Home » Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuustosalaatti

by Iida Åfeldt

DSC_0118.JPG

Juustot on ollut mun aikuisiäin heikkous. Lapsuudessani ei todellakaan syöty juustoja. Päinvastoin, äitini kärsi jo juustojen hajusta. Muistan ensi kerran saaneeni valkohomejuustoa mummolassa, sillä juustot olivat mummon herkkua. Ja niinpä niistä tuli minunkin herkkua ja aloin ostella juustoja, kun muutin omilleni. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto ovat ehdottomat lempparit. Käytän todella vähän alkoholia, mutta juuri juustojen kanssa viinilasi on omiaan. Ja arvatkaapa vaan odotanko sitä hetkeä, kun tuo on taas mahdollista!

Viime viikolla tein kuvan salaattia ystävälleni, jonka olin kutsunut lounaalle. Kuva salaatista päätyi myös Instagram tarinaani ja teinpä salaattia heti seuraavana päivänä uudelleen. Kuva nimittäin herätti useammankin ystävän laittamaan viestiä lounastreffeistä! Ja minulle saa aina tulla, sen moni tietääkin, kutsulla tai ilman. 

Tulipa viestiä myös usealta seuraajalta, eräs kysyi, että missä Helsingissä saa näin hyvän näköisen salaattiannoksen vai onko kotitekoista. Salaatti on kotitekoista, mutta todella helpolla ja vaivattomalla tavalla, eli melko vähän on tehty itse. Ellei pilkkomista ja asettelua laske 🙂 Guacamolenkin ostin valmiina, vaikka olisihan se helppo tehdä itse. Pirkalla vain on todella hyvä sellainen, kuten vuohenjuustokin! Käytin salaattiin koko guacamolen ja muutkin aineet ostin tarpeen mukaan, eli sain hyvin minimoitua ruokahävikin. Ei hävikkiä tällä kertaa 🙂

Tätä salaattia nyt viikonlopulle, kunnon herkuttelua!

DSC_0120.JPG

VUOHENJUUSTOSALAATTI

2 annosta

 

2 kanan rintafilettä

150 g vuohenjuustoa

150 g guacamoledippiä

2 tomaattia

1 punasipuli

1 nektariini

tacosipsejä

salaattia

tuoretta korianteria

1-2 rkl sitruunamehua

1 rkl kookossokeria

mausteita mm. suolaa, currya, mustapippuria

DSC_0124.JPG

  • Huuhdo ja pilko salaatti. Jaa se kahden lautasen pohjalle. Pilko myös nektariini ohuiksi siivuiksi. Halutessasi voit käyttää myös persikkaa, mangoa tai päärynää!
  • Pilko tomaatit, punasipuli ja nippu korianteria. Laita ne erilliseen kulhoon, johon loraus sitruunamehua, kookossokeria ja ripaus suolaa joukkoon. Anna tekeytyä hetki kulhossa.
  • Paista kanafileet tilkassa öljyä. Mausta haluamallasi tavalla. Itse käytin kurkumaa, currya, cayennepippuria ja suolaa. Pilko kypsät kanafileet ohuiksi siivuiksi.
  • Paista viimeiseksi vuohenjuustoa pannulla. Tarvittaessa halkaise ostamasi juusto kahteen yhtä paksuun osaan ja paista niitä molemmilta puolilta hetki, että ne vähän sulavat ja saavat väriä. 
  • Lopuksi asttele kaikki ainesosat kauniisti lautaselle, sipsut, guacamoledippi, kana, tomaattisalsa, nekstariinisiivut ja vuohenjuusto.

Parasta tarjottavaksi heti!

-Iida

DSC_0123.JPG

 

kommentoi postausta