Home » Viikon plussat ja miinukset

Viikon plussat ja miinukset

by Iida Åfeldt

PLUSSAT

+  Edelleen raskaana

Tällä viikolla tuli taas yksi raskausviikko täyteen ja tänään olenkin rv 5+5. Tämä alku tuntuu menevän niin hitaasti ja jokainen päivä tuntuu askeleelta lähempänä  varhaisultraa. Jokainen päivä tuo mukanaan myös iloa siitä, että olen edelleen raskaana. Kohta on kuusi kokonaista viikkoa täynnä pian se varhaisultarikin sieltä tulee. Taysissa se tehdään aikaisintaan rv 7+3.

+ Vapaailta

Tällä viikolla Eemi meni mummilaan yökylään keskellä viikkoa. Sain pitkästä aikaa vapaaillan ja se tuntui mukavalta. Kävin Helsingissä syömässä ja myöhemmin illalla tein kotona herkkuiltapalaa. Seuraavana aamuna iski hirveä ikävä lasta ja odotin, että pääsin hakemaan hänet päiväkodista töiden jälkeen.

+ Viikonloppu Lappeenrannassa

Vietimme viikonlopun Lappeenrannassa ystäväperheen luona. Molemmat ajomatkat meni todella hyvin. Eemi jaksaa olla tyytyväisenä autossa, vaikka nytkin matkaa tuli yli kolme tuntia suuntaansa. Tablettia meillä ei ole ja puhelin on ajaessa minun käytössä, joten lapsi joutuu viihdyttämään itseään. Itse kohteessa iloitsimme ystävien kanssa jälleennäkemisestä, leikittiin, ulkoiltiin ja syötiin. Aika lasten kanssa menee äkkiä ihan arkisissa puuhissa. Kävimme kuitenkin kahdestaan ystäväni kanssa brunssilla ja iltaisin tietysti juteltiin herkkujen kera, kun lapset olivat menneet nukkumaan. Ystäväni oli neulonut tulevalle vauvalle jo pienen pipon, jonka hän antoi lahjaksi.

+ Lapsi on kehitellyt upeita leikkejä

Tällä viikolla olen ihaillut lapseni leikkejä monta kertaa. Hän on todella taitava rakentamaan ja jaksaa keskittyä rakenteluun pitkäksi aikaa. Olen ihaillut erityisesti hänen nerokkaita ratkaisuja junaradan rakentamisessa sekä näppäryyttä pikkulegojen kanssa. Lapseni sai viime syksynä lahjaksi ensimmäiset pikkulegot. Ajattelin niiden olevan hänelle vielä liian haastavia. Ja olihan ne, mutta ei enää samalla tavalla. Muutaman kuukauden aikana hän on oppinut käsittelemään pikkulegoja ja rakentelee niistä nyt jo omia juttujaan.

MIINUKSET

– Alkuraskauden oireet ovat täällä

Tämä tavallaan on positiivinen asia. Sillä väsymys, pahoinvointi, turvonneet ja kipeät rinnat sekä tihentynyt virtsaamisen tarve kertovat vain siitä, että raskaus etenee ja kehittyy. Mutta on se jatkuva oksettava olo ihan kamalaa, vaikken ole vielä konkreettisesti oksentanut. Väsymys on painanut ja olen tällä viikolla ottanut neljät päiväunet, mikä ei ole yhtään tyypillistä minulle.

– Sushi on kiellettyä

Olen tällä viikolla havahtunut nyt siihen todellisuuteen, että sushi ei kuulu ruokavaliooni hetkellisesti. Ja tämä on kyllä se kaikkein pahin asia raskauden aikana kielletyistä asioista. Tällä viikolla olen kolmesti katsonut jonkun muun syövän sushia ja googlaillut kuumeisesti, että miksi sushi ylipäätään on “kiellettyä”. Lapseni rakastaa sushia ja en tietenkään voi häneltä sitä kieltää, joten vaikeita hetkiä on varmasti luvassa, kun hän syö sitä naamani edessä, kuten tällä viikolla.

– Lapsi on valvottanut

Tällä viikolla lapseni on nukahtanut kahtena iltana vasta ilta kymmenen jälkeen. Ja kaikki on johtunut liian pitkistä päiväunista tai väärään aikaan otetuista torkuista liian lähellä nukkumaanmenoa. Tälläiset illat on itselle tosi raskaita. Oma-aika jää olemattomiin illalla ja se pistää suututtamaan. Kyllä sitä aina iltaisin odottaa.

– Koko viikon Salatut elämät ovat rästissä

Tällä viikolla Salkkarit on jääneet toissijaiseksi. Hirveää. Mitenhän sitä nyt ehtii katsoa kaikki rästiin jääneet jaksot? Tällä viikolla minulla oli vapaailta, jolloin Salkkarit jäi, sitten oli yksi ilta meni kuntani hyvinvointilautakunnan kokouksessa, johon osallistuin ja kaksi iltaa lapsen valvoessa. On ollut paljon muuta ja Salkkarit jäänyt sitten kakkoseksi.

8 kommenttia

Molli 20.2.2022 - 23:33

Tein raskausaikana sushia kypsennetystä kalasta, oli ihan hyvä lohdutuspalkinto!

Vastaa
iidaafel 21.2.2022 - 10:06

Ooh!! Joo olisi varmasti tehtävä ite, saisi tuoretta eikä olisi pelkoa listeriasta🤩

Vastaa
Jossu123 21.2.2022 - 10:34

Sushibar+winesta ainakin saa myös pyydettäessä raskaussushia! Tekevät tosi huolella kalat kypsäksi. Tietty myös kasvissusheja voi syödä, nekin monet ihan hyviä onneksi. 🙂

Vastaa
iidaafel 21.2.2022 - 20:23

Hei kiitos vinkistä! Ja siellä muutenkin tehdään tuoreena, niin mimimoi kaikki riskit👌🏼

Vastaa
Sushinystävä 21.2.2022 - 10:56

Kokeile vegesusheja! Eikös listeriariski liity raakaan kalaan?

Vastaa
iidaafel 21.2.2022 - 20:22

Joo ja käsittääkseni myös muihin susheihin. Sillä ne on voineet olla kauan esillä esim buffetissä.

Vastaa
Ki-ia 23.2.2022 - 11:15

Hihii onnittelut raskaudesta! Löysin vasta blogiisi kaverin suosituksesta ja huomasin että meillähän onkin samat raskausviikot 🙂 Ekojen viikkojen oireet on hyvin samanlaiset joten jännityksellä jään seuraamaan miten sulla raskaus etenee.

Vastaa
iidaafel 23.2.2022 - 20:00

Kiva kuulla, että löysit tänne! Tsemppiä kovasti oireiden kanssa <3

Vastaa

kommentoi postausta