Home » Viimeisen lomaviikon päiväkirja

Viimeisen lomaviikon päiväkirja

by Iida Åfeldt

MAANATAI 2.8.

Viimeinen lomaviikko alkaa! Tällä viikolla saan rakkaan ystäväni Kuopiosta meille. Tapaamme tiistaina Tampereella, olemme siellä yhden yön ja tulemme loppuviikoksi sitten meille. Meidän kesäloma alkoi yhdessä ja päättyy yhteen. Se tuntuu jollain tapaa tosi ihanalta, ympyrä sulkeutuu. Mistä loma alkoi, se myös päättyy!

Maanantai menikin oikeastaan valmistellessa Tampereen reissua. Pakkasin Eemin ja Velin tavarat, sillä he menevät äidilleni hoitoon. Pakkasin omat tavarat ja kriiseilin vaatevalintoja vielä myöhään yöllä. Siivoilin kotia kuntoon. Tykkään lähteä siististä kodista ja palata siistiin kotiin.

Kävimme myös ulkoilemassa yhdessä ja kävimme siivoamassa kirppispöytäni. Minulla alkoi tänään viikon kirppisjakso Viirin kirpputorilla, jonne vein eilen tavarat valmiiksi.

 TIISTAI 3.8.

Lähdin aamupäivällä ajamaan Tamperetta kohti vietyäni Velin ja Eemin hoitoon. Ajoin suoraan Tampereen rautatieasemalle hakemaan Jasminin kyytiini matkalaukkuineen! Etsimme autolle parkin ja lähdimme kiertelemään Tampereen keskustaa.

Lounastimme Valkoinen Puu -kahvilassa, joka on aivan ihana. Siellä käyminen on ollut yksi haaveistani, asia, joka on Tampereella ollessa on ollut mielessä, mutta kuitenkin jäänyt tekemättä.Kävimme Tallipihalla ja sen ihanissa putiikeissa sekä kävelimme Finlaysonin alueen läpi. Kolmeksi suuntasimme hotellihuoneeseemme. Majoituimme Lillan hotellissa, joka on Viinikkalan alueella oleva puutalo. Olin hieman pettynyt huoneeseemme, sillä tiedän Lillanissa olevan todella upeita huoneita. Meillä oli todella pelkistetty huone ja yhdelle yölle tuli hinnaksi 220 €, joka tuntui aika paljolta siitä huoneesta.

Illalla lähdimme Guru’s Kitcheniin syömään ja ruoka oli tosi hyvää, kuten Gurussa aina! Siitä jatkoimme vielä iltaa Periscopen kattoterassille ja tulimme tanssien takaisin hotellille nukkumaan.

KESKIVIIKKO 4.8.

Keskiviikkona heräsimme hotelliaamiaiselle. Ja se oli upea! Lillaniin pääsee aamiaiselle, vaikkei siellä yöpyisikään ja voin todella suositella! Aamupalalla oli kaikkea ihanaa, paljon tuoreita ja paikallisia tuotteita. Ja se kahvia! Se oli niin hyvää ja palvelu myös! Tilanne korvasi hieman huoneen aiheuttamaa pettymystä.

Hotellilta lähdimme Hatanpään Arboretumiin. En ollut aiemmin siellä käynyt, mutta kuullut paikkaa kovasti kehuttavan. Hatanpään kartano oli todella upea, erityisesti vessa vei huomioni! Kartanon puutarhassa oli mielettömiä ruusuistutuksia ja alueella oli ihana kierrellä. Sieltä lähdimme ajamaan meille. Pojat olivat valtavan iloisia, kun me kotiuduimme!

Illalla katsoimme Jasminin kanssa Netflixistä elokuvan Kerro minulle jotain hyvää ja se oli ihana. Itkin valtoimenaan! Onneksi me katsoimme sen, vaikka vähän vastustelin alkuun.

TORSTAI 5.8.

Torstaina kävimme siivoamassa kirppispöytääni Viirin kirpputorilla ja vein sinne samalla vähän lisää tavaraa. Jasmin innostui kiertelemään ja teki tosi paljon löytöjä. Itse yritän hillitä itseni ostamasta mitään edes kirppikseltä, sillä en kaipaa yhtään lisää muutettavaa tavaraa.

Kirppikseltä suuntasimme autokaupoille. Olen vuoden ajan ajanut papaltani ostetulla 2004 vuoden Fiat Puntolla. Auto on toiminut tosi hyvin, mutta koko ajan on saanut vähän pelätä, että koska on sen viimeinen matka. Koko kesän olen miettinyt uutta autoa, katsellut niitä ja kerännyt rohkeutta mennä ostamaan autoa. Tänään soitin yhdestä 2009 Skoda Fabian farmarista autoliikkeeseen ja lähdettiin sitä katsomaan. Pakattiin Punton talvirenkaat kyytiin, josko sillä ei enää tultaisi takaisin.

Autokaupassa palvelu oli huonoa, oikeastaan en kokenut saavani edes palvelua. Olin ensimmäistä kertaa ostamassa autoa ja toki en osannut edes vaatia parempaa palvelua. Koeajon jälkeen päädyin ostamaan auton. Olin etukäteen kysynyt siitä mielipidettä monelta autoja paremmin tuntevalta henkilöltä ja kaikki olivat näyttäneet vihreää valoa. Sain vanhasta autostani 459€ vaihdossa ja uudelle tuli näin hinnaksi 3300€, jonka maksoin heti. Summa oli minulle todella iso, kalleinta mitä olen toistaiseksi koskaan ostanut. Kuitenkin halusin ostaa auton käsirahalla ilman lainaa. Sama iltana huomasin autossa muutamia puutteita, joista myyjä ei ollut maininnut mitään, eikä myynti-ilmoituksessa ollut niistä mainintaa. Veljeni totesi autossa tosiaan olevan vikoja ja laitoin heti ostopaikkaan sähköpostia asiasta ja palautetta. Tuli niin huono mieli koko auton ostamisesta! Nyt joudun vaatimaan autolle korjauksia ja se ei ole helppoa.

PERJANTAI 6.8.

Perjantai alkoi hyvällä aamupalalla, jonka jälkeen lähdimme ulkosalille tekemään treenin. Huomasi kyllä, että helteiden aikana ei juuri jaksanut jumppailla. Joka lihaksessa tuntui ja hiki valui. Mutta olipahan hyvä mieli, kun yhdessä teki!

Iltapäivällä kävimme vielä yhdessä Myllykoskella, joka on tosi kaunis paikka retkeilyyn. Veli pääsi mukaan ja nautti kovasti. Ja mikään retki ei olisi kunnon retki ilman eväitä. Olinkin pakannut mukaan kahvia ja karjalanpiirakoita.

Illalla lähdimme äidilleni, joka oli järjestänyt rapujuhlat. Paikalla oli minun perheeni ja muutama lähisukulainen. Meillä oli niin hauskaa. Oikein harmitti lähteä kotiin! Jasmin toi oman sävynsä juhliin ja sukulaiseni ihastuivat hänen huumoriinsa.

LAUANTAI 7.8.

Ulkona satoi ja olo oli harmaa. Jasmin lähtisi tänään takaisin Kuopioon. Suretti, vaikka näkisimme syyskuun lopussa taas uudelleen. Jaettu arki on vain niin kivaa! Viimeisten yhteisten hetkien kunniaksi lähdimme ostamaan Citymarketista sushia lounaaksi. Mukaan tarttui myös muutama erilainen leivos, jotka paloittelimme pieniksi. Näin kaikki saisi maistaa kaikkia.

Iltapäivällä veimme Jasminin Hyvinkään juna-asemalle ja hän aloitti matkan kohti kotia. Me ajoimme Eemin kanssa takaisin kotiin hirveän rankkasateen saattelemana.

SUNNUNTAI 8.8.

Lähdimme aamupäivällä käymään markkinoilla! Asuinpaikkakunnallani Nurmijärvellä järjestettiin markkinat. Olen viimeksi ollut oman kylän markkinoilla lapsuudessa ja tapahtuma palauttikin mieleeni ihania muistoja. Iloitsin markkinoiden tunnelmasta, ihmisiä oli liikkeellä ja kaikki tervehtivät onnellisina toisiaan, olihan nämä ensimmäiset markkinat 1,5 vuoteen. Eemi sai ilmapallon ja makkaraa.

Iltapäivällä menimme siivoamaan kirppispöytäni Viirin kirpputorilta, jonne viikko sitten sunnuntaina vein tavaroitani myyntiin. Tavaraa oli mennyt melko hyvin kaupaksi, muutamia juttuja jäi, mutta uskon niillekin löytyvän uusi omistaja nettikirppisten välityksellä. Sain voittoa 270€ provision ja kirppispaikan jälkeen ja olin tyytyväinen. Kirppiksellä käynnin päätteeksi poikkesimme äidilläni kahvilla. Hän oli tehnyt mustikkapullia ja kutsui kylään.

Meillä oli tosi ihana päivä yhdessä touhuillen ja leikkien. Arki saa tulla, olemme valmiita <3

-Iida

6 kommenttia

Jasmin 9.8.2021 - 05:07

Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? 🤍

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
iidaafel 9.8.2021 - 10:49

Kyllä vaan 🙂

Vastaa
Anonymous 9.8.2021 - 15:49

Mulla on ihan hyvä auto, joka kaipaisi ehkä silti päivitystä uudempaan. Autokaupoille meneminen silti pelottaa, sillä mielukuva ennakkoon on juurikin se, että huijatuksi tulee. Ensimmäinen oma asuntokin oli helpompi ostaa (vaikka olikin kalliimpaa puuhaa), kuin auto.
En yhtään osaa, en yhtään tiedä ja se näkyy kilometrien päähän. Helppo huijata siis! En edes tiedä, paljonko autoon pitäisi sijoittaa, jotta olisi turvallisilla vesillä. Siis että alla olisi hyvä ja toimiva auto.

Vastaa
iidaafel 9.8.2021 - 17:01

Ymmärrän todella huvin ja itselläni on ollut ihan samanlaiset ajatukset!

Vastaa
Minsi 11.8.2021 - 17:04

Kiitos blogistasi, sitä on ollut kesällä mukava seurata. Jotenkin tapasi kirjoittaa ja blogata kolahtaa, olet niin ihana ja aito. 😊 Pakko kysyä mistä ystäväsi on löytänyt tuon yhdessä kuvassa näkyvän vaaleanpunaisen takin? Aivan ihana. 😍 Ihanaa syksyä sinulle. ❤

Vastaa
iidaafel 12.8.2021 - 13:10

Voi kiitos kovasti! Ihana kuulla.
Ystävän takki löytyi juuri kirppikseltä, alunperin Zizzistä!

Vastaa

kommentoi postausta