Home » Vastuulliset joululahjat Weecosilta ja lasten top5 lahjaideat

Vastuulliset joululahjat Weecosilta ja lasten top5 lahjaideat

by Iida Åfeldt

*Kaupallinen yhteistyö / weecos.com

DSC_1337.JPG

Äitinä yhä enemmän tulee mietittyä omia arvojaan ja niiden pohjalta tekemiään valintoja. Jotkut arvot selvästi korostuvat ja tulevat tärkeämmiksi lapsen myötä. Yksi iso teema on kulutus ja kulutustottumukset. Aiemmin en ihan hirveesti asiaa miettinyt, mutta nyt kulutukseni on lisääntynyt todella paljon, lapsi tarvitsee yllättävänkin paljon ja tuo mukanaan erilaisia kulutustarpeita. Kun vaatetta ja vaippaa kuluu reippaaseen tahtiin, korostuu omat arvot ostopäätöksiä tehdessä. Enää en vain osta, vaan pysähdyn miettimään omia ostopäätöksiä ja lapsen saaminen on muokannut omia kulutustottumuksia todella paljon ja tulee sitä varmasti tekemään! Minun valinnoillani viestin lapselle arvomaailmaani, josta hän ammentaa ja ottaa mallia, jolloin ei ole yhdentekevää miten toimin. Haluan ehdottomasti opettaa lasta vastuulliseen, järkevään kuluttamiseen. Omalla kulutuksellamme on todella iso vaikutus. Se ehkä tuntuu pieneltä, mutta pitkällä tähtäimellä se on iso asia, se vaikuttaa ympäristöön, eläimiin ja muihin ihmisiin. Minulla on vanhempana tässä todella iso ja vastuullinen tehtävä tukea lastani, sillä hän tulee vaikuttamaan tulevaisuuteen ja ammentaa lapsuudetaan opitusta perinnöstä. 

Vastuullisuus ei ole enää valinta, vaan välttämättömyys ja minä todellakin haluan kannustaa omalla esimerkilläni vastuullisuuteen ja toimia kestävällä tavalla. Omilla valinnoilla voi vaikuttaa ja sen haluan olevan kantava ajatus omassa kasvatuksessani. Erityisesti joulun tulessa tämä on mielessä, sillä usein joulu nähdään kulutuksen juhlana. Haluaisin jotenkin korostaa lapselleni, että vähemmän on oikeasti enemmän. Mitä vähemmän kuluttaa, sitä isompi lahja se on tulevaisuudelle. En ehkä osta montaa joululahjaa, mutta voin ostaa yhden vastuullisen lahjan ja ehkä käyttää siihen enemmän rahaa, sen sijaan, että ostan monta edullista kertakäyttökulttuuriin perustuvaa tuotetta. Lasten kohdalla usein hinta on ratkaiseva tekijä, mutta monesti sijoitus vastuullisesti tuotettuun lahjaan maksaa itsensä takaisin käyttöiässä. Niiden materiaalit on kestäviä, jolloin ne voi kierrättää ja kulkea usean lapsen matkan.

DSC_1284.JPG

On todella upeaa, että kotimaisuus on nyt iso trendi, lastenvaatteissa on todella moni suomalaisia merkkejä, jotka ovat isossa nosteessa. Usein kotimaiset merkit, ovat pieniä yrityksiä. Heiltä ostaminen on jonkun unelman tukemista, työpaikan mahdollistamista ja verotuloja Suomeen. Olen tilannut monestikkin pienistä verkkokaupoista ja yksi asia tuntuu todella mahtavalta verrattaen isojen ketjujen tilauksiin. Olen aina saanut paketin mukana viestin, kiitoksen siitä, että tilasin. Usein viesti on käsin kirjoitettu personoitu teksti juuri minulle, minun tilaukseeni liittyen. Siitä tulee sellainen ole, että tein hyvän ja tärkeän valinnan, minun päätökselläni oli väliä. Tälläinen viesti oli myös weecosin kautta tehdyn Aarrekidin tilauksessa.

Weecos on kotimainen kauppa-alusta, joka myy eri brändien tuotteita eli on koonnut kaikki vastuulliset ja edistykselliset design merkit yhden sivun alle. Jokainen merkki ylläpitää itsenäisesti omaa kauppaa weecosin kauppa-alustalla. Weecosilla ei siis ole varastoa tai ylimääräisiä käsiä välissä, osto weecosista on osto suoraan yritykseltä. Kauppa-alusta on niin nerokas idea. Ei tarvitse selailla useita verkkosivuja, etsiä ja vertailla, kun on yksi verkkosivu, johon on kerätty kaikki yhteen. Vaikka kyse onkin ostamisesta, niin on todella hienoa, että vastuullisuus näkyy ja yritykset ovat läpinäkyvämpiä meille kuluttajille. Se tuntuu hyvältä, lisää luotettavuutta ja vaikuttaa suuresti ostopäätökseen. 

Weecosista ostaminen on turvallista ja luotettavaa, sillä merkit kertovat avoimesti toiminnastaan, tuotantopaikoistaan ja tuotteistaan. Kaikki weecosissa myytävät tuotteet on valmistettu vastuullisesti ympäristöä, eläimiä ja luontoa kunnioittaen. Nämä lupaukset weecos varmistaa vastuullisuuskyselyllä, jonka jokainen merkki täyttää ennen liittymistää Weecosiin. Weecosista löytyy yli 260 merkkiä ja yli 7000 tuotetta.

Weecos myy aivan ihania lasten merkkejä ja ihan kaikkea löytyy vauvasta aina isompaan lapseen, vaatteita, asusteita, kenkiä, lakanoita, leluja ja kirjoja. Etsinkin koko lasten valikoimasta omat suosikkini. Ne ovat ihania joululahjaideoitakin perheen mineille ja nyt koodilla IIDANMATKASSA10 saat -10% alennuksen kaikilta weecosin kappa-alustan merkeiltä, eli myös näistä esittelemistäni tuotteista! Koodi on voimassa 31.12.2018 asti.

 

LASTEN TOP 5 SUOSIKIT

1. Aarrekid Aarre t-paita

No tämän paidan teksti vain kertoo kaiken oleellisen. Se suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Portugalissa. Tuote sisältää luomupuuvillaa ja elastaania.

DSC_1314.JPG

2. Papu Black Patch Legginsit

Ihana suomalainen brändi, jonka klassikoksi muodostuneet legginsit on varma lahjahitti. Ne suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Portugalissa. Trikooneulos valmistetaan luomupuuvillasta. Legginsit ovat pitkäikäiset, sillä ne ovat yhdistelmäkokoa ja mitotus vastaa yhsitelmäkoon suurempaa kokoa. Lisäksi käännettävät lahkeet antavat lisäpituutta. Legginsejä saa myös aikuisille, eli näiden kanssa voi samistella!

 

DSC_0227.JPG

DSC_0291.JPG

3. Heidi Valkola Panda säilytyspussi

 

Panda lelusäkki on niin ylisöpö. En tiedä miksi, mutta eläinkuosit vaan saavat ihastumaan. Pussi on tosi iso, ihan yllätyin miten hyvän kokoinen se on ja sinne oikeasti mahtuukin jotain! Pussi toimii säilytykseen tai lelujen piilopaikkana, jopa pyykkipussina. Sotkut on lattialta äkkiä poissa! Säilytyspussi valmistetaan Suomessa Öko-Tex sertifioidusta puuvillasta.

DSC_1327.JPG

4. Tiny Tinges vauvan pussilakanasetti Beyond The Sky

Lakana on luomupuuvillaa, voin vain uskoa, että näissä lakonoissa näkee ihania unia. Näitä saa vauvalle, lapselle ja nuorille/aikuiselle, eli kolmessa koossa! Kaikki Tiny Tinges lakanat suunnitellaan Suomessa, ommellaan Portugalissa, kangas valmistetaan Portugalissa ja luomupuuvilla tulee Tansaniasta.

DSC_0201.JPG

5. Aarrekid Pöllö huppupyyhe

Aivan mahtava joululahja vauvalla! Toimii myös babyshower- tai ristiäislahjanakin. Ihan oma pyyhe pienelle lapselle kylpyhetkiin. Suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Postugalissa. Pyyhe on 90% luomupuuvillaa ja 10% kierrätettyä polyesteriä. 

DSC_1322.JPG

 

 

 

 

kommentoi postausta