laardia karsii tuollaisen määrän urpoja treffimarkkinoilla niin kaikkien naisten kannattaisi hankkia hiukan lihottava peili tinderselfietä ajatellen. Jäisi ainakin muutama sammakko suutelematta!

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:52

Ihan totta, urpoja, jotka karsiutuvat onneksi näin.
Kommentteja toki on juuri vauva.fi ja suomi24, ylilauta foorumeilla, facebookissa, jodelissa ja sähköpostiinkin niitä tulee aika ajoin. Niistä on helppo usein tehdä poliisille ilmoituksia, riippuu toki viestin sävystä ja siitä onko toistuvaa, kuten monesti on. Nämä ylläolevat ovat vauva.fi-foorumilta jos asia kiinnostaa.

Vastaa
nonnas 17.10.2019 - 07:48

no huhhuh.. johan oli kommentteja :/ hyi.. Olet niin järkyttävän kaunis nainen, että mä en edes ehdi katsoa vartaloasi.

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:49

Kiitos <3

Vastaa
Minnis 17.10.2019 - 09:18

Unohda nuo kommentit! Olet upea nainen juuri omana itsenäsi 🙂 Itse taas koen epävarmuutta kropastani sillä olen aina ollut tosi hoikka ja urheilullinen, mutta en “naisellinen”. Eräskin deittikumppanini sanoi että olisin muuten täydellinen jos saisin lisävarustusta rintoihini. Kommentti on vaikuttanut itsetuntooni. En voi myöskään käsittää miten ulkonäkökeskeisessä maailmassa elämme ja se varmasti vaikuttaa meihin naisiin

Vastaa
iidaafel 17.10.2019 - 12:49

Voi ei onpa kurjaa, että sinäkin olet saanut kommenttia! Kyllä se vaikuttaa, vaikkei saisi <3

Vastaa
ReettaR 17.10.2019 - 18:57

Onpa inhottavia kommentteja, tuli ihan paha mieli itsellekin noista että joku voi kirjoittaa noin 🙁 kertoo todellakin enemmän kommentoijista. Mielestäni olet upea nainen ja kuka tahansa mies olisi onnekas jos sinut saisi kumppanikseen!

Vastaa
iidaafel 18.10.2019 - 10:51

Kiitos ihanista sanoista ❤️

Vastaa
_J_ 18.10.2019 - 00:18

Järkyttävää miten tänä päivänä kuka tahansa voi kirjoittaa netin turvin kaikkea kuraa toisesta henkilöstä. Netissä kiusaaminen ja toisten törkeä arvostelu on valitettava ongelma, johon meidän yhteiskunnassa ei olla vielä puututtu kunnolla. Älä mene sinne keskustelupalstoille, säästyt turhalta mielipahalta <3

Olen lukenut blogiasi jo kauan ja olet yksi niistä harvoista blogeista, joita seuraan. Olet ihanan rohkea ja puhut avoimesti vaikeistakin aiheista, sekä kirjoitat nokkelasti ja tekstiäsi on helppo lukea. Olet myös kaunis, myös niissä kuvissa, joita itse joskus meinasit jättää julkaisematta 🙂 Toivoisin, että näkisit itsesi samoin silmin, mitä varmasti suurin osa lukijoistasikin näkee, olet upea nuori nainen ja kaiken lisäksi vielä rakastava äiti ihanalle pienelle pojalle <3
Kaikkea hyvää sinulle ja Eemille syksyyn! 🙂

Vastaa
iidaafel 18.10.2019 - 10:52

Kiitos todella paljon! Niin upeaa palautetta, kiitos ja kivaa viikonloppua❤️

Vastaa
Ellips 18.10.2019 - 22:41

Apua mitä kommentteja, tuli oikein paha mieli niitä lukiessa. Uskon ja toivon, että me upeat naiset tunnistetaan tollaset urpot heti kättelyssä deittaillessa ja jatketaan matkaa eri suuntiin. Ei siksi ettemmekö kelpaisi, vaan siksi, että he eivät kelpaa meille (enkä nyt viittaa heidän ulkoisiin ominaisuuksiin). 🤩😘💪🏻

Vastaa
Anonymous 18.10.2019 - 23:37

Voi ei, miksi sulla edes on noin karmeaa kakkaa tallessa? Toivottavasti tiedät ja ymmärrät, että kommentit kertovat sanojasta, eivät mitään sinusta itsestäsi!

On ihan hirveän surullista, kun moni ajattelee olevansa kelpaamaton. En voi yleistää, mutta omalla kohdallani pitkäaikaisessa sinkkuudessa (käytännössä koko aikuisikä, lähemmäs 10 vuotta) oli kyse ennen kaikkea omista päänsisäisistä ongelmista. Minun oli todella vaikeaa antaa itsestäni mitään todellista. Se, että voi antaa, vaatii ihan hirveästi henkistä vahvuutta. Ja nykyajan karmea deittikulttuuri on mielestäni aivan omiaan riipimään sitä vahvuutta pala palalta pois. Päädyin pitämään pitkän, pitkän tauon deittailusta, ja työstin valtavasti omia traumojani. Saavutin jotain ihmeellistä sisäistä rauhaa ja varmuutta. Ja kuinka ollakaan, löysin kuin löysinkin unelmieni miehen! Pitkä, komea kuin mikä, todella älykäs, sopivan jämäkkä ja sopivan kiltti. Sydän puhdasta kultaa. Ja itse en todellakaan ulkoisesti ole mitenkään erityinen. Ylipainoa on reilusti, ryhti voisi olla parempi, kasvoot kauniimmat jne. Mutta ei se kumppanuus ja rakkaus ole ulkonäöstä kiinni! Viehtymys toki on, mutta jos kemiaa on, se saa toisen näyttämään omissa silmissä upealta.

Ihan oikeasti kaikille on rakkautta. Se voi vaatia todella paljon työtä itsen kanssa, ja kovan polun kuljettavaksi. Mutta sitä on, ja se ei ole kiloista kiinni. Tiedän, että tämä on klisee ja sen kuuleminen ei epätoivon hetkillä hirveästi auta, mutta silti. Suurin osa ihmisistä haluaa rakkautta ja kumppanuutta, ei mitään pintaliitoa joka näyttää hyvältä instagramissa.

Vastaa
hillastaja 19.10.2019 - 13:33

Mulla sama kokemus kuin aikaisemmin. Kaikki esteet liitty lähinnä omiin päänsisäisiin traumoihin. Ja pitää myös olla tietynlaista sisäistä rauhaa ja itsevarmuutta että pystyy olla haavoittuvainen toisten ihmisten seurassa.

Vastaa
Nainen ännällä 6.10.2021 - 22:06

Osuin blogiin sattumalta. Ihan kamalia kommentteja 🙁 Mutta on myös niin että Suomessa miehet arvostelevat naisia voimakkaasti ja naisilta edellytetään hoikkuutta vaikka miehet itse ovat erittäin usein niitä vähän pullukoita kaljaa nauttineita aivan tavallisia Petejä ja Matteja, joilla on pälvikalju ja pyöreät posket, pigmentti ja vieläpä lyhyitä, selvästi alle 180-senttisiä. Mikä sellainen on muita arvostelemaan?

Olet kaunis, erityisesti postauksen kuvassa!

Vastaa

kommentoi postausta