Home » Vauvan hankinnat osa 2: Isommat tarvikkeet ja huonekalut

Vauvan hankinnat osa 2: Isommat tarvikkeet ja huonekalut

by Iida Åfeldt

Tässä kerroin vauvalle tekemistäni vaatehankinnoista ja ajatusmaailmastani hankintojen takana. Monet isommat hankinnat olen saanut blogin kautta. Siitä olen tässä kohtaa todella kiitollinen, koska itse en olisi voinut kaikkea sellaisenaan hankkia. Olen onneksi ymmärtänyt, että myös tavaroita ja huonekaluja liikkuu todella hyvin kierrätettynä! Tässä postauksessa kerron isommista hankinnoista. Teen vielä myöhemmin yhden postauksen pienemmistä, yleishyödyllisistä hankinnoista, joita vauvan kanssa tarvii.

Mitä tavaroita vauvalle on hankittu?

1.Sänky

Vauva voi nukkua äitiyspakkaulaatikossa tai perhepedissä ensi alkuun. Minulla on kuitenkin vauvalle ensisänkynä kaunis ovaalin muotoinen korisänky, jossa on pyörät. Sänky on ollut suvussa jo pitkään ja se on sellainen perinne, jopa sukuaarre. Minäkin ilmoitin isovanhemmille hyvissä ajoin, että nyt olisi aika kaivaa sänky esiin vintiltä. Pyörät sängyssä on vielä iso plussa, sillä sänkyä voi liikutella aina sinne missä itsekin on. Se on helppo ottaa yöisin oman sängyn viereen, jolloin ei tarvii nousta aina ylös, kun vauva itkee.

Pinnasänkykin on jo olemassa, vaikka vauva ensiksi nukkuisikin korisängyssä. Pinnasänky löytyi kirpputorilta hintaan 20 euroa.

2. Vaunut (saatu Ipaniselta ja Oralta / ei kaupallinen yhteistyö)

Minulla on kotimaisen Oran Onni yhdistelmävaunut. Minun ei kyllä tarvinnut harkita yhtään, kun näitä vaunuja minulle ja vauvalle tarjottiin. Ora on aika klassinen kotimainen merkki, joka on valmistanut vaunuja ja rattaita jo yli 60 vuotta. Oran vaunut suunnitellaan Suomessa, Porissa, suomalaisiin olosuhteisiin. Lisäksi Onni vaunut ommellaan Porissa. Minä valitsin vaunuihini harmahtavan värin nimiltään Luoto ja vaunukoppaan Finlayssonin harmaan Elefantti -kankaan. Vaunuissa on isot ilmalla täytettävät kumirenkaat, itse valitsin vaunut vielä kääntyvillä etupyörillä, sillä liikun kuitenkin paljon kaupunkiolosuhteissa. Muuten olisin varmasti valinnut kiinteät pyörät, helpompaa talvella! Tosin kääntyvät pyörät saa onneksi lukittua, helpottaa vähän talvella liikkumista.

Vaunut on ihan sulattaneet sydämeni. Parasta on se, että koppa on riittävän korkealla, tosi monissa vaunuissa koppa on todella matalalla. Vaunut on höyhenen kevyet ja ne on todella helppo kasata. Koppa lähtee helposti irti ja runko menee kasaan, jopa niin helposti, että minunkin sisäinen blondini osaa. Mukava siis ottaa autoonkin mukaan. Mukana tuli myös istuinosa, jonka voi sitten vaihtaa runkoon, kun lapsi ei enää halua kopassa pötkötellä.

Sadesuoja näihin pitää vielä hankkia. Oletan, että se on tarpeen. Hoitolaukku vaunuihin onkin, sekin Oralta ja vaunujen luoto ja elefantti kankaista valmistettu. Sopii siis yhteen!

Vaunulelu ostettu (Ellafant)

DSC_0970.JPGDSC_0967.JPGDSC_0965.JPGDSC_0972.JPG3.Turvakaukalo

Ostin Beemoo -merkkisen turvakaukalon ja jalustan Jollyroom.fi -verkkokaupasta. Kyseinen yritys tilasi minulta tekstin, jonka maksoivat lahjakortilla verkkokauppaan. En siis miettinyt juurikaan mikä merkki tai malli olisi paras mahdollinen, vaan minä halusin käyttää lahjakorttia turvakaukalon ostamiseen. Tämä kyseinen turvakaukalo vaikutti minusta hyvältä ja se onkin todella kevyt ja tulee varmasti ajamaan asiansa. Hinta oli myös edullinen, mikä vaikutti päätökseeni.

Turvakaukalo ei varmasti ole tarpeellinen, jos ei ole autoa. Ja minullahan ei siis ole vielä ainakaan autoa. Mutta uskon, että tulemme aika paljon autoilemaan äitini autolla ja mahdollisesti isovanhempienkin kyydissä, jolloin tämän hankkiminen kannatti. Turvakaukalon kanssa tullaan sairaalastakin kotiin.

Baby’s Only lämpöpussin turvakaukaloon ja vaunuihin olen saanut Raskauskeijulta. Kyseessä on verkkokauppa, joka myy äitiyden- ja odotusajan tarvikkeita. Lämpöpussi on siitä toimiva, että vauvalle ei tarvitse pukea niin paljoa päälle, vaan sujauttaa vauva pussiin, joka pitää vauvan lämpimänä. Vauva ei siis lyhyellä automatkalla hermostu kuumuuteen.

DSC_0975.JPGDSC_0977.JPG4. Sitteri

Sitteri on myös tilattu Jollyroomilta saamallani lahjakortilla. Tässä sitterissä (Moweo Lite) tai pikemminkin ‘koliikkikeinussa’, on musiikkia, ajastin ja keinutustoiminto. Tämän valintaan taisi oikeastaan vaikuttaa vain ulkonäkö, saa nähdä miten se sitten arjessa toimii ja onko vauvan mieleen. Harmillisin asia tässä on, ettei istuinosaa saa säädettyä eri tasoihin. Olenkin tullut ajatelleeksi, että olisiko ihan ns. tavis sitteri ollut parempi. Onneksi sellainen ostettiin mummolaan kirppikseltä 10 eurolla, joten voi vertailla!

DSC_0959.JPG5. Kantoreppu (saatu Ipanaiselta / ei kauppallinen yhteistyö)

Sain Ipanaiselta Tulan Free to Grow -kantorepun. Kyseessä on yksi suosituimpia kantoreppuja, sillä reppu toimii aina vastasyntyneestä 20 kiloiseen taaperoon. Yhdellä ja samalla repulla pärjää siis pitkän aikaa. Repussa on säätömekanismit, jotka mahdollistaa pienimmillä asetuksilla vastasyntyneen kantamisen. Lapsen kasvaessa asetuksia voi säätää taas uudelleen.

Minulle repussa on kaksi asiaa, jotka tekivät valinnasta helpon. Ensiksi, kuoseja on todella runsaasti. Ja ne on niin ihania. Itse valitsin kuitenkin hillityn raitakuorin, sillä ajatuksella, että käy sitten kaikkeen ja kaikille. Toinen syy miksi juuri tämä kantoreppu, on sen pitkäikäisyys säätömekanismin avulla. Minä otan repun hetikäyttöön, jotta se voisi olla sellainen, missä vauva viihtyy ja oppii olemaan. Vauvan kantaminen vapauttaa kuitenkin kädet käyttöön, mikä on yksin olevalle toisinaan suuri helpotus.

Ipanaiselta saa muuten huikeaa ja ilmaista opastusta kantorepun käyttöön! Suosittelen!

DSC_0963.JPGDSC_0964.JPG6. Hoitopöytä ja hoitoalusta

Hoitopöytä odottaa vielä Ikeassa. Pitäisi saada auto lainaan ja kantaja kyytiin. Ajattelin ostaa tämän Ikean hoitopöydän ihan vain sen takia, että se on niin halpa. Hoitopöytä tulee minulla vessaan, joten sen ulkonäöllä ei ole mitään suurta merkitystä. Aina koko hoitopöytäkään ei ole tarpeellinen, jos hoitoalustan voi laittaa pesukoneen päälle vessaan ja johonkin lähelle vaipat yms. vauvan hygienia tarvikkeet. Minulla vain on päältä täytettävä kone ja en todellakaan tämän asian takia raaski ostaa uutta konetta.

Hoitoalusta on varmasti vauvan kanssa tarpeellinen. Niitä onneksi saa edullisesti monesta paikasta, ihan vaikka isoimmista marketeista. Minulla on tämä alusta.

7. Kylpyamme

Hankin kylpyammeen vauvalle. Minulla on onneksi todella iso vessa ja ammeelle on hyvin tilaa. Alkuunhan vauvaa voi kylvettää lavuaarissa. Amme sekä potta, joka minulla jo tosiaan on, ovat molemmat tutuilta saatuja juttuja.

8. Syöttötuoli

Syöttötuolia en ole vielä hankkinut. Sitähän nyt ei alkuun tarvitse, vasta yleensä puolen vuoden iässä. Eli ihan suoraan oen päättänyt hankkia sen vasta myöhemmin. Mahdollisesti jostain käytettynä tai sitten uutena, en ole vielä päättänyt. Mummolaan on ostettu syöttötuoli käytettynä. Voi olla, että tätä voisi toivoa ristiäislahjaksi tai juolulahjaksikin sukulaisilta.

9. Itkuhälytin

Itkuhälytintäkään en ole vielä hankkinut. Sekin on hieman hinnakkaampi hankinta, mutta koen sen tarpeelliseksi omiin tarpeisiini. Mahdollisesti vauva nukkuu vaunuissa parvekkeella, jolloin en välttämättä kuule häntä keittiöön. Uskon, että liikun vauvan kanssa myös paljon ja kyläilemme, jolloin itkuhälytin mahdollistaa vauvan nukkumisen ulkona, vaikka itse olisin sisällä.

10. Rintapumppu

Rintapumpun tilasin myös Jollyroomilta, edelleen tuolla lahjakortilla. Ostin sähköisen rintapumpun. Moni sanoo pumpun olevan todella hyödyllinen ja tarpeellinen. Moni läheinen ei ollut hankkinut sitä etukäteen ja olikin aivan paniikissa ilman sitä, koska maitoa tulikin aivan hirveästi. Minulla on pumppu valmiina, mutta ei käsitystäkään siitä onko minun mahdollista tubulaaristen rintojeni takia imettää.

11. Leikkikaari

Leikkikaari on vielä hankkimatta. Minun tekisi mieli ihanaa puista leikkikaarta ennemmin kuin muovista, mutta totuus on se, että vauvat tykkää kirkkaista väreistä. Minusta ehkä olisi mukavaa, että leikkikaari olisi harmonisen hillitty, mutta vauvasta ei. Minä haluan myös leikkikaaren, enkä leikkimattoa, jossa kaari on matossa kiinni. Minusta irtonaista kaarta ja vilttiä on helpompi siirtää ja liikuttaa.

-Iida

4 kommenttia

Ketunleipä 18.7.2018 - 09:11

Esikoiseni itku kuului erinomaisesti parvekkeelta ilman hälyttimiä, luultavasti koko kaupungin alueella. Mökillä itkui kantoi jopa toiseen rakennukseen. Joten voi riippua vauvasta, onko itkuhälytin tarpeen 🙂

Vastaa
Iidaafel 18.7.2018 - 13:27

Hahah voi ei 🙂 Varmasti totta, ei voi tietää etukäteen, katsotaan millainen äänenkäyttäjä mulle on tulossa!

Vastaa
Tuoreäiti 24.4.2019 - 12:54

Toimiiko tää sitteri käytössä teillä?

Vastaa
iidaafel 24.4.2019 - 19:38

Toimi kyllä, mutta ei ole enää ollut käytössä, ei viihdy paikoillaan. Vauvana nukkui tässä!

Vastaa

kommentoi postausta