Home » Voimaletut

Voimaletut

by Iida Åfeldt

CSC_0859.JPG

Ihanaa sunnuntaita! Toisinaan yksi suosikki päivistäni ja toisinaan inhokkini. Yritä tässä nyt ottaa itsestä selvää! Toisinaan sunnuntai on yksinäinen ja haikea päivä. Toisinaan taas sunnuntaina on aikaa nauttia hitaudesta, olla tekemättä ja menemättä minnekkään.  Tänään heräsin sunnuntaihin hyvällä miellä, innokkaana ja täynnä onnellisuutta. Kulho esiin ja taikinan tekoon. Otin paistinpannun ja pian olin paistellut ison kasan pinaattilettuja aamupalaksi puolukkasurvoksen kanssa. Loppuivat jotenkin kesken…. Istun vielä pöydän ääressä ja vähän harmittaa kun olivat niin hyviä, että loppuivat. Nyt haluan kuitenkin jakaa tämän herkkuohjeen kaikille, hyvä kiertoon! Lisäksi ohje on helppo ja onnistuu varmasti, nopea myös arkena!

CSC_0861 (2).JPG

Pinaattiletut

(maidoton, gluteeniton, vähähiilihydraattinen)

n. 20 pikkulettua (lettupannulla paistettuna)

 

2 kananmunaa

150g pakastepinaattia sulatettuna

0,5 tl suolaa

1 rkl psylliumjauhetta

1 dl kurpitsansiemenjauhoa

1 dl tattarijauhoa

Muita sopivia jauhoja, jos näitä ohjeessa mainittuja ei löydy: täysjyväriisijauho tai mantelijauho

 

paistamiseen gheetä *

puolukoita tarjoiluun

 

Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää sitten muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Paista letut lettupannulla tai muulla pienellä pannulla. Pienet letut saat varmasti ehjinä käännettyä, isompien kanssa voi tulla haasteita saada lettu ehjänä ympäri. Käytä paistamiseen gheetä tai voita. Tarjoile letut heti paistamisen jälkeen, jolloin ovat parhaimmillaan. Lettujen kanssa sopii puolukkahillo!

CSC_0863.JPG

Ghee on kirkastettua voita ja se sopii paistamiseen täydellisesti! Ghee ei sisällä kaseiinia ja sen takia sopii monelle, jolle maitotuotteet eivät muuten sovi. Itse kuulun tähän joukkoon. En käytä maitotuotteita ruokavaliossani terveyssyistä. Gheessä maitoproteiini poistetaan kirkastusprosessissa. Ghee on suolatonta ja maultaan pähkinäinen. Gheellä on korkea palamispiste, jonka takia olen sitä itse tykännyt käyttää paistamisessa. Olen laittanut lusikallisen gheetä myös kahvin tai teen joukkoon aamuisin. Hyvistä rasvoista saa energiaa ja rasva-aineenvaihdunta käynnistyy.

CSC_0864.JPG

Ihanaa sunnuntaita!

-Iida

*Ghee saatu Ruohonjuuresta http://kauppa.ruohonjuuri.fi/

kommentoi postausta