Vegaaniset letut
(gluteeniton)
3 isoa lettua/6 pientä lettua
1 dl tattarijauhoja
1 banaani
1,5 dl kauramaitoa
1 rkl pähkinävoita (käytin mantelivoita)
1 rkl pellavan-/chiansiemeniä
mausteeksi mm. kanelia, inkivääriä, kardemummaa, vaniljaa
paistamiseen kookosöljyä
päälle marjoja, siirappia, banaania, jugurttia…
Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa tai seuvasekoitinkin käy! Anna taikinan tekeytyä 5-10 minuuttia. Paista taikinasta lettuja pannulla miedolla lämpötilalla, jotta letut kypsyvät tasaisesti ja ne on helpompi kääntää rikkomatta niitä. Älä yritä tehdä lettuja isossa paistinpannussa, silloin ne on vaikea kääntää ja hajoavat melko varmasti. Syö letut heti haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Nämä letut ovat ihan parhaan makuisia ja omia suosikkejani. Voittavat kaikki pannukakut ja letut, joita olen valmistanut. Näitä voi tehdä myös vohveliraudalla!
-Iida
4 kommenttia
Hyvältä näyttää!
Kiitos! Ovat todella herkullisia!
Loistavaa, mietinkin juuri miten tehdään vegaanisia lettuja! Kiitos 🙂
Mahtavaa! Saman ongelman kanssa kanppaileena voin suositella näitä!