Home » ystävyys ja tyttösyksy

ystävyys ja tyttösyksy

by Iida Åfeldt

99SGQF1.jpg

Ystävyys. Siitä on tämä syksy tehty. Näissä kuvissa on ystäväni Tiia.

Lupasin itselleni jo kesällä, että kesän saa rellestää, viettää sinkkukesää, mutta syksyllä rauhoututaan. Mennyt kesä oli todella ihana, olin sosiaalinen, paljon ulkona ja tartuin ystävien ehdotuksiin nopeallakin aikataululla. Tuntui spontaanille, kun ilman suunnitelmia pystyi tarttumaan eteen tuleviin tarjouksiin. Kesään mahtui myös monta ihastusta ja nyt syksyllä pitää ottaa aikaa sydämen parantamiseen. Hauskan kesän ja monen ihastumisen jälkeen, ystävyys pysyy. Miehet harvemmin.

Sen takia haluan pitää ystävät lähellä ja viettää heidän kanssa ihania syysiltoja. Ystävyyden kuuluu saada hyvälle tuulelle, ystävien kuuluu ymmärtää. Sitä omani ainakin tekevät. Minulla on niin monta ihanaa ystävää, jotka ovat lapsuudesta asti olleet rinnallani, mutta sitten on monta aivan ihanaa uutta ystävää. Joskus vaan synkkaa heti todella hyvin, vaikkei pitkään olisi tunnetukkaan. Ja mahtavaahan on, someaika mahdollistaa uusien ystävyyssuhteiden synnyn sitä kautta. 

Joskus, tai todella usein, ystävyys naurattaa. Ja se toisen kanssa myötäeläminen, se se vasta onkin taito! Aika monta kertaa sitä kertoo ystävälle hienosta työtarjouksesta tai ihanasta miehestä. Ystävä toisen perään on sitä mieltä, että olet sen ansainnut, loistava juttu ja anna palaa. Kun kahden viikon päästä kerrot, ettei mistään tullutkaan mitään, he sanovat, että ei se olisikaan ollut sua varten. Toimii puolin ja toisin joka asiaan!

IMG_5503.JPG

IMG_7505.JPG

Ystävyydessä ei ole kyse siitä kuinka usein näette ja mitä mahtavaa teette, kun näette. Vaan määrällisiäkin kertoja tärkeämpää on läsnäolo ja toisen arvostaminen, yhteisen tapaamisen arvostaminen. Puhelimen voi vaikka laittaa pois. Eli laatu oikeastaan korvaa määrällisen ajan. Ei ne kerrat vaan se sisältö. Ja omissakin ystävissä kaikillä on arjen kiireet ja jokaiselle oma elämäntilanne. Silti tämä voi olla ystävyydelle omistettu syksy. Ehkä voi soittaa tai viestillä kysyä kuulumisia enemmän ja sitä kautta osoittaa, että toinen on mielessä. Miten kivalta tuntuu, kun joku toivottaa kivaa päivää tai kysyy kuulumisia. Keinot on varmasti monet! 

-Iida

Catw2f5.jpg

kommentoi postausta