Home » ulkonäkö

ulkonäkö

by Iida Åfeldt

Ulkonäkö. Siinä on melkoinen aihe. Jokaisella on siitä on siitä jotain sanottavaa ja varmasti jokaisella on mielikuvia siitä mitä haluisi omalta ja toisen ulkonäöltä. Ja se on ihan ok. Kyllä itsekin tavoittelen terveellisillä elämäntavoilla kiinteämpää vartaloa tällä hetkellä. Olen viime aikoina kasvattanut lihasmassaa ja treenit kyllä näkyvät siinä, että vanhat farkut eivät vain mene jalkaan ja vanhat mekot kiristävät pakroiden kohdalta niin, että ne on laitetava kiertoon. On minullakin visio siitä mitä haluan ja mitä tavoittelen. Tavotteita pitää toki ollakin mutta ulkonäkö ja sen täydellisen ulkonäkö ihanteen tavoittelu ei voi olla koko elämä. Olen itseeni tyytyväinen nytkin.

475.JPG

Ulkonäkö vaikuttaa myös itsetuntoon. Nuorena naisena itsetunnon kanssa on riittänyt tekemistä. Minulla on ollut kausia elämän aikana, jolloin olen kokenut olevani ruma ja lihava. Itsetuntoni on ollut heikko ja olen tarttunut kaikkeen negatiiviseen ympäristössäni. Ihmisten sanomisista olen etsinyt asioita, jotka olen voinut päässäni kääntää negatiivisiksi. Näin olen ruokkinut huonoa itsetuntoa päivät pitkät. Kehutkin saa äkkiä mielessä käännettyä kritiikiksi. Silloin kun olo on paha, ei toisten kehut voi auttaa, ne ovat samantekeviä. Pinttynyttä negatiivista puhetta itselle on työlästä muuttaa. Mutta työ on sen arvoinen ja täysin mahdollinen. 

Oma elämäni alkoi kun tein pysyvän muutoksen. Elämä alkoi antaa paljon hyvää ja kaunista. Todellisuudessa aloin vain nähdä asiat uudella tavalla, kauniina. Minulla oli ollut jo kaikki se kaunis ja hyvä jo mutta en osannut nähdä sitä. Minulla on kaikki mitä tarvitsen ja mitä haluan. Olen kaunis ja ihana, voin olla juuri sitä mitä haluan. Jokainen voi.

490.JPG

Edelleen saan paljon kommentteja ulkonäöstä. Ihmisillä on tarve kommentoida toisten ulkonäköä ja vertailla itseään muihin. Jokaisesta on tietysti ihana saada kehuja ja jokainen on oikeutettu saamaan kehuja. Minusta on ihana kuulla kuinka ystävät ihailevat selkääni tai sanovat peppuni olevan tosi hyvä. On kiva kuulla kun mies sanoo kauniiksi. On mukavaa kun kadulla joku pysähtyy ihailemaan voimakkaita jalkojani. Saan myös negatiivisia kommentteja lähinnä paksuista reisistäni ja leveistä hartioista. Juoksulenkillä minut on pysäytetty ja mies on sanonut, että olen skrode nainen, muttei hyvällä. Moni on sanonut, että olen aika iso, että kannattaisiko treenata jotain muuta. Olen myös kuullut, että leveät hartiani ja lyhyet hiukseni saavat minut näyttämään mieheltä, voin joutua etsimään pian naisystävää.

532.JPG

Onneksi jokainen saa itse päättää mitä haluaa ja millaiseksi haluaa. Ennen olisin ollut täysin muiden kommenttien vietävissä. Nyt olen tarpeeksi vahva päättääkseni itse.

-Iida

2 kommenttia

annaj 29.11.2015 - 19:57

Ihana kirjoitus! Rohkeaa! <3

Vastaa
lottass 29.11.2015 - 20:30

käsittämätöntä, että joku on oikeasti tullut kommentoimaan sulle lenkillä jotain tollasta. onneksi sulla kuulostaa olevan terve ajatus itsestäsi, että osaat laittaa ne omaan arvoonsa. et näytä lainkaan mieheltä ja sulla on muuten todella kaunis iho! 🙂 itellä vähän tommosta röpelöä poskilla niin kiinnittää huomion 😀

Vastaa

kommentoi postausta